Moja Crvena Zvezda
Архива

Prosinečki za Sportal:“Imam viziju igre Zvezde“

Robert Prosinečki već razmišlja o igri crveno-belih

Dileme, ako je uopšte postojala, više nema! Robert Prosinečki, legendarni fudbaler „zlatne“ generacije Crvene zvezde, ukoliko se ne desi „čudo“ na sutrašnjoj sednici UO FK Crvena zvezda,  postaće novi trener kluba sa „Marakane“! U razgovoru za SPORTAL.RS Prosinečki je potvrdio da u četvrtak dolazi u Beograd na finalizaciju dogovora sa budućim poslodavcima, predsednikom Vladanom Lukićem i sportskim direktorom Ivanom Adžićem.

Dakle, crveni tepih je spreman u Ljutice Bogdana, vraća se legenda…

– Istina je. Evo, polako se spremam, u četvrtak stižem u Beograd gde ću još jednom pričati sa ljudima iz Zvezde i, ako sve bude onako kao što smo se već dogovorili, imam velike šanse da postanem trener Crvene zvezde. Nadam se da će sve biti u redu, a do tada ne bih da pričam da sam već dobio posao, ne bih da ureknem – rekao je Prosinečki za SPORTAL.RS.

Kakve su reakcije javnosti, navijača, Vaših prijatelja u Hrvatskoj?

– Znate, kada sam prvo počeo da razmišljam na temu dolaska u Zvezdu, bio sam svestan na kakve bih probleme mogao da naiđem i šta bi moglo da me očekuje. Računao sam na kritike, na osude, ali meni je najvažnije da sam dobio blagoslov svoje porodice i familije. Takođe, imao sam i moralnu obavezu prema hrvatskoj reprezentaciji, prema Slavenu Biliću… Stav okruženja iz reprezentacije bio mi je važan.

Zameraju Vam da nemate dovoljno iskustva da bi ste se latili trenerskog posla u Zvezdi u trenutku kada crveno-beli žele da prekinu dominaciju Partizana u domaćem prvenstvu?

– Pre svega, želim da naglasim da je Zvezda veliki izazov za mene. Na mojoj strani su ambicija i ogromna želja, a što se tiče iskustva, istina je da mi je ovo prvi samostalan posao. Ali, iza mene su četiri godine rada u reprezentaciji, četiri godine dragocenog iskustva. Verujem da mogu, imam viziju, mada, mnogi će reći da je to nemoguće. Samo ću navesti primer Pepea Gvardiole, trenera Barselone. I on je bio početnik… Ipak, ne želim da se poredim ni sa kim, želim da gradim svoj stil, želim Zvezdu koja će igrati slično kao što sam ja nekad, dakle, želim mnogo igre, mnogo dodavanja…

Ostali ste zauvek u srcima navijača Zvezde. Kakav prijem očekujete u Beogradu, na „Marakani“?

– Vidite, nisam baba Vanga da bih mogao da znam stvari unapred. Ono što je sigurno je da ću radom, zalaganjem i ponašanjem, na kraju krajeva i rezultatima, pokušati da osvojim poverenje publike i Delija. Zaista se nadam najboljem.

Sportski menadžment Zvezde je već počeo da dovodi pojačanja, imate li Vi u planu nekog igrača koji bi se uklopio u Vašu viziju igre?

– Ukoliko se dogovorim sa čelnicima Zvezde sutra (četvrtak), pričaćemo i na tu temu. Sada ne mogu reći ništa, jer još uvek nisam postao trener Zvezde, polako… Video sam da je doveden Brazilac, imam informacije da je kvalitetan i da bi trebalo da unese svežinu u igru ekipe. O ostalim pojačanjima, kažem, pričaćemo ovih dana nadam se.

Повезане вести