Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Најава:Партизан-Црвена звезда

Наши кошаркаши последњу утакмицу у 2011. години, играју у оквиру 13. кола АБА лиге против екипе Партизана. Утакмица је на програму сутра у 20h, а „рат“ је већ почео. Прва у низу чарки била је у виду текста на сајту вечитог ривала, где је напоменуто да је ово прва утакмица двеју екипа. Наравно, ово ће бити 206. меч по реду а у досадашњих 205 мечева Црвена звезда је забележила 84 победе, 115 пораза, а шест утакмица завршено је нерешеним резултатом.

Ову утакмицу и ми и они дочекујемо у различитом расположењу. После победе над Широким, где је наша екипа показала карактер и огромну борбеност, атомсфера у тиму се значајно поправила и самопоуздање је подигнуто на знатно виши ниво. Комшије су у четвртак доживели прави крах, где су у 10. колу Еуролиге изгубили од Арманија и опростили се од такмичења, а тај пораз осетио се у редовима Партизана где су сви прилично непријатно изненађени.

Партизан на позицији плејмејкера ротира неколико играча, али је ипак први избор тренера Јовановића Ејси Лоу. Американац, који има завидан стаж у НБА лиги и врло добру статистику, не може се похвалити добрим играма ове сезоне. И поред тога на њега треба обратити посебну пажњу, имаће велику жељу да се искупи публици за два промашена бацања у тренутцима кад се ломила предходна утакмица Партизана, а уз то поседује велики квалитет који ипак до сада није показао. Ипак, можемо се надати да ће на њега утицати негативно критике које трпи ових дана као и огроман притисак јавности и навијача који сматрају да он треба да напусти екипу. Поред њега споредну улогу играју Петар Божић и Немања Јарамаз које не треба посебно представљати, јер на терену проводе просечно нешто више од 2 минута.

На бековским позицијама Партизан има спој искуства и младости. Млађи свакако добијају ређе шансу, али као највећа опасност прети Драган Милосављевић. Он је бескомпромисан шутер, у сваком тренутку може да погоди тројку, али ако лоше уђе у утакмицу улази у проблем. Ту је и Данило Анђушић, перспектива Партизана, добро истрчава из блокова, има брз избачај који је тешко бранити, али је ипак неискуство чини своје и често зна да претера. У одличној форми, налази се и Душан Кецман, играч са интернациналним искуством, и дугогодишњи члан Партизана. Добро користи када му се отвори простор, одичан је шутер и треба обратити посебну пажњу на њега. Ту је и Марко Чакаревић, највеће разочарење у Лоуа, момак који није показао ни делић свог талента и партија које је приказивао у Радничком. Надам се да му прекретница неће бити баш недељна утакмица.

Крилни центри Партизана играју солидно ове сезоне. Мачван се ту издваја, али са обзиром да неће играти против нас, о њему нећемо причати. Владимир Лучић је млад играч који још није показао шта уме. Скочан је, добро трчи у транзицији, може да погоди и за три поена, али мислим да нам он неће правити проблеме. Он праву замену у АБА лиги практично и нема и то ће бити наша велика шанса.

Центарска линија знатно је ослабљена одласком Пековића у УСА. Сада је чине Рашко Катић и Мирослав Радуљица. Први је играч који је оставио траг и у Црвеној звезди и Хемофраму, али и у Немачкој лиги. Добар је у игри леђима и после „пик енд поп“ и “ пик енд рол“ акција. Може да погоди и за два. Радуљица је скроз други тип играча, није нарочито скочан, али је доста висок и има велики распон руку. Налази се у лошој форми што Петар Поповић може искористити.

Оно што им никако не треба дозволити је игра у транзицији и игра са пуно шутева. Треба наметнути свој стил игре и кренути храбро од почетка без имало респекта према противнику. У таквој игри требамо тражити шансу, иако су они поред свих проблема фаворити и даће све од себе да нас победе и прекину низ пораза.

ОД ТЕБЕ ТРАЖИМ САМО, ДА КАО ЛАВ СЕ БОРИШ!

Повезане вести

22 comments

MAKI дец 25, 2011 at 11:07

A zasto navijaci ne dolaze? i zna neko koliko su karte??

Reply
MAKI дец 25, 2011 at 11:07

A zasto navijaci ne dolaze? i zna neko koliko su karte??

Reply
Драган дец 25, 2011 at 11:25

Договор са КК Партизан јесте да нема гостујућих навијача на међусобним сусретима.

Reply
Luka дец 25, 2011 at 10:47

Čisto da napomenem,kroz razgovor sa jednim našim igračem (neću da imenujem) saznao sam da Omar Tomas igra neverovatnu odbranu.Izuzetno je pokretljiv i diše za vratom konstantno.Napadačke karakteristike su poznate….

