Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенски фудбалНајновијеОбавештењаФудбал

Звездине фудбалерке отварају сезону дербијем

Фудбалерке Црвене звезде ће сутра, на гостовању Спартаку отворити пролећну сезону.

Дерби Суперлиге за жене уједно је и најозбиљнији тест за црвено-беле даме, које овај сусрет дочекују уз одређене кадровске проблеме.

Предстоји нам можда и најважнији дуел до плеј-офа, сусрет који ће утицати на поредак пред завршницу првенства. Спремали смо се два месеца за овај сусрет, а дочекујемо га уз кадровске проблеме. Шест фудбалерки је позвано у омладинску репрезентацију и уколико буду играле и сутрашњи дерби за већину њих биће ово трећи сусрет у шест дана. Желели смо да се утакмица са Спартаком одложи, али ривал није прихватио па нам преостаје само да дамо свој максимум – истакао је Александар Петровић, тренер Звездиних дама.

Звезда завршницу сезоне дочекује као актуелни освајач Купа Србије, а приликом погледа ка два фронта Петровић не скрива највише амбиције.

Појачали смо се у односу на јесењу полусезону и са највишим амбицијама дочекујемо борбе на два фронта. Грб који носимо нас обавезује да дамо максимум, а како и колега Владан Милојевић каже, плод залагања на терену биће резултат. Растемо као екипа, а посебно морам да истакнем подршку ФК Црвена звезда и омладинске школе. Поставили смо за двогодишњи циљ пласман у Европу, а пред пролећне изазове свакако да се надамо да до интернационалне сцене можемо већ овог лета. Желимо дуплу круну, али је превасходни циљ да израстемо у лидера женског фудбала у Србији и свесни смо да то није могуће преко ноћи остварити зато са обе ноге на земљи, али пуни самопоуздања очекујемо нове изазове – рекао је стратег црвено-белих дама.

Повезане вести

Leave a Comment