Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Плеј-оф: ККЖ Црвена звезда Комбанк – ЖКК Новосадска ЖКА

Лигашки део Прве женске лиге Србије је окончан. Најбоље четири екипе предстојећег викенда започињу полуфиналне серије и борбу за титулу.

Пласман у плеј-оф обезбедиле су по две београдске и две новосадске екипе. Црвена звезда Комбанк, Радивој Кораћ, Новосадска ЖКА и 021 улазе у полуфиналне дуеле, а предност домаћег терена по основу пласмана у лигашком делу такмичења имају београдске екипе.

Црвено-беле девојке у првом сусрету дочекују екипу Новосадске ЖКА и свакако су апсолутне фавориткиње. У досадашњем току сезоне две екипе су одиграле три сусрета. У националном шампионату наше кошаркашице су оствариле две убедљиве победе. У Београду 3. новембра претходне године Црвена звезда је славила резултатом 85:50, а пре нешто мање од два месеца у Новом Саду црвено-беле су резултатом 83:70 оствариле још једну победу. Београдске и новосадске кошаркашице састале су се и у недавном полуфиналу Купа „Милана Циге Васојевића“ и поново су црвено-беле биле успешније – 60:49.

Полуфинална серија игра се на два добијема меча. Термини су 30. март и 3. април, а термини евентуалних мајсторица ће бити накнадно одређени.

– Прва женска лига Србије, плеј-оф полуфинале (прва утакмица):
ККЖ Црвена звезда Комбанк – ЖКК Новосадска ЖКА
Судије: Наташа Виријевић; Ивана Ивановић; Филип Ђукић
Дворана: „ФМП“
Датум: Субота, 30. март
Почетак: 17 часова

– Парови полуфинала плеј-офа:
ККЖ Црвена звезда Комбанк – ЖКК Новосадска ЖКА
ЖКК Радивој Кораћ – КК 021

(фото: kss.rs)

Повезане вести

Leave a Comment