Moja Crvena Zvezda
Млађе категорије

Звездина школа – Звездина будућност 2. део

Кадетска селекција Црвене звезде се ове године дефинитивно наметнула као најуспешнија од све три млађе категорије. У 17 утакмица првог дела сезоне остварили су максималан број победа и бодова и притом су и једини успели да поразе „вечитог ривала“, који за њима на табели заостаје тачно онолико колики је и заостатак црвено-белих првотимаца. Наши кадети имају феноменалну гол разлику од 46:6, а за то је, поред одличних голмана, заслужан и фантастичан штоперски тандем Јовановић-Милутиновић који ћемо вам данас представити.

Михаило Милутиновић
Михаило Милутиновић

Михаило Милутиновић је фудбалски таленат наследио од оца, који је, додуше, играо за супротни табор, али је, као велики Звездаш, Михаила ипак научио правим вредностима. Године 2001. Милутиновић почиње да тренира и од тада напредује пуном паром, уз огромну подршку породице, која му највише и значи. Релативно скоро је због повреде био приморан да направи паузу, али се успешно опоравио и наставио да мрси конце противничким нападачима.

Бранко Јовановић
Бранко Јовановић

Бранко Јовановић је прве фудбалске кораке направио са непуних шест година, у школи фудбала „Наша крила“. Нико се у његовој породици до сада није професионално бавио фудбалом, али су свеједно у сваком тренутку уз њега, као највећа подршка овом изузетном таленту. С обзиром на висину, одликује га одлична скок игра. Сања, наравно, као и већина његових саиграча, да једног дана заслужи позив шефа стручног штаба црвено-белих и да као првотимац истрчи на главни терен нашег највећег стадиона.

Шта за вас двојицу значи име Црвене звезде?
Бане: За мене значи европски и светски првак – сан сваког младог фудбалера из Србије.
Миха: За мене такође, и мислим да то довољно говори о томе колико ценим дрес који носим.

Које су вам утакмице остале у најлепшем сећању?
Миха: Имам доста драгих утакмица, али издвојио бих победу над Миланом на турниру у Словенији и, наравно, сваки дерби је прича за себе.
Бане: Моје најдраже утакмице су против Партизана, а кад победимо, онда ми је још драже. Моја генерација се ове године једина може похвалити тиме.

Како успевате да уклопите школу и тренинге? Да ли је напорно?
Бане: Могу да се похвалим да сам један од ретких играча који је редовно у клупи, а притом сам и одличан ђак, тако да верујем да уз добру организацију и дисциплину све може да се постигне.
Миха: Прву годину сам у Спортској гимназији завршио као редован ученик, али сам касније прешао на ванредно да бих дневно више времена могао да посветим тренинзима. Сада имам сасвим довољно времена за све.

Шта мислите, да ли је пријатељство међу саиграчима кључан фактор за постизање добрих резултата?
Миха: Мислим да наша генерација управо због тога и има најбоље резултате у омладинској школи – зато што се форсира другарство међу нама, што доприноси одличној атмосфери у екипи.
Бане: Слажем се. Управо је пријатељство оно што одликује нашу генерацију и то је један од најважнијих предуслова за добре резултате.

Имате савршен скор од свих 17 победа, да ли мислиш да постоји нека ситница коју треба да поправите да бисте осигурали титулу?
Бане: Ово је наша најбоља полусезона до сада. Испунили смо зацртани циљ од 17 победа. Окрећемо се другом делу сезоне и новом циљу који се огледа у освајању нове титуле. Свакако да има малих недостатака које ћемо се потрудити да исправимо, али мислим да Црвена звезда треба озбиљно да рачуна на нашу генерацију за коју сви имају само речи хвале.
Миха: Тренутно имамо десет бодова предности у односу на Партизан и Војводину, који имају исти број бодова, што уопште није мало. Одиграли смо феноменалну полусезону, што и резултати говоре – 17 од 17. Не бих ништа мењао и волео бих да одиграмо да остатак првенства одиграмо као прву полусезону – бићу презадовољан.

О својој титули штопери не брину много, а првотимцима поручују да је свака разлика у фудбалу достижна, али да, ако не успеју да дођу до трофеја ни ове године, морају да се искупе освајањем Купа.

Повезане вести

10 comments

Luka дец 24, 2011 at 00:45

Svaka cast i za ove momke i za koleginicu. Ovi momci su prave vrednosti Zvezde!

Reply
veliki pravi Zvezdas дец 23, 2011 at 18:20

Samo naprijed Stefana moja puna podrska samo tako nastavi kao i ostali sto rade na ovom Zvezdinom sajtu pozdrav od Zvezdasa iz PG

Reply
Alex Krycek дец 23, 2011 at 15:07

Видео сам да је неки лик на фејсу пљувао једног од ових двојице, као да га штите и то, али не знам кога…избрисани су му коментари…

Reply
Kovac дец 23, 2011 at 15:54

Pljuvao je ovog Mihajla. Rece nesto da je grobar, da ga guraju zbog caleta, i da je poceo u Partizanu kao klinac.

Reply
Стефана МЦЗ дец 23, 2011 at 18:46

Da, izbrisani su komentari zato što su sadržali psovke upućune detetu, što je apsolutno van pameti, po mom mišljenju. A druga stvar, znam njegovog oca sa utakmica, veliki je Zvezdaš, a to što je igrao u Partizanu, šta sad…

Reply
Alex Krycek дец 23, 2011 at 23:51

Због тога да га напада?! Па доста играча је започело у једном клубу, па наставило у другом…
Још једном, похвале за текст, и драго ми је што си написала „Михаило“, а не она вештачка глупост „Михајло“ која ме доста вређа -.-

Reply
bane дец 23, 2011 at 13:53

Ovaj moj imenjak ima da kida za par godina… :)…. samo napred momci…

Reply
fringe дец 23, 2011 at 11:48

Svaka cast Stefana samo tako nastavi! A i vi momci takodje! Vidimo se na marakani za par godina! 😉

Reply
Стефана МЦЗ дец 23, 2011 at 11:51

Hvala puno… Čeka vas jedan pionir sledeće nedelje, samo da mi prođe ovaj kolokvijum (:

Reply
Mladjen дец 23, 2011 at 12:02

Dobri!!! 😀

Reply

Leave a Comment