Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКуп СрбијеНајновијеФудбал

Корак ка финалу

У првој полуфиналној утакмици Купа Србије фудбалери Црвене звезде дочекали су на стадиону „Рајко Митић“ лучанску Младост и остварили су убедљив тријумф након којег су корак ближи финалном сусрету на нишком „Чаиру“.

Црвена звезда : Младост Лучани 4:1 (1:0)

Као да није у питању сусрет полуфинала националног купа, обе екипе су у меч ушле по прилично успавано. Наши фудбалери су имали теренску иницијативу, али је било јасно да ће доста труда бити потребно не би ли се пробио бункер гостију. У 10. минуту сусрета Чаушић је пробао из велике даљине, али није било проблема за голмана Зечевића. Два минута касније Црвена звезда стиже до предности. Након убачене лопте из аута Павков је из прве проиграо Јовељића, овај је дриблингом избацио чувара и потом закуцао лопту у мрежу Лучанаца – 1:0.

Након водећег поготка чинило се да ће наши фудбалери лако сломити отпор гостију. Ређале су се прилике Павкова (16`), Милуновића (26`) и Бабића (27`), али нове промене резултата није било. Гости су покушавли у 32. минуту из даљине преко Синђића, али је капитен на овом мечу Милан Борјан био добро постављен. Само минут касније покушао је и Бен из тешке позиције да изненади голмана Лучанаца, али је Зечевић био сконцентрисан.

У финишу првог полувремена и онако спор темпо утакмице је још више умртвљен, па се на одмор отишло са предношћу црвено-белих.

У други део игре гости су учли знатно агилније. Покушавал ису дугим лоптама и брзим трансформацијама из фазе одбране у фазу напада да изненад високо постављене централне бекове нашег тима и то им је пошло за руком у 53. минуту. Лазар Јовановић је као на малом фудбалу преварио Милуновића, протурио је лопту поред њега и претрчао га, остао је у ситуацији „један на један” са Борјаном, који је изашао на њега, а овај је несебично упослио Димића, њему није било тешко да лопту убаци у празну мрежу са пет метара – 1:1.

Примљени погодак је утицао на залагање Звездиних фудбалера који су врло брзо поново стигли до предности. Искупио се Милуновић за малопређашњу грешку. Марин је убацио лопту из слободног ударца, Милуновић је био виши у скоку од Шатаре и главом је лако матирао Зечевића – 2:1.

Само што су гости кренули са центра, изгубили су лопту, Чаушић је упослио Јовељића, а овај је искоса са леве стране шутирао, али је нови погодак спречила статива.

У 60. минуту нови погодак за црвено-беле. После одличног центаршута Бена и лоше реакције одбране Младости, Павков се одлично снашао, примио је лопту и потом рутински савладао Зечевића за два гола вишка – 3:1.

У 64. минуту Мирко Иванић улази у игру уместо Милоша Вулића, а само четири минута касније Иванић се уписује у листу стрелаца. Јовељић је повео акцију, одиграо петом, нису се гости најбоље снашли, нису успели да избију лопту, она је дошла до Павкова који је шутирао, Зечевић је кратко одбио лопту, само до Иванића, којем није било тешко да погоди празну мрежу – 4:1.

Након овог поготка и једни и други су успорили. Наша екипа је била задовољна постигнутим резултатом, док гости нису имали снаге и храбрости да крену ка голу Милана Борјана.

Стрелци: 1:0 – Јовељић у 12, 1:1 – Димић у 53, 2:1 – Милуновић у 57, 3:1 – Павков у 60, 4:1 – Иванић у 68. минуту.
Стадион: „Рајко Митић”. Гледалаца: 3.183. Судија: Бојан Николић. Помоћници: Срђан Минић и Марко Димитријевић (сви из Крагујевца). Жути картон: П. Јовановић (Младост).
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Родић, Милуновић, Бабић, Гобељић, Бен, Чаушић, Вулић (од 64. Иванић), Марин (од 77. Симић), Павков (од 73. Вукановић), Јовељић.
МЛАДОСТ ЛУЧАНИ: Зечевић, Пешић (од 67. П. Јовановић), Милошевић, Шатара, Синђић, Јевремовић, Л. Јовановић, Ристић, Павловић (од 46. Тешић), Маркоски (од 80. Селенић), Димић.

Фудбалери Црвене звезде су остварили убедљив тријумф пред реванш меч у Лучанима и већ сада се може рећи да су на корак од великог финала. Реванш сусрет полуфинала Купа Србије одиграће се у Лучанима 15. маја, а финални меч заказан је за 23. мај.

Повезане вести

2 comments

Hadži Dragan NBG апр 17, 2019 at 08:00

Vulić kao deda, lošiji od Melega kojeg smo bezrazložno oterali na pozajmicu.

Reply
josif апр 17, 2019 at 14:27

Slazem se oko Vulica,jos bi dodao danam treba jedan stoper obavezno,MIlunovic i Babic dunsteri teski!

Reply

Leave a Comment