Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Томић: „Играли смо тимски“

Тренер Црвене звезде мтс Милан Томић говорио је након фантастичног почетка финалне плејоф серије и убедљиве победе његових изабраника над екипом Будућности.

Кошаркаши Црвене звезде мтс тријумфално су започели мисију повратка на трон АБА лиге. Црвено-бели су у првој финалној утакмици плејофа АБА лиге савладали Будућност Воли резултатом 91:72 (18:20, 27:22, 20:10, 26:22).

Црвено-бели су одиграли заиста фантастичан меч, а то довољно говори резултат који је стајао на семафору након 40 минута. Пресудни моменти догодили су се у трећој деоници, када је одбрана на којој Милан Томић инсистира показала своје најбоље лице и креирала серију 17:2 која је и одлучила победника.

Тренер црвено-белих је говорио после утакмице без еуфорије, мирно и сталожено:

Мислим да смо ушли у утакмицу веома нервозно. Рекли смо пре утакмице да само тимски можемо да победимо Будућност и поведемо 1:0. Било је много нервозе, грешака у одбрани, грешака у нападу, комуникације у одбрани… Али, најбитније је да су играчи након прве четвртине схватили да морају да се смире и да не причају са судијама и концентришу се на терен. На крају, убедљива победа је остварена јер смо се смирили и играли кошарку. Направили смо први корак, морамо да се спремимо много боље, да будемо паметнији и са што више енергије – застао је Томић, а онда додао:

Сигурно је да ће Будућност реаговати након оваквог пораза, али ми треба да будемо још спремнији. Захвалио бих се публици јер без њихове подршке не бисмо ушли у финале, а можда ни добили данас – рекао је тренер Црвене звезде мтс.

Уследила су питања новинара. Прво је било – да ли је ова победа тимске игре над појединцима?

Тимска је победа ако гледамо три четвртине јер прву нисмо играли на тај начин – рекао је Томић.

А да ли убедљива победа значи више од 1:0 у серији?

Ми што пре треба да заборавимо ову утакмицу и да се спремимо. Друга утакмица неће бити иста. Ми морамо да се спремимо још боље и имамо још више енергије. Добро је што смо поделили минуте, нико није играо више од 22, 23 минута. Сачували смо енергију – рекао је Томић, који је потом одговорио на питање да ли постоји страх у тиму:

Ако се плашиш, гледаш кући и пијеш пивце… Да вам кажем – Онај који се плаши умире сваки дан, онај који се не плаши умире само једном – снажно је поручио Милан Томић.

Колико тактички може да се промени за кратко време?

Тешко. Може нешто мало у одбрани и да се постави један нови напад. Не може много више од тога јер се тако избацује своја екипа из ритма – закључио је стратег Црвене звезде мтс.

Звездаши, подсећамо вас да у недељу од 19 часова се игра друга утакмица плејофа АБА лиге у дворани ’’Александар Николић’’. Видимо се! Јер са вама се може све што се пожели!

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Србин са Космета апр 13, 2019 at 10:45

Похвале и за Тебе,тренеру!

Reply

Leave a Comment