Reply
Uros дец 25, 2011 at 09:58

Mnogo bolje igramo bez Morisona u odbrani sto je i za ocekivati posto covek istu uopste nije ni igrao,u napadu nedostaju malo njegovi poeni,ali mislim da bez njega bolje izgledamo.Uveren sam da ce Tomas biti pravo pojacanje,treba nam igrac koji igra u oba smera,a ne neka seka persa,mozda to ne pokaze veceras,ali ce doneti boljitak sigurno.Sto se tice Petra covek ide iz krajnosti u krajnost,20 poena na jednoj,na drugoj tuga,dalje faulovi koje on pravi ili koji mu se sviraju su tuga,faulovi u napadu pri postavljanju u skoku su obavezni deo utakmice,mislim da ce sudije i veceras to koristiti da bi ga izbacili iz igre.Pozitivno kod njega je sto u igri ledjima moze svakoga da ugura u reket,cak je i Skorcijanidisa pomerao,tako da njegovaigra ledjima i trazenje suta iz poluhoroga moze da bude adut veceras.Ocekujem da i ostali daju svoj maksimum pa da vidimo gde smo u ovom trenutku.Pozdrav svim pravim Zvezdasima!!!!!!

Reply
Brigate дец 25, 2011 at 00:01

Eh da nam je Morison tu sigurno bi im dao barem 20 poena.. Ovako bez njega bice teze ali verujem da ih mozemo dobiti..

Reply
nra дец 24, 2011 at 22:25

Napred mladici kucno je cas, Zvezdina Armija bice uvek uz vas ! (ps. nisam napisao Severna jer neznam dal dolaze Delije)

Reply
kalu дец 25, 2011 at 00:21

Odma da ti kazem nece nazalost doci,ali zato ce h biti na derbiju kada se bude igrala nasa liga…I za taj dan zivim da se navija na basketu kada se igra derbi

Reply
veliki pravi Zvezdas дец 24, 2011 at 21:43

Ajmo Crvena Zvezdo na pobedu protiv patizana ,uz vas smo mi Zvezdasi momci

Reply
Марко ЦЗБГ дец 24, 2011 at 21:31

Ја очекујем лагану победу јер без Мачвана и Пековића они су друголигашка екипа.

Reply
raca дец 24, 2011 at 20:30

Mislim da možemo poderat ovu bagru jer jako su losi krila nemaju a centre ce pop u odbrani strpat u dzep a u napadu vrtjet ko malu djecu, jedini je problem sto kad se pop umori mile ga mora menjati to ce biti period koji ce oni trpat poene!

Reply
Doctor дец 24, 2011 at 18:25

Bice njima 1. sjutra kad ih mi oderemo! Da vidimo onda kako ce da napisu prvi pobede! Ma ja nzm sto se nerviram zbog takvih ‘maloumnih’ komentara, kompleksasi jedni, nista drugo! SRECNO MOMCIMA SJUTRA!!

Reply
Reks дец 24, 2011 at 17:39

A sta se cudite za Grobarske kompleksase…njima boesniici uvek uredjuju sajt.Nema veze koji sport..

Reply
Reks дец 24, 2011 at 17:39

A sta se cudite za Grobarske kompleksase…njima boesniici uvek uredjuju sajt.Nema veze koji sport..

Reply
Александар М. дец 24, 2011 at 17:37

Ako ih sad ne pobedimo, realno, nikad necemo…

Reply
Александар М. дец 24, 2011 at 18:03

Ne razumem cemu minusi? Je l’ sam nesto reko pogresno? Biju nas vec koliko godina unazad. Sad su uzdrmani, izgubili su poslednjih par utakmica. Umesto sto mi lupate minuse, bolje dodjite na neku utakmicu. -.-

Reply
Jovan дец 24, 2011 at 18:13

Sad je odlicna prilika da ih pobedimo to je istina ali i oni ce traziti pobedu koja ce im trebati za nastavak sezone tako da ako ne pobedimo sutra pobedicemo sledeci put sobzirom da nam ova sezona ocigledno sluzi kao neko zagrevanje
A i da si neki karakter trebalo bi da te boli za minuseve i pluseve pa nisu ovo facebook statuse izneses svoje misljenje i gotovo.

Reply
Александар М. дец 24, 2011 at 20:34

Pa nije, nego mi nije jasno… Bolje da odu na tekmu nego sto bleje na netu…

Reply
Gagi дец 25, 2011 at 04:05

A sto ti blejis po netu ?? sto nisi na tekmi ?

Nisi realna zasluzio si minus , zbog sad ili nikada .

Pa ja vise verujem da cemo ih pobediti u nekom narednom nego u ovom derbiju . Ovde se samo nadam .

Александар М. дец 25, 2011 at 10:02

*Gagi – Ja idem na svaku.

Reply
Delija 88 дец 24, 2011 at 18:15

Slazem se Aky,ako ovakav Partizan ne mozemo da pobedimo onda stvarno sramota.Trebamo im samo zatvoriti sut za tri poena jer 80% napada tako zavrsavaju,nemaju igru uopste od kako je Pekovic otisao.Steta sto Vuk ne moze da igra 🙁 nadam se da ce nas Tomas iznenaditi dobrom igrom 🙂 I molim vas nemojte Lesica i Ilica da pustate u derbiju.

Reply
Александар М. дец 24, 2011 at 20:39

Pa da. Dok je igrao Pekovic, lopta kruzi i onda dodaju njemu. A sad samo kruzi… i to je to… Moramo da ih dobijemo… Sad ili nikad lepo sam rek’o…

Reply

Leave a Comment