Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Тријумф након четири месеца

Рукометаши Црвене звезде након пуна четири месеца осетили су сласт победе. Од 30. новембра претходне године црвено-бели су везали укупно 11 мечева без успеха. У десет првенствених сусрета остварили су осам пораза уз свега два ремија, а на то су придодали и пораз у националном купу па су себе довели у ситуацију да им предстоји грчевита борба за опстанак у наставку сезоне.

Слога Пожега : Црвена звезда 22:30 (9:15)

И последњи тријумф наши рукометаши остврили су у дуелу са екипом из Пожеге, екипом која и након 21. одигране утакмице на свом конту нема нити један освојени бод и већ сада је јасно да ће наредне сезоне наступати у нижем рангу српског рукомета.

До средине првог полувремена видели смо игру гол за гол, изједначену борбу, коју је пратио и егал резултат, 6:6. Уследила је серија Црвене звезде која је променила ток меча и испоставиће се отворила пут до победе. За 10 минута Звезда је постигла 6 голова, повела 7:13 и са истом разликом и отишла на одмор између два полувремена, 9:15.

У другом полувремену, Звезда је контролисала ситуацију на паркету, имала сигурну предност и први пут до осам голова предности дошла у 50.минуту голом Ивана Хорвата, (16:24). Максималну разлику је одржавала до краја сусрета, а коначан резултат поставио је Матија Николић за 22:30, шесту победу у Суперлиги, прву након десет утакмица и четири месеца.

Најефикаснији је био Душко Херцеговац са 6 голова, Петар Бугариновић, Петар Панић и Никола Николић су постигли по 4, Иван Рајичевић, Иван Хорват и Матија Николић по 3.

Дворана: Хала спортова. Гледалаца: 300. Судије: Бобан Благојевић и Бранислав Ђокић (Јагодина). Седмерци: Слога 2 (1), Црвена звезда 3 (2). Искључења: Слога 2 минута.

СЛОГА ПОЖЕГА: Ћеранић, Попадић, Јовановић 2, Илић 5, Стевановић 2, Алексић, Филиповић, Павловић 3. Марјановић 2, Живановић 2, Гавриловић, Станковић 1, Давидовић, Павић 4, Димитријевић, Мићовић 1. Тренер: Раде Девеџић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић, Хорват 3, М.Николић 3, Н.Николић 4, Туфегџић 2, Љубојевић, Љубеновић, Бугариновић 4, Панић 4, Херцеговац 6, Поповић 1, Рајичевић 3, Мајес. Тренер: Антон Букилић

У последњем 22. колу лигашког дела Супер рукометне лиге Србије црвено-бели дочекују екипу Шамота 65 из Аранђеловца. Меч је на програму у петак 29. марта са почетком од 18 часова.

Табела Супер рукометне лиге Србије

(фото табела: srbijasport.net)

Повезане вести

Leave a Comment