Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

СЛС, Плеј оф: Црвена звезда – Раднички Ниш

У оквиру првог кола плеј офа Супер Лиге Србије Црвена звезда дочекује Раднички из Ниша.

Након поделе бодова предност Црвене звезде над њеним првим пратиоцем нишким Радничким износи само 4 бода па се може рећи да је предстојећи дуел дерби читавог првенства. О томе је на данашњој конференцији за штампу говорио и тренер Црвене звезде Владан Милојевић.

– Отварамо мини првенство од седам утакмица. Ових осам екипа заслужено је у плеј-офу после маратонског дела Суперлиге од 30 утакмица. Систем је такав да се деле бодови и све до сада је била борба за што бољу позицију пред доигравање. Биће доста добрих и квалитетних утакмица, прва од њих је дерби са Радничким у суботу. То је екипа која ће се борити са нама за титулу, али не бих отписао ни Партизан и Чукарички. Више није бод и по у оптицају за победу, него три бода, односно укупно 21 до краја сезоне – нагласио је Милојевић и додао:

– То је доста бодова, а играмо сви између себе. Биће јако интересантно до краја првенства. Раднички је екипа за сваку похвалу, игра добро и оборио је доста клупских рекорда. Има спој искусних интернационалаца и младих играча. сви су оставили добар траг и у Србиј и у иностранству. Нишлије су заслужено на месту на коме јесу, а води их Ненад Лалатовић, један од најбољих тренера који Србија има, који је успео свој карактер и темперамент да пребаци на екипу. Зато нас очекује јако тешка утакмица, прави дерби и спремали смо се максимално, као и за све остале мечеве до сада.

Милојевић је имао и поруку за све звездаше.

– И овом приликом бих позвао све наше навијаче да дођу на трибине у што већем броју и да нам помогну. Испред нас је завршница првенства, циљна равнина у којој грешке нису дозвољене. Очекује нас лепа и квалитетна утакмица, верује у још једној сјајној атмосфери.

Стадион „Рајко Митић“ биће поприште дуела две првопласиране екипе домаћег првенства које се налазе у серији без пораза, а црвено-бели низ непобедивости износи 56 суперлигашких утакмица.

– Ми смо професионалци, не делимо утакмица на велике и мале. Мотив? Нема већег мотива него играти против другопласираног, није ни велика бодовна разлика и увек морате да живите са оним што јесте. Свака наредна утакмица је посебна и најважнија, сада је то Раднички и мотив увек имамо.

Шеф стручног штаба шампиона Србије осврнуо се и на учинак екипа до сада у Суперлиги, односно на то што је Раднички раздвојио вечите ривале на табели.

– Вечити дерби ће увек бити вечити дерби, то је традиција. Али, појављују се нове екипе, Раднички је направио бум, ту су и Чукарички и Младост који добро играју ове сезоне. То је реалност и то је добро за српски фудбал. Волео бих да и други центри у Србији буду конкурентни за борбу за највиши пласман.

Милојевић је прокоментарисао и систем поделе бодова, као и велики број утакмица које су његови изабраници одиграли ове сезоне.

– Систем је такав да даје могућност и осмопласираној екипи у плеј-офу за излазак у Европу. То је добро за све, највећи губитник је лидер, али то је тако. Немамо много шта да причамо о томе. Могу да рачунам на све играче, сви су у тренажном процесу. Умор наравно да постоји, али такав нам је посао, морамо да се повинујемо и да будемо психички јаки, а моји играчи то јесу. Трудићемо се да одрадимо све као и до сада. Одиграли смо велики број утакмица, а важност првенства се своди у две недеље током којих може да се преломи. Зато је сада сам фокус усмерен само на Раднички.

Звездин тренер је додатно објаснио и колико је задовољан уклапањем зимских појачања, јер је представнике медија занимао учинак Вулића, Вукановића и Јирке.

– Јако сам задовољан њиховим развојем. Оправдали су епитет појачања, пред њима је велика каријера као што сам и раније рекао, и мислим да ће оставити велики траг у Црвеној звезди, што ће доста и од њих зависити. Циљ довођења великог броја играча у јануару био је да пратимо трендове ако смо у могућности, а били смо, односно да их не оптерећујемо самим доласком. Када играчи дођу током летњег прелазног рока их одмах бацате у ватру, јер су велика очекивања и квалификације за Европу. Зато је сада лакше да упознају екипу, виде где су, јер Црвена звезда је велики клуб и притисак је другачији него у другим срединама. Зато сам јако задовољан како раде. Имају потребан период адаптиације пред собом и кад год будем имао прилику добијаће још већу минутажу. Од лета нема више адаптације, па ће се онда од њих очекивати оно због чега су доведени. Тај сам принцип ми се много више свиђа јер доста играча дође и сагоре иако су добри и онда не могу више да се врате. Јако је битан психички моменат да то све изнесу, пошто играју негде где и нема баш публике, и онда дођу пред 40 хиљада гледалаца у атмосферу коју могу само наши навијачи да направе. Због свега тога бих волео да Звезда и у будућности прати овакве кораке, да играчи не сагоре и те како квалитетни играчи – навео је Милојевић и за крај се дотакао финалне серије у којој се кошаркаши Звезде боре за регионалну титулу.

– Увек смо уз наше кошаркаше и имају нашу подршку. Навијаћемо свим срцем за њих и они то знају. У зависности од обавеза видећемо да ли ћемо моћи да их бодримо у хали, јер већ у уторак играмо Куп, па је то проблем због густог распоред, али ћемо их сигурно пратити и желимо им срећу.

У досадашњем делу првенства Црвена звезда и Раднички су се састали два пута. На првом мечу одиграном 29. јула 2018. Звезда је на стадиону „Рајко Митић“ славила резултатом 2:0 док је меч у Нишу завршен резултатом 2:2. Занимљиво је да је пораз од Црвене звезде једини пораз Радничког у Супер Лиги који од тог тренутка на 28 узастопних утакмица није осетио горчину пораза. Са друге стране Црвена звезда још од октобра 2017. није доживела пораз у првенству и меч у суботу је лепа прилика да се уз победу тај низ настави и истовремено дође корак ближе новој титули.

– Супер лига Србије, плеј оф 1. коло:
Црвена звезда – Раднички Ниш
Главни судија: Симовић Новак
Помоћне судије: Милутиновић Срђан, Олајош Нађ Матија
Стадион: „Рајко Митић“, Бачка Паланка
Датум: Субота, 13 април
Почетак: 18 часова

Повезане вести

1 comment

Србин са Космета апр 13, 2019 at 10:44

‘Ајде момци да оверимо титулу!!!

Reply

Leave a Comment