Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоХокеј

Рус: „Било ми је задовољство и привилегија да сарађујем са оваквом групом момака“

Човек који је вероватно (што се спортског плана тиче) један од најзаслужнији за овај историјски успех нашег хокејашког тима, господин и људина од човека – тренер Јовица Рус, као и много пута ове сезоне одмах се одазавао нашој молби и дао изјаву након освојене титуле у регионалном ИХЛ такмичењу. Ми смо му, као екипа која је је целу сезону, као и претходне године, пратила наш хокејашки клуб, захвални на сарадњи и сусретљивости током целе сезоне, као и за претходне сезоне када је тренирао млађе категорије. Ево шта је популарно Јоца изјавио:

– „Имали смо шампионски приступ и титула је апсолутно заслузена. Честитам момцима на освајању лиге. Резултати у финалној серији много говоре. Било ми је задовољство и привилегија да сарађујем са оваквом групом момака, од најмлађег до најстаријег члана екипе. Ово је била тимска победа, како у играчком смислу, тако и у људима који су били око екипе.
Мени, као главном тренеру, много су помогли сарадници. На првом месту Ненад Раковић који је био од самог почетка са екипом и уз екипу. Захвалио бих се и осталим члановима сениорског стафа СКХЛ Црвена звезда:
Јуџин О’Саливен као један од асистената.
Тренери голмана Жан Владисављевић и Милан Луковић.
Техничка подршка- економ екипе: Маријан Брадић.
Кондициони тренер Марко Томић који је дао свој допринос да екипа буде најспремнија екипа у лиги.
Џо Берни је помогао финансијски цео подухват и захваљујући њему један од истакнутих појединаца, Вјачеслав Чегринтсев, је био са нама читаву сезону.
Медицинска подршка: Др. Срђан Николић и Стефан Гачић.
Ово је успех нашег дугогодишњег преданог рада као клуба који учествује у регионалним такмичењима у свим категоријама. Сваки тренер запослен у клубу има заслуге у овом подухвату. Ово је круна успеха и сви смо данас поносни на постигнут успех у сениорској конкуренцији. Све ово не би било могуће да издржимо, а да нисмо имали главног спонзора екипе – Председника клуба Горана Ђаковића, који је подржао, свих ових година, на најважнији начин наше напоре и обезбедио финансијску подршку без које овај спорт не може да опстане.“

Зведини хокејаши доћи ће и на трећу полуфиналну утакмицу АБА лиге где ће пред своје навијаче донети пехар, па ето лепе прилике да их пун Пионир поздрави громогласним аплаузом и песмом.

– „Понављам, ово је тимска победа у сваком смислу. Захваљујемо свима који су нас подржали током свих ових година тешких по овај спорт. Пред почетак дербија у суботу 6. априла, наша екипа ће имати част да донесе пехар пред све навијаче нашег клуба и доживе нешто што хокејаши реално заслужују.“

Јовица Рус се захвалио и нашем порталу на медијској пажњи, али нагласио да је потребно да се и други укључе у то.

– „Велики је ово успех у малом спорту код нас. Надам се да ће овај успех померити неке ствари на боље.
Поред адекватне медијске пажње који указује Ваш портал, на чему смо Вам врло захвални, потребно је да се још више пише и промовише овај најлепши спорт на свету. Ето, овом титулом дали смо свима добар материјал за то.“

На крају, тренер Рус поменуо је све играче који су заслужни за ову титулу.

– „Ова имена играчког погона су исписала златну страницу клуба и треба их све споменути:
1. Арсеније Ранковић – голман
2. Југ Митић – голман
3. Марко Бркушанин – капитен
4. Роберт Сабадош
5. Угљеша Новаковић
6. Вјачеслав Чегринтсев
7. Андреј Цвик
8. Павле Подунавац
9. Иван Анић
10. Срђан Ристић
11. Никола Керезовић
12. Лука Вукићевић
13. Мирко Марковић
14. Михал Даниел
15. Андрија Шпањевић
16. Матија Вуковић
17. Антоније Машић
18. Богдан Гаидаш
19. Марко Драговић
20. Душан Јанковић
21. Артјом Кулешов
22. Павел Поправка
23. Мирко Ђумић
24. Петар Степановић – голман.“

(извор: czbgtv.com)

Повезане вести

Leave a Comment