Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКонференције за медијеКошаркаНајновије

Томић: „Сви радимо да вратимо Звезду у Евролигу“

Тренер Црвене звезде мтс Милан Томић говорио је опширно о првој полуфиналној утакмици плејофа. Материјала је било и више него довољно с обзиром да је виђено 45 минута кошарке и драматична завршница из које су црвено-бели изашли као победници.

Ако се за чврст меч каже у фрази ’’права првенствена утакмица’’, ова је била права плејоф дерби утакмица. Кошаркаши Црвене звезде мтс из ње су изашли као победници, захваљујући храбрости и огромној жељи. Заиста су нијансе одлучиле како и мора да буде ако меч иде у продужетак.
Јунаци победе били су Били Берон, Дејан Давидовац и Филип Човић, али апострофирати било кога испред екипе било би нефер. То је на конференцији за медије апострофирао и Милан Томић који је на конференцији за медије поделио своје виђење утакмице:

’’Утакмица је била сигурно онаква како смо очекивали. Тешка као и сваки дерби, а поготово што је прва утакмица на нашем терену где смо имали већи притисак. Хтео бих пре свега да се захвалим нашим навијачима јер су они 40 минута били заиста наш шести играч. У тренутку када смо и губили 11 разлике нису престајали да бодре екипу и у овом тренутку могу да им кажем да су били и да јесу најбољи у Европи’’, рекао је Томић, а потом додао:

’’Победили смо на продужетке, али сигурно да је битан моменат био на трећој четвртини. Играли смо без Регланда, који је покушао да игра на почетку треће четвртине, честитам му на томе, али није могао. Имали смо још таквих, као што је Филип. Играо је 17 минута са великим болом у рамену и одиграо је… био један од кључних играча за нашу победу’’, истакао је тренер Црвене звезде, а затим и рекао:

’’Није да наредне утакмице нису битне, битна је и она следећа, али најбитније је да смо повели 1-0 и спремамо се да наредне суботе играмо на њиховом терену’’, закључио је уводно излагање Милан Томић.

Питање новинара да прокоментарише учинак ’’домаћих и страних’’ играча на овој утакмици био је шлагорт Милану Томићу да истакне своје виђење:

’Морате сви да схватите да нема одвајања на домаће и стране. Сви ми радимо за Црвену звезду и сви смо ми један тим. Сви радимо да Црвену звезду одведемо у Евролигу. Не играју страни и домаћи или играчи. Ово је тим Црвене звезде, он представља Црвену звезду. Која постоји сада и постојаће увек. Човић је одиграо феноменално, Добрић исто, Давидовац исто… Не желим више да слушам о подели на домаће и странце’’, застао је на кратко, а онда благо повишеним тоном нагласио:

’’ ЦРВЕНА ЗВЕЗДА’’

Какво је стање Џоа Регланда:

’’Тренутно не знам ништа више о степену његове повреде’’, рекао је Томић.

Ком ће више одговарати седам дана паузе:

’’Била је тешка и исцрпљујућа утакмица, а узимајући и обзир повреде пријаће нам седам дана паузе’’, био је одговор стратега црвено-белих.

Да ли је лакше након 1-0?

’’Док не буде 2-0, нисмо нигде’’, поентирао је на крају тренер Црвене звезде.

Повезане вести

5 comments

MILOS RANKOVIC мар 25, 2019 at 14:14

O TRENERU SE SAD NEPRICA,DOK SE SVE NEZAVRSI NISTA,NEGO IZJAVA OVOG KLEMPAVOG PREDSEDNIKA PARTIZANA O BELOSEVICU,JA STVARNO BIRAM RECI ZA TAKVE LOPOVE I PROPALICE,PRVO SOME JEDAN SVIRALI SU DVA FAULA BERONU IZBACILI GA IZ IGRE,DRUGO FAUL U NAPADU NA DOBRICU,NIZ FAULOVA SITNIH KOJI NISU SUDJENI,NEMOJ TI O SUDJENJU FUNJARO JEDNA,ZNAS KAD CE TVOJI KUPLJENICI NAVIJACI DA UDJU U DVORANU NIKAD,TI SI JEDAN LOPOV KOJI NEZNA STA SU KORACI,STA JE DUPLA,STA JE FAUL U NAPADU TI SE BRE NIKAD NISI BAVIO SPORTOM TI SI JEDAN OBICAN KLOSAR KOJI SAMO KUKA I PLACE,KAD VREDJATE COVICA I PORODICU ONDA SE SMEJES BAGRO JEDNA I TO STO IDETE U DVORANE U HRVATSKOJ,CRNOJ GORI DOKAZUJETE KAKVI STE VI I VASI NAVIJACI DELIJE SU POKAZALE DA NEMA NISTA SA TAKVIM A VI SE DRUZITE SKIM STE TAKVI STE

Reply
Darko мар 24, 2019 at 20:52

Bolji bi bio naslov „Sve radim da NE vratim Zvezdu u Evroligu“…

Reply
Veteran Sever мар 24, 2019 at 14:44

Znate, šta, meni nije jasno… Šta ono Tomić crta u tajm-autu? Akciju? Ja opet. ne videh nijednu jedinu uigrani akciju. Pobedu nam doneli Čović, Davidovac, Dobrić fantastičnim potezima i VELIKIM srcem… i na, kraju mini simultankom Beron… Nigde tu nije bilo timske akcije…

Reply
dusan мар 24, 2019 at 08:23

ti si nula. daj ostavku da pocnemo nesto da igramo. da si ti na klupi stoke a ovaj zabar na nasoj ovde bi bilo 20+ svaku utakmicu. ti veze nemas.

Reply
Dragan мар 24, 2019 at 10:47

Čovek je klasična neznaluca i dugoročna štetočina po Zvezdu.Pojma nema. Osim sto je taktički diletant, lik ubija Dobrića, ugasio je Radanova, Nenadića, Ristića…Secka Simanića, tako da ovaj momak ne zna gde udara..nikog nije razigrao..i da: sa Tinkijerijem na klupi svaka utakmica bi bila rešena lagano za nas…sa Lendejlom u našim redovima bila bi scaka utakmica sa grobljem laganica…15 razlike minimum u našu korist. Kako nama zapade ovaj Tomić i istrošeni likovi tipa Faje, Perperoglu, Cirbes, nedovrseni kosarkas Odzo( Mainkovic, bek, ide direktno na njega od 214 cm, polaže loptu levom rukom, sve radi idealno da ga centar „smečuje“, ali Odžo ga čak i ne blokira, nego pravi faul na postignut koš!!?)… Ima nešto što je svima promaklo, a predstavlja ekstra prijatno iznenadjenje: kad je Rivers čuvao Marinkovića – ovaj nije postojao na terenu!!!! Čim ga je neko drugi preuzeo(čak i Lazić, koji verovatno igra najlošiju sezonu u karijeri) Marinković je bio nerešiva enigma…Ovaj, Kej Si Rivers je ozbiljan igrač, samo da ga Tomic ne upropasti…jer i Rivers ne stoji fizički najbolje…i bliži se kraju karijere….Inače odličan, namazan igrač, čita lako protivničke akcije…

Reply

Leave a Comment