Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Иза југа Маракане – Европска раскрсница

Терени иза југа Маракане свакодневно су позорница бројних талената, али су претходних дана привукли посебну пажњу.

Љутице Богдана је ових дана прометна европска фудбалска раскрсница, а гости Црвене звезде током актуелне недеље су таленти Зенита и бисери малтежанског фудбала.

Руски представник је у петак стигао у српску престоницу, а дечаци рођени 2002. и 2003. године ће имати прилику да до повратка у Санкт Петербург одмере снаге са црвено-белим надама.

Гости шампиона Србије су и најталентованији играчи Малте рођени 2006. и 2007. године, који су јуче одиграли утакмице са годину дана млађим бисерима Црвене звезде.

Дошли смо на идеју да, уз помоћ пријатеља који раде на Малти, угостимо најталентованије дечаке рођене 2006. и 2007. године из те острвске државе. Они су одмерили снаге са нашим, годину дана млађим талентима. Циљ оваквих сусрета је да разменимо искуства и упоредимо две фудбалске филозофије. Фудбал на Малти је још у развоју, тако да је искуство које су наши гости стекли веома драгоцено. Са друге стране, за нашу децу је сваки меч против странаца изазов и мотив да се докажу. Разговарали смо и о нашем евентуалном гостовању на Малти, али време је пред нама, надам се да ћемо развити дубљу сарадњу – рекао је Владимир Цвјетичанин.

Координатор Звездине школе фудбала нагласио је значај интернационалних сусрета за децу на почетку фудбалског пута.

Често по турнирима одмеравамо снаге са екипама из других држава, али ове генерације нису имале прилику да играју раније са екипама са Малте. Евидентна је разлика у квалитету, али напредују веома брзо. Велика је инвестиција доћи у Београд, а нама је част и стимуланс кад се екипе из Русије, Малте и других крајева Европе одлуче да буду наши гости. Овакви догађаји представљају додатни мотив да наставимо у истом смеру са развојем школе фудбала – нагласио је Цвјетичанин.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment