Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоХокеј

Финале ИХЛ: Црвена звезда – Триглав. Сви на хокеј!!!

Хокејаши Црвене звезде ће у суботу (30. март), у 16:30 часова, започети своју финалну серију плеј-офа ИХЛ такмичења против екипе Триглава. С`обзиром да је ледена хала Пионир заузета због светског првенства за хокејаше до 18 година, први меч црвено-бели ће морати да одиграју ван Београда (у леденој хали СПЕНС у Новом Саду), мада није морало тако да буде.

Наиме, већ смо писали о томе да је руководство нашек хокејашког клуба упутило молбу руководству Триглава да се меч помери за 1. април (понедељак), али гости нису хтели ни да чују за то, па су инсистирали да се меч игра већ у суботу. Један од наводних разлога је био и тај да не желе да играју радним даном јер играчи (аматери) морају да иду на посао, али се очито заборавља да су већ неке утакмице (до душе у Загребу) играли радним даном. Очито је да већ на самом почетку желе да направе благи притисак и покушају да дестабилизују црвено-беле редеове. За словеначке екипе и њихов Савез ово је изузетно важна утакмица јер у другом циклусу овог такмичења (а они су ипак највећи покретачи свега тога) могу да остану без титуле. Да подсетимо, прошле сезоне титулу је освојила екипа Медвешчака, а ове је Црвена звезда показала да је неприкосновена и налази се на корак од освајања регионалне лиге.

Црвена звезда је ове сезоне била боља од Триглава и остварила скор од три победе и једног пораза. Два пута су црвено-бели били бољи у Крању, а у Београду је учинак био половичан. Баш из тог разлога, чета Јовице Руса ће морати да обрати пажњу на сваки детаљ и одигра максимално сконцентрисано до самога краја јер гости из Крања ће покушати да ураде више него што је урадила љубљанска Славија, а која је у другом сусрету по прилично намучила нешу екипу.

По речима спортског директора, Ненада Раковића, екипа би требала да буде комплетна и спремна за ову финалну серију.

Разговарали смо пред ово финале са неколико игача, па вам преносимо њихове утиске и мишљења.

Капитена, Марка Бркушанина, питали смо следеће:

– „Марко, капитен си екипе и познајеш саиграче. Може ли вас овај одлазак у СПЕНС пореметити или ће пак та несусретљивост Триглава (да се утакмица ипак не игра у Београду), пробудити већи инат код тебе и саиграча?“

– „Свакако да више волимо да играмо у Пиониру, али мислим да нас неће пореметити то што ћемо прву утакмицу играти у Новом саду. Свакако ћемо целе ове недеље тренирати тамо тако да је можда и боље да играмо у СПЕНС-у.“

У полуфиналним дуелима напад је мало заказао у другом сусрету (у Београду) док је у Љубљани био перфектан. Питали смо Андрију Шпањевића шта је потребно да се уради како би се та ефикасност поправила.

– „У другу утакмицу са Славијом смо ушли неозбиљно, са мислима да је све готово и да смо у финалу, па нам се то замало обило о главу. Потребна је максимална концентрација и озбиљан приступ утакмици.“

Одбрана је темељ у сваком спорту, па тако и у хокеју. Током целе сезоне није било већих осцилација што се Звездине одбране тиче, па се надамо да ће тако остати и у овој финалној серији. Ипак, замолили смо стаменог бека, Ивана Анића, да нам каже може ли Звездин одбармбени бедем да издржи и шта је то потребно да играчи у последњој линији ураде и на шта да обрате највише пажње.

– „Потребно је да будемо максимално дисциплиновани у одбрани. Свакодневно тренирамо и радимо на томе, тако да не би требало да буде проблема. Одбрана може да издржи и ми ћемо све урадити да тако и буде.“

Последња ствар којој желимо да посветимо посебну пажњу јесу навијачи. Поштовани Звездаши, истина је да се у суботу игра вечити дерби АБА лиге у кошарци, али многи на тај дерби неће моћи да оду јер је домаћин Партизан, па ће и улазак у халу Пионир бити сведен на минимум за наше навијаче. Зато, позивамо све вас из Београда, а посебно из Новог Сада и околних градова да дођете у ледену халу СПЕНС у Новом саду и да пружите подршку нашим хокјашима какву до сада нису видели и искусили. Ови момци то заслужују. Ови момци се боре да донесу још један пехар у витрине нашег клуба и Спортског друштва. Зато немојте оклевати, да се предомишљате. Звезди је потребна ваша/наша подршка. Нека СПЕНС грми у суботу и нека гостим заклецају колена од хука са трибина.

(извор/фото: czbgtv.com)

Повезане вести

Leave a Comment