Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоДомаћа такмичењаНајновије

Црвена звезда дочекује Војводину на старту Супер лиге

Ватерполисти Црвене звезде окончали су такмичење у регионалној А1 лиги. Резултатски гледано, такмичење са најбољим екипама региона протекло је више него задовољавајуће и пласман у средину табеле А1 лиге може се сматрати одразом тренутног квалитета. Свакако ће остати у сећању тријумф у сусрету 9. кола када су пулени тренера Александра Филиповића на базену СЦ „Милан Гале Мушкатировић“ савладали једну од најбољих европских екипа, дубровачки Југ ЦО резултатом 11:10.

И поред чињенице да црвено-бели нису окончали овосезонску ЛЕН Лигу шампиона, сада се морају окренути најважнијем делу сезоне, а то је такмичење у Супер ватерполо лиги Србије. Најбољих шест српских екипа улази у борбу за шампионску титулу. Као што смо вас раније информисали, екипе у домаћем шампионату не крећу од нуле, већ се међусобни резултати српских клубова у оквиру регионалног такмичења преносе и на домаћу лигу. Сходно томе, Црвена звезда национални шампионат започиње са седам бодова пошто су у дуелима са Партизаном и Шапцем остварили укупно два тријумфа и по један реми и пораз. Против вечитог ривала црвено-бели су као гости ремизирали 10:10, а на домаћем базену су остварили тријумф 10:6. У сусретима са најпријантијим изненађењем сезоне, екипом Шапца, Црвена звезда је славила на гостовању 9:8, али је актуелни освајач Купа Србије однео бодове са Дорћола 10:13.

На старту домаћег шампионата београдски црвено-бели дочекују новосадске црвено-беле. Војводина се у првом делу сезоне такмичила у регионалној А2 лиги и на крају су морали да се задовоље шестом позицијом. У домаћи шампионат Новосађани улазе са четири бода и сигурно у овом моменту нису екипа која се може укључити у борбу за сам врх табеле.

Гладајући међусобне резултате две екипе претходних сезона, јасно је да су наши ватерполисти апсолутни фаворити у предстојећем сусрету. Претходне сезоне београдски и новосадски црвено-бели одиграли су три сусрета и сва три меча добили су наши ватерполисти. У рагионалној А2 лиги Црвена звезда је на домаћем базену славила резултатом 10:9, док је други меч регистрован службеним резултатом 5:0, а у домаћем шампионату уследиле су две победе 13:6 и 16:5. Последњи тријумф Војводина је забележила још у сезони 2011/12, када су у оквиру Прве „А“ лиге славили резултатом 7:5.

– Супер лига Србије (пласман од 1. до 6. места), 1. коло:
Црвена звезда – Војводина
Базен: СЦ „Милан Гале Мушкатировић“
Датум: Субота, 30. март
Почетак: 20:15 часова

Табела Супер ватерполо лиге Србије (1. – 6.)

– Парови 1. кола Супер лиге Србије (пласман од 1, до 6. места):
Шабац – Наис
Партизан – КВК Раднички
Црвена звезда – Војводина

– Парови 1. кола Супер лиге Србије (пласман од 7. до 10. места):
Ваљево Горење – Београд
Земун Босал – Стари Град

Повезане вести

Leave a Comment