Moja Crvena Zvezda
FeaturedКошаркаНајновије

Бити ил’ не бити

Пред нама је један од најважнијих дуела у овој сезони, мајсторица полуфинала против Партизана. У претходна два дуела обе екипе су успеле да одбране домаћи терен, тако да је била потребна још једна утакмица како би се сазнао први учесник финала АБА лиге.

Нажалост, Црвена звезда ће у овој утакмици поново бити без Регленда што представља огроман проблем за стратега црвено-белих. Остаје да се види када ће он моћи да се поново прикључи својим саиграчима.

Тренер Милан Томић је такође прокоментарисао изјаву Тринкијера пред одлучујући меч серије:

– Утакмица која много значи. На нама је да се концентришемо само на кошарку док се праве игранке са друге стране. Покушао сам да изолујем играче од свега тога. Нисам коментарисао суђење током сезоне. Нећу ни сада. Мој посао је да радим као тренер кошаркаша, а не боксера. Нема удараца, нема крви, нема удараца испод појаса. Србија је прва у кошарци, а неки други говоре о напретку српске кошарке, док покушавају да направе притисак на нас. Ово није борба на живот или смрт, већ спорт. Најбоље је да се такве речи не помињу.

У првом мечу смо имали прилику да видимо доста поена, док су проценти шута у другој утакмици били знатно слабији. Тренутно је скоро па немогуће прогнозирати у ком би правцу могла отићи одлучујућа утакмица овог полуфинала. Сигурно је да ће Милан Томић поново морати да прибегне алтернативним решењима на позицији плејмејкера, с обзиром да је тешко за очекивати да ће Филип Човић бити у стању да игра без паузе. Прошлу утакмицу је на тој позицији започео Риверс, али остаје да се види да ли тренер шампиона Србије спрема некакво изненађење за противника.

У другом мечу серије су играчи Црвене звезде боље штитили свој рекет, али их је победе коштао очајан проценат шута, пре свега за три поена и са линије слободних бацања (5/28 & 14/24). Такође је потребно да се Берон сачува фаулова јер се од њега очекује и да помогне у организацији напада услед изостанка Регленда. У претходна два дуела је тренер црвено-белих користио једанаест или дванаест играча, тако да остаје да се види да ли ће остати при оваквој стратегији и у трећем дуелу полуфинала.

Ова утакмица ће у великој мери одредити успех ове сезоне, посебно након ранијег испадања из Еврокупа, након чега су све снаге усмерене на заузимање првог места у регуларном делу АБА лиге. Звезда тренутно ужива у плодовима свог рада, тј. предности домаћег терена који би могао донети предност у кључним утакмицама.

НЕКА ГРМИ ЦЕЛА ХАЛА!!!

Црвена звезда – Партизан

Субота 6.4.2019. почетак у 18:00

дворана „Александар Николић“, пренос на Арени Спорт 1

судије: Сретен Радовић, Сашо Петек, Марио Мајкић

Повезане вести

9 comments

Србин са Космета апр 6, 2019 at 19:35

+23 после треће четвртине!
Браво!!!

Reply
Dragan апр 6, 2019 at 10:16

Biće neizvesno…da nije Tomića na klupi mi bi se već spremali za finale…ovako: ako izgubimo treba jasno i glasno reći: Čović nas je prošle godine izborom Slimpijevića za trenera polu-uništio….a ove godine nas je sa Tomićem uništio…On će biti Isključivi krivac!!! Lik smenjivao svojevremeno Vukojčića 10 dana nakon osvojenog Kupa….a da je ovde Tomić smenjen nakon neuspeha u Evrokupu…sada bi inali trofej Kupa u vitrini, groblje bi već bilo pobedjene u dve utakmuce…ali..šta bi bilo kad bi bilo….

Reply
Mississauga апр 5, 2019 at 20:02

Da nije našeg „stručnjaka“ Tomića , već bi glodari bili istorija , ovako , nek’ nam je Bog u pomoć.

Reply
Voja S.Petrovic апр 5, 2019 at 16:37

Ja se nadam ,da ce se ovaj trener pocetnik,setiti Radanova ili Nenadica,inace ako BB opet bude na kecu,umarace se,pa nece imati ko da pogadja za tri poena,kao u drugoj…Nek nam je Bog u pomoci

Reply
Dragan апр 6, 2019 at 10:49

Na žalost trener idiot ne da nije razigrao Radanova nego ga igrački ubio! Tako da je Radanov neupotrebljiv… kao što su ubijeni Nebadić i Ristić…kao što opetacija ubijanja Dobrića traje… Strelom je ubijeno zvezdaško igračko srce…neko ovde napisa da za razliku od Grobara naši igrači na klupi nezaintetesovano gledaju utakmicu…biser je kako su u jednom trenutku Rivers i Faje u trenucima dok su grobari pravili 7:0 nesto pričali i smejali se, a onda gledali nešto u plafon!!!???

Reply
Josif апр 5, 2019 at 16:25

Огроман хендикеп неиграње Регленда!Права штета,намерно га стока повредила!Без њега ми немамо ни главу ни реп.Једино можно решењ је повратак Давидовца на плеју јер оно мучење са Бероном и Риверсом на плеју само доноси да их у том нападу изгубимо на двојци.Нека нам је бог у помоќ,биче стварно тешко без Регленда.позз

Reply
dusan апр 5, 2019 at 20:34

nije ga pobredila stoka. nezgodno je stao nakon asistencije cirbesa u prvoj

Reply
Dragan апр 6, 2019 at 10:37

Cirbes..? Još od vremena Milivojše gori centar nije igrao u Zvezdi… onaj Cirbes od pre tri godine je neki drugi…ovaj veze nema…Renfro od 185cm mu udara rampu na zakucavanju..

Reply
Josif апр 6, 2019 at 15:42

Аууу!Драгане!Гдесе брате сети Александра Миливојше,хахахаха!Каква је то цепаница била!Када изаѓе Рајко Жижиќ да мало предахне уѓе Миливојша,учинак 4 личне,1скок и двапута суде му кораке!Хахаха,на ову муку унео си мало ведрине.позз

Reply

Leave a Comment