Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Пораз одбојкашица у Лајковцу – 1:1 у серији

У другом мечу полуфиналне серије плеј-офа БПШ Супер лиге Србије одбојкашице Црвене звезде гостовале су у Лајковцу екипи Железничара. Домаће играчице оствариле су максималну победу и тиме у серији изједначиле на 1:1 у победама.

Железничар Лајковац : ЖОК Црвена звезда 3:0 (25:23, 25:20, 25:23)

Имале су црвено-беле својих шанси у овом дуелу, али нису умеле да их искористе у завршницама сетова, а са друге стране Железничар своје претвара у веома битне поене који су им доносили вођство, а на крају и тријумф.

Лајковчанке су повеле са 9:6 на почетку меча и ту предност су сачувале и на техничком тајм ауту првог сета. После блока Милице Тасић Звезда прилази на минус један (12:11), а онда је уследило и изједначење – 13:13. Са два везана поена Милице Милуновић наша екипа долази до преокрета (16:17). Серијом грешака домаћих и поеном Милке Стијепић Звездине даме везују четири поена и долазе до вођства од 21:17. Међутим, Железничар осваја наредних пет поена и стиже до преокрета, али црвено-беле узвраћају са два поена и поново долазе до минималне предности (22:23). Наше одбојкашице греше у завршници и омогућавају Железничару да дође до 1:0 у сетовима – 25:23.

Средином другог сета домаће су нанизале пет поена и повеле са 13:6. Звезда везује три поена на сервис Таре Таубнер (1 ас) и после блока Тасићеве смањује на 16:12, па је тренер Железничара реаговала тајм аутом. Црвено-беле освајају и наредни поен, а серију прекида Млађеновићева из блока. Звезда прави серију од четири поена и долази до изједначења (17:17), а Железничар узвраћа и осваја наредна три поена, после чега је Владисављев затражио тајм аут. Ипак, домаће су мирно привеле сет крају и дошле до 2:0 – 25:20.

Екипе су се смењивале у вођству на почетку трећег периода игре, а Звезда на технички тајм аут одлази са минималном

Милица Тасић – најефикаснија у Лајковцу
предношћу (11:12). Нашу екипу је у тим тренуцима предводила Тара Таубнер, а после блока Саре Вучићевић и грешке домаћих Звезда је повела са 15:12. Лајковчанке су низом од три поена изједначиле на 19:19, а потом са још три на сервис Лазаревићеве су преокренуле на 22:20. Наредна три поена осваја наша екипа која после блока Вучићевићеве поново долази до вођства, па је Мусулин затражила тајм аут. Домаће ипак долазе до меч лопте коју користе и тријумфују са 3:0 – 25:23.

У екипи Црвене звезде су се истакле Милица Тасић са 10 и Сара Вучићевић са 7 поена.

Резултат у полфуиналној серији је сада 1:1, а трећи меч је на програму у петак 12. априла у 18 часова у Београду.

Лајковац – Хала спортова. Судије: Мирко Јанковић и Роберт Леко. Трајање меча: 83 минута.

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Спасенић (либеро), Лазаревић 2, Василева 1, Станимировић 10, Кутлешић 11, Ранковић, Гајић 2, Савић 9, Млађеновић 9, Олуић 5, Лукић 3. Нису играле: Грујичић, Тошић. Тренер: Мирјана Мусулин.

ЖОК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Таубнер 5, Секулић 2, Чанак, Стијепић 3, Б. Марковић 5, Милуновић 6, Ђорђевић 3, Тасић 10, Вучићевић 7, Степановић (либеро). Нису играле: Т. Марковић, Јакшић, Делић. Тренер: Александар Владисављев.

(извор: ОК Црвена звезда)

Повезане вести

Leave a Comment