Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКуп СрбијеНајновијеФудбал

Куп Србије: Црвена звезда – Младост Лучани

Времена за предах нема. Тек што су у суботу фудбалери Црвене звезде начинили можда и одлучујући корак у одбрани шампионске титуле савладавши нишки Раднички, већ у уторак 16. априла црвено-бее очекује први меч полуфинала Купа Србије.

На стадион „Рајко Митић“ долази увек неугодна екипа лучанске Младости са којом су наши фудбалери у актуелној сезони већ одиграли два сусрета у оквиру националног шампионата. Иако су црвено-бели тријумфовали у оба меча, они се никако не могу сврстати у категорију рутинских победа.Црвена звезда је 29. септембра претходне године славила на свом терену головима Џонатана Кафуа и Бранка Јовичића резултатом 2:1, док је у Лучанима пре готово месец и по дана остварена нешто убедљивија победа – 3:1. Голове за нашу екипу на том сусрету постигли су Бен, ПАвков и Марин.

Као што се већ зна, наш клуб је на путу до полуфиналних борби најмасовнијег фудбалског такмилења стигао савладавши Динамо у Врању 2:0 и победама на домаћем стадиону против ТСЦ-а 4:1 и сурдуличког Радника 2:1. Са друге стране Лучанци су имали нешто тежи пут, а посебно су тешко пребродили прву препреку у куп такмичењу. Младост је у првој рунди тек након извођења једанаестераца савладала новосадски Пролетер 4:3, а након регуларног дела игре било је 1:1. Екипа тренера Ненада Милосављевића је у наставку такмичења елиминисала Чукарички у Београду 4:1 и у Суботици екипу Спартака 2:1.

У досадашњој историји дуела Црвене звезде и Младости из Лучана, екипе су се у националном купу састале два пута и оба меча су црвено-бели решили у своју корист. Први меч одигран је 21. септембра 2011. године у Лучанима, а екипа тадашњег тренера Роберта Просинечког је головима Андрије Калуђеровића и Кристијана Борхе славила са 2:1. Наредни меч одигран је у сезони 2016/17. Меч је игран на нашем највећем стадиону и Црвена звезда је у веома ефикасном сусрету славила са 4:2. Голове за црвено-беле постигли су Канга, Милић, Боаћи и Луковић.

Када је реч о потенцијалном саставу који ће тренер Милојевић извести на терен, веома је тешко проценити ко би могао да понесе црвено-бели дрес, јер се мора имати у виду да у наредних седам дана екипу очекују два веома тешка дуела са Чукаричким на Бановом Брду и 160. вечити дерби на стадиону „Рајко Митић“ након којих би питање новог-старог шампиона дрђаве могло бити решено. Извесно је да Ричмонд Боаћи неће због повреде бити на располагању, а поред њега очекује се и да неколицина стандардних првотимаца буду поштеђена куп обавезе.

Дан пред меч у Медија центру стадиона „Рајко Митић“ одржана је конференција за медије на којој је своја очекивања изнео тренер наше екипе Владан Милојевић:

– „Приближава се завршница Купа, а у овом такмичењу имамо високе циљеве ове године. Све четири екипе јако су добре и квалитетне. Играмо против Младости која је у врху нашег фудбала, има континуитет последњих година, увек је међу првих четири-пет екипа и бори се за излазак у Европу. Врло су дисциплинована екипа која дефакто зна да игра на резултат, неће се само бранити, далеко од тога. Имају свој стил игре, физички су моћна екипа и јасно се види печат колеге Нешка Миловановића, једног од најискуснијих и најбољих тренера у нашем фудбалу са најдужим стажом. Неће нам бити ни мало лако, имали смо дерби првенства у суботу и врло брзо је ова наредна утакмица. Имамо малих здравствених проблема, али ћемо се максимално спремити и за овај сусрет. Волели бисмо да уз подршку са трибина направимо добар резултат пред реванш у Лучанима, чекају нас две јако тешке утакмице полуфинала и морамо да будемо врло опрезни. Куп је интересантно такмичење и најпошетније је да буде по две утакмице у полуфиналу, да се искристалишу најбољи за финале. Ми сваку утакмицу гледамо посебно, нема калкулација, имамо пред собом 180 минута за финале Купа и треба бити јако обазрив.“

Милојевић се додатно осврнуо и на кадровску ситуацију.

– „Има више играча са мањим проблемима и прехладама, а Боаћи није страшно повређен како је деловало. Видећемо колико ће бити спреман за Младост, али очекујем да ако и не буде играо сутра, биће брзо у погону.“

– Куп Србије, полуфинале – 1. утакмица:
Црвена звезда – Младост Лучани
Стадион: „Рајко Митић“
Датум: Утарак, 16. април
Почетак: 17 часова
Потенцијални састав: М. Борјан, М. Гобељић, Н. Милуновић, С. Бабић, М. Гајић, Б. Јовичић, Г. Чаушић, Е. Ф. Бен, В. Симић, Д. Јовељић, М. Павков.

Реванш меч у Лучанима биће одигран 15. маја, а велико финале заказано је за 23. мај на нишком стадиону „Чаир“.

Повезане вести

Leave a Comment