Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоДомаћа такмичењаЕвропска такмичењаЖенски ватерполоНајновије

Ватерполо викенд пред нама

Предстојећи викенд, тачније субота 13. и недеља 14. април биће радни дани за наше ватерполисткиње и ватерполисте. Црвено-беле даме прво гостују екипи Сента Јордо, а затим их очекује дерби са екипом Палилуле у оквиру Прве „А“ лиге Србије, док наше ватерполисте очекује меч 12. кола ЛЕН Лиге шампиона.

– ЖВК Црвена звезда:

Након четири уводна тријумфа у исто толико мечева, црвено-беле девојке гостују екипе Сента Јордо у суботу 13. априла. На основу до сада остварених резултата у актуелној сезони, али и некадашњих међусобних дуела, црвено-беле грације су апсолутне фавориткиње. Екипа Сенте Јордо је у досадашњим лигашким мечевима остварила само један тријумф и то над последњепласираном екипом Врачара резултатом 16:12, а у преоталим сусретима забележиле су убедљиве поразе. Последњи меч две екипе одигран је у сезони 2016/17, а наше девојке су оствариле убедљиву победу резултатом 19:3.

Сусрет Сента Јордо – ЖВК Црвена звезда игра се на базену „Дудова шума“ у Суботици у суботу 13. априла са почетком од 18 часова.

Само дан касније, у недељу 14. априла црвено-беле на базену „Милан Гале Мушкатировић“ дочекују екипу Палилуле. Нови дерби две најбоље женске ватерполо екипе у многоме може одредити и коначан исход домаћег шампионата, а у претходном сусрету Црвена звезда је као гост славила резултатом 12:8.

– ВК Црвена звезда:

Ватерполисти Црвене звезде добро су стартовали у домаћој Супер лиги Србије, али међународна искушења још увек нису окончана. У 12. колу групе „А“ ЛЕН Лиге шампиона пулени тренера Александра Филиповића дочекују на дорћолском базену екипу Бреше. Црвено-бели и даље у европској елити нису освојили нити један бод, док је италијански представник тренутно другопласирани на табели са 23 бода и води велику битку за ту позицију са шпанском Барселонетом која има бод мање.

У првом сусрету две екипе који је одигран у Бреши 21. новембра претходне године домаћа екипа је остварила тријумф резултатом 7:2. Стрелци за црвено-беле на том сусрету били су Вељко Танкосић и Душан Васић.

Сусрет између Црвене звезде и АН Бреше игра се на базену СЦ „Милан Гале Мушкатировић“ у суботу 13. априла са почетком од 20:30 часова.

Повезане вести

Leave a Comment