Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Црвено-бели савладали Шамот

У утакмици последњег 22. кола Супер рукометне лиге Србије, црвено-бели су савладали екипу Шамота 65 из Аранђеловца.

Црвена звезда : Шамот 65 Аранђеловац 27:25 (12:12)

Црвена звезда је регуларни део Суперлиге Србије за сезону 2018/19 завршила са две узастопне победе. Након победе у среду у Пожеги, Звезда је савладала и Шамот у Шумицама и у победничком расположењу иде на одмор пред најбитнији део сезоне, почетак плеј-аута.

Повратнички деби у дресу Црвене звезде имао је пивотмен Бојан Палевић.

Гол за гол до 10.минута меча, када је Црвена звезда дошла до два гола предности и имала прилику да се резултатски одлепи, али није искористила прво зицер у контри, а затим и ударац са седам метара. Звезда је и у наставку чувала предност, Лазић је ефектним голом донео „плус три“ (10:7), али уследило је неколико грешака у организацији игре. Гости на другој страни јесу искористили указану шансу да се врате у меч, и серијом од три везана гола дошли до изједначења голом Радојичића у 30.минуту за коначних 12:12 на крају полувремена.

Шамот је први дошао до предности у наставку, имао вођство од два гола разлике, Звезда успела да изједначи и прва половина другог полувремена прошла је у егалу, (18:18, 45.минут). Црвено-бели су успели у намери д сломе отпор противника у другој половини и серијом од три гола дошли до капиталне предности пред финиш сусрета, (23:30, 53.минут). На обе стране се у финишу лако долазило до гола, а Звезда је била та која је искористила указану прилику и головима Хорвата и Николе Николића потврдила победу, другу узастопну након негативног поста. Коначан резултат поставио је Радојичић за 27:25.

Најефикаснији са по шест голова били су играч меча Матија Николић, Иван Хорват и Никола Николић.

Следи двонедељна пауза због репрезентативних обавеза, а затим и почетак плеј-аута и борбе за опстанак у лиги. Црвена звезда у 1.колу дочекује Мокру Гору.

Прва и друга екипа ће обезбедити статус у друштву најбољих и наредне сезоне, док ће трећепласирана и четвртопласирана екипа наредне сезоне играти у Супер Б лиги.

Дворана: „Шумице“. Гледалаца: 150. Судије: Бојан Даути и Урош Минић (Београд). Седмерци: Црвена звезда 5 (4), Шамот 5 (4). Искључења: Црвена звезда 12, Шамот 12 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Хорват 6 Лазић 1, М.Николић 6, Н.Николић 6, Туфегџић, Љубојевић 4 (1), Бугариновић 4 (1), Панић, Поповић, Рајичевић, Палевић, Мајес. Тренер: Антон Букилић

ШАМОТ 65: Радојичић 5, Милићевић 4, Илић 7 (3), Ранковић 2 (1), Јеленић, Л. Радовић, Југовић, Ломић, Милинић, Аврамовић 4, Т. Радовић, Живковић 3, Стојковић, Митровић, Ђорђевић. Тренер: Слободан Једоксић

(извор/фото: СД Црвена звезда)

Повезане вести

Leave a Comment