Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

СЛС: Црвена звезда – Мачва

Двонедељна репрезентативна пауза је окончана и фудбалери се враћају клупским обавезама. Црвено-бели фудбалери су претходни период искористили да се одморе, добро припреме за наставак шампионске трке са нишким Радничким, али и залече повреде које појединци вуку још од зимских припрема у Турској.

У суботу 30. марта у 28. колу Супер лиге Србије на стадион „Рајко Митић“ долази екипа Мачве из Шапца. Шапчани тренутно заузимају девету позицију на табели СЛС-а и воде велику борбу за пласман у предстојећи плеј-оф. Осмопласирани новосадски Пролетер тренутно има три бода више и свакако играчи Мачве долазе у Београд са намером да покушају да изненаде и кући се врате непоражени. Мачва је у досадашњем току шампионата остварила осам победа, седам ремија и 12 пораза. Налазе се у серији од пет мечева без пораза, а последњи пут су погнуте главе напустили терен у дуелу са екипом Младости 16. фебруара. Лучанци су на Градском стадиону у Шапцу тријумфовали резултатом 1:0. Шапчани су најнеефикаснија екипа у српској фудбалској елити. На претходних 27 утакмица свега 15 пута су успевали да пронађу пут до мреже противника, а најбољи стрелац екипе је некадашњо члан нашег клуба Ненад Гаврић који је био стрелац пет погодака.

Црвена звезда и Мачва су у актуелној сезони одиграли један сусрет и то у Шапцу 28. октобра претходне године. Црвено-бели су головима Милана Павкова и Душана Јованчића славили резултатом 2:0, а тренер Милојевић је на терен извео следећи састав: М. Борјан, Ф. Стојковић, В. Савић, М. Дегенек, М. Гобељић, Д. Јованчић, Н. Крстичић (Г. Чаушић), Л. Ебисилио, Е. Ф. Бен, В. Симић (С. Срнић), М. Павков (Н. Стојиљковић). С`обзиром да су током зимске паузе Дегенек, Крстичић, Срнић и Стојиљковић већ напустили Топчидерско брдо, састав нашег клуба у предстојећем мечу биће знатно измењен, а томе доприносе и повреде, као и умор фудбалера након репрезентативних обавеза.

На голу место је резервисамо за Милана Борјана. Пар централних бекова попуниће капитен Вујадин Савић и Немања Милуновић. Милан Гајић ће бити на десном беку, јер је идеја стручног штаба да се одмори Филип Стојковић који је у три дана одиграо два тешка сусрета за репрезентацију Црне Горе. На левом беку, по први пут овог пролећа заиграће Милан Родић који је санирао повреду која га је дуже времена одвојила од терена. У везном реду места су загарантована Бранку Јовичићу и Душану Јованчићу, док би за креацију могао бити задужен Лоренцо Ебисилио, уколико се тренер Милојевић не одлучи да тај задатак повери Ел Фарду Бену. У случају да Бен буде постављен у централном делу терена, на десно крило би могао млади Словак Ерик Јирка, а на супротној страни место би могао да нађе Вељко Симић, мада се не смеју заборавити ни Дејан Јовељић и Алекса Вукановић. У самом шпицу напада требао би да се нађе опорављени Ричмонд Боаћи. Тренер Милојевић у предстојећем дуелу сигурно неће рачунати на Марка Марина који се опоравио од повреде задње ложе, али стручни штаб не жели да рескира и жели да га има потпуно спремног у самом финишу сезоне, а извесно је да на терену нећемо видети ни Мирка Иванића који је као и Филип Стојковић провео свих 180 минута у репрезентативном дресу. Поред њих и Марко Гобељић и даље има проблема са повредом.

– Супер лига Србије, 28. коло:
Црвена звезда – Мачва
Главни судија: Зоран Широки (Смедерево)
Помоћне судије: Милан Минић (Ниш) ; Оливер Петровић (Ниш)
Стадион: „Рајко Митић“
Датум: Субота, 30. март
Почетак: 19 часова
ТВ пренос: ТВ Аренаспорт 3
Пројектовани састав: М. Борјан, М. Гајић, В. Савић, Н. Милуновић, М. Родић, Б. Јовичић, Д. Јованчић, Л. Ебисилио (Е. Ф. Бен), Е. Ф. Бен (Е. Јирка), В. Симић (Д. Јовељић), Р. Боаћи.

Повезане вести

1 comment

Darko мар 30, 2019 at 19:34

Bravo za Miluna… Ponovo kiksirao kao početnik i Mačva vodi 1:0…A svi žmure da čovek nije za ozbiljan fudbal… SVAKI NAPAD Mačve je šansa jer nema bloka ispred šesnašsterca… To treba da odradjuje Ćaušić… I svi žmure na to da ovaj momak pojma nema. I svi gledamo i žmurimo kako onaj naš reprezentativac GAJIĆ veze neme. Niti zatvara pozadi, niti zna da centrira, imao i dve šanse za gol(Gobelja bi bio dvostruki strelac 100%),prvi put šutnuo preko gola tri metra, drugi put se bacio da iscenira penal kao neko dete od 7 godina..

Reply

Leave a Comment