Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Пешић: „Кључ победе у одбрани“

Светислав Пешић
Светислав Пешић

Први круг регионалног такмичења кошаркаши Црвене звезде завршавају дуелом са вечитим ривалом – Партизаном. Утакмица 13. кола АБА лиге са црно-белима на програму је у недељу од 20 сати у дворани Пионир. То ће бити 206. вечити дерби, а у досадашњих 205 мечева Црвена звезда забележила је 84 победе, 115 пораза, а шест утакмица завршено је нерешеним резултатом.

У Регионалној лиги црвено и црно бели састајали су се 16 пута, а Звезда је уписала четири победе и 12 пораза.

– Дерби је свакако специјална утакмица. С обзиром да је Партизан изгубио од Арманија то нама на известан начин отежава ситуацију. За дерби многи воле стереотипно да кажу да нема фаворита, али ја мислим да га овог пута има и то је Партизан. Без обзира што су поражени од Милана, а у том мечу лако су могли да тријумфују, то ће им додатно повећати концетрацију и мобилност и тензију која је добродошла за сваког играча. Са наше стране имали смо доста слободног времена. Ми се ипак нисмо специјално припремали за дуел са Партизаном, више смо време користили да радимо уобичајне ствари које смо унапред планирали и наравно да пробамо да у екипу што је могуће боље интегришемо Омара Томаса – рекао је у уводном излагању тренер Црвене звезде Светислав Пешић.

Стратег црвено-белих истакао је да задовољан здравственим билтеном, да ће на располагању имати све играче и додао:

– Код нас се то никад не зна. Малери нас прате од септембра. Мало смо оздравили, али треба сачекати почетак утакмице у недељу. Вируси шетају око нас, све је могуће. Ове седмице имали смо проблема са Николом Васићем, није тренирао три дана, али биће спреман за утакмицу са Партизаном.

Говорећи о ривалу, Пешић је имао само речи хвале:

– Партизан има много веће искуство у однус на нас. То њихова предност. Неки наши играчи први пут учествују у дербију, али то може да буде и позитивно, јер ће имати велику жељу и мотивацију за доказивањем. Ево сада им се указала прилика да прихвате тај нови изазов и покажу свој таленат. Партизан је одлично организована екипа, тешко их је победити, али да не верујем да то можемо да урадимо не бих ни започињао утакмицу. Ми имамо наше шансе, а колике су оне видећемо у недељу.

На питање које би могле да буду звездине предности, Пешић је одговорио:

– То је тешко рећи. Ми базирамо нашу игру, као уосталом и Партизан, на стриктном испуњавању задатака у одбрани. Немогуће је направити и илузију око победе ако не будемо играли добру одбрану. Против Партизана једноставно тако мора. Јер, кад играчи Партизана добро трче, имају добру игру у транзицији они су практично непобедиви. Зато тај проблем морамо да решимо, да зауставимо прве налете Партизанових играча. Ми смо у последњим утакмицама показали напредак, видећемо против Партизана да ли можемо то да поновимо.

У црвено-белом дресу у дуелу са Партизаном дебитоваће ново појачање Омар Томас:

– Он није потпуно спреман, али он је дошао да игра, а не да га ми спремамо. Он је изузетно добро примљен, и брзо је прихватио наш стил рада. Искусан је интернационалац, добро познаје европску кошарку. Његова адаптација је била на добром нивоу, али физички није спреман па не може у континутите добро да игра. Међутим, он може доста ствари да у ради за екипу и он ће нам сигурно помоћи. Како време буде одмицало он ће бити све бољи – закључио је Пешић.

Повезане вести

16 comments

Nikola дец 23, 2011 at 22:50

Ljudi oce biti karata u slobodnoj prodaji….ili ako ne bude,da li ce nam dati par stotina ulaznica i gde te ulaznice mogu da kupim…Pozdrav delije

Reply
bg дец 23, 2011 at 20:05

Da je sreće, da se organizujemo pa da grmi Pionir… 🙂

Reply
NOKIA C5-03 дец 23, 2011 at 19:27

zelje navijaca su da pobedimo!samo da odigramo prvo poluvreme dobro i evo nama pobede!ZVEZDO VOLIM TE!!!

Reply
kalu дец 23, 2011 at 19:20

Nadam se da dobijamo mec sa partizanom pa da onda sa apetitom gledam emisiju u ponedeljak kod potparola k.k partizana Vladana FEGETlije i usput ako dobijem vezu malo da ga nap.usim!

Reply
Žile дец 23, 2011 at 18:33

Hvala na informaciji,bilo bi lepo kad bi dosao sledece sezone.Dace Bog da ih dobijemo u nedelju,zasluzili smo i mi da se necemu radujemo 🙂
Jedina ljubavi zivota mog…

Reply
miki дец 23, 2011 at 18:10

Sada ako ih ne pobedimo necemo nikada. S’obzirom da Macvan vise ne igra, posto nema prava igranja u ABA ligi, ostaju im centri smesni Katic i Raduljica. Ostalo mislim da nije vredno pomena, na svim pozicijama mozemo da im pariramo.

Reply
Petak 13-ti дец 23, 2011 at 17:22

A jel može neko da mi kaže koliko su nas te g. . . . . .e p. . . . . .e pokrale u derbijima zadnjih 12 godina pa je ovoliki skor?

Reply
Žile дец 23, 2011 at 17:12

Zna li ko gde igra Marko Marinovic i koliku minutazu ima?E kad bi on ponovo dosao…
Samo hrabro,dajte sve od sebe pa da slavimo u nedelju!

Reply
Драган дец 23, 2011 at 18:18

Заборавио сам где игра, али игра стално и веома добро.

Reply
Luka дец 23, 2011 at 19:17

Igra u Rusiji,mrzi me sad da proveram mislim da je Jenisej u pitanju,ali proveri nisam siguran…Igra solidno,ali ima bar 10kg viška

Reply
Драган дец 23, 2011 at 19:28

Могуће, тако нешто је.

Reply
Djolle дец 23, 2011 at 19:14

Igra u Rusiji, u ekipi BC Krasnye Krylya Samara (Red Wings Samara) i igra zaista dobro. Nema u toj ekipi nekih mnogo zvučnih imena, jedini svima nama poznat igrač te ekipe je Dragan Labović. Poz

Reply
Luka дец 24, 2011 at 09:03

Da,tačno mrzelo me da proveravam 🙂 Igra sa Labovićem koji već 2 godine igra fenomenalnu košarku…Ipak ti manji klubovi nikako ne mogu da pariraju CSKA,Uniksu i ostalima i pored toga što igraju Baltičku,Rusku i neko takmičenje u Evropi.Mislim da Malina ne bi bio neka dobra opcija,ima mnogo boljih plejeva

Reply
delija86 дец 23, 2011 at 16:38

Ma mogu da mi ga sisaju i oni i ovi novinari

Reply
superstar дец 23, 2011 at 20:21

danas, da bi bio „novinar“ uopste ne moras da imas bilo kakvu skolu (tj. fax).. dovoljno je da si kol’ko- tolko recit, pismen (ovi sa sportala nisu, uopste) i da pises dopadljivim stilom (kol’ko- tolko), pa tako imamo svakavih bud….

Reply

Leave a Comment