Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

„Црвено-бела крв“ у Врању, следе Ниш и Београд

Звездина традиционална акција добровољног давања крви, у сарадњи са Институтом за трансфузију крви, неће бити само у Београду, већ је данас одржана у Врању, а следећа станица је Ниш.

Градови се прикључују овој хуманитарној акцији, па је тако у Врању био одличан одзив звездаша и прикупљено 110 јединица крви у просторијама Учитељског факултета.

Што се тиче Ниша, тамо ће акција „Црвено-бела крв“ бити одржана у понедељак, 22. априла, од 10 до 19 часова у Заводу за трансфузију крви.

Ово је 16. пут да наш клуб организује акцију давања крви, што је нова прилика да звездаши покажу своју хуманост на делу и какво срце имају, и дају крв онима којима је најпотребнија.

У Београду ће акција „Црвено-бела крв“ бити организована у понедељак и уторак, у просторијама Медија центра стадиона „Рајко Митић“, у периоду од од 10 сати до 18:30.

Свако ко овај пут одлучи да помогне некоме уједно ће дати и допринос још једној великој акцији у склопу најаве спектакла који нас очекује 19. маја – надамо се, прослави 30. титуле и прослави 30. рођендана Делија које се кроз своје постојање баве и хуманитарним радом. Зато је овај пут циљ 900 давалаца крви, а управо се та бројка добије када се 30 помножи са 30.

Нове залихе крви су увек неопходне, а акција „Црвено-бела крв“ у сарадњи са Инститиутом за трансфузију крви Србије сваки претходни пут је имала изузетан одзив и верујемо да ће тако бити и овог пута.

Крв могу да дају све особе узраста од 18 до 65 година. Потребно је да буду здраве, наспаване, да обедују пре давања крви и да не буду под дејством алкохола или неких других опијата. Интервал између давања крви треба да буде три месеца за особе мушког, односно четири за особе женског пола.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment