Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Мирна мрежа наговештава нови успех

После две недеље паузе, фудбалери Црвене звезде ће наставити поход ка одбрани титуле, а ривал шампиона Србије у суботу од 19 часова је Мачва, добро познати ривал.

Изабраници Владана Милојевића ће против Мачве покушати да наставе феноменалан низ утакмица без пораза у домаћем првенству, али и да упишу пету узастопну утакмицу против црно-црвених на којој је Звездина мрежа остала мирна.

У новијој историји актуелни ривали су одиграли четири сусрета од којих је три припало Црвеној звезди док је један завршен без победника, а посебно је интересантан податак да током тих дуела црвено-бели нису примили гол.

Београђанима су припала три суперлигашка меча резултатима 4:0, 2:0 и 2:0, али је једини реми, пре годину дана у Купу Србије, био довољан да Мачва после једанаестераца елиминише црвено-беле из масовнијег такмичења у четвртини финала. Куриозитет је да је на сва четири меча гол шампиона бранио Милан Борјан, а да је једини игрч из последње линије Звезде који је на сваком од та четири меча уписао бар минут на терену био Марко Гобељић.

Кад се подвуче црта, Звезда сусрет дочекује са низом од 360 минута без примљеног гола у сусретима са Мачвом па би још један меч мирне мреже, осим нове рецке у низу непобдивости донео наставак још једне сјајне серије.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment