Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоЕвропска такмичењаНајновије

И Московљани однели бодове са Дорћола

У 11. колу ЛЕН Лиге шампиона ватерполисти Црвене звезде на свом базену у СЦ „Миулан Гале Мушкатировић“ дочекали су екипу московског Динама. Најбоља руска ватерполо екипа још једном је приказала супериорност у односу на наше ватерполисте и сасвим заслужено однела бодове са Дорћола.

Црвена звезда : Динамо Москва 8:17 (2:4, 2:4, 1:6, 3:3)

Почетак сусрета протекао је равноправној игри. Госте је до предности довео Сергеј Лисунов, али је врло брзо Вељко Танкосић поравнао резултат. Од тог момента гости преизимају иницијативу и са три узастопна поготка стижу до прве осетније предности. Својим другим поготком у финишу прве четвртине Вељко Танкосић је успео да смањи резултат на 2:4.

Други период игре започиње са два гола Николаја Лазарева. На већ убедљиву предност Москвољана одговара Душан Васић, али већ у следечем нападу Гаврил Суботић ваћа предност гостију на четири поготка. До краја друге четвртине виђена су још два поготка, по један на обе стране. Вук Милојевић је нашао пут до мреже руске екипе, али је Сергеј Лисунов новим поготком вратио предност гостију на +4. На полувремену 4:8.

Трећа четвртина апсолутно је припала гостима. У две серије са по три узастопна поготка ватерплисти Динама остварили су недостижну предност и решили питање победника. Једини погодак за пулене тренера Александра Филиповића постигао је Вељко Танкосић и то са петерца.

У последњој четвртини играло се гол за гол. Сва три гола у том периоду за црвено-беле постигао је Васић, а на крају су гости славили резултатом 8:17.

Најефикаснији у нашим редовима био је Душан Васић са четири гола, три је постигао Вељко Танкосић, а једном се у листу стрелаца уписао Вук Милојевић.

Базен: СРЦ Милан Гале Мушкатировић. Судије: Ђорђ Кун (Мађарска) и Аксел Бендер (Немачка). Играч више: Црвена звезда 8(3), Динамо 6(4). Петерци: Црвена звезда 1(1), Динамо 1(1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Краљ, Танкосић 3, Милојевић 1, Бурсаћ, Перковић, Васић 4, Битадзе, Љубеновић, Илић, Поповић, Шулц, Радовић, Тодоровски. Тренер: Александар Филиповић.

ДИНАМО МОСКВА: Костров, Лазарев 2, Копцев, Сучков, Латипов, Пијетловић 3, Бичков 3, Нагаев, Суботић 4, Колод 2, Лисунов 2, Шепелев 1, Мурашов. Тренер: Марат Закиров.

У наредном 12. колу ЛЕН Лиге шампиона Црвена звезда 13. априла дочекује италијанску Брешу, а пре тога следи и старт домаће Супер ватерполо лиге.

(фото: blic.rs)

Повезане вести

Leave a Comment