Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеРепрезентацијаФудбал

Павков дебитовао црвеним картоном

Фудбалска репрезентација Србије у среду 20. марта одиграла је пријатељски сусрет са селекцијом Немачке у Волфсбургу. Коначним резултатом 1:1 морамо бити задовољни, али просто је несхватљиво шта су све „Орлови“ успевали да не искористе када се погледају прилике које су пропустили Адем Љајић и Дарко Лазовић. Иако су меч обележили некадашњи чланови нашег клуба Лука Јовић који је поред поготка био константна претња за одбрану домаћина и Марко Дмитровић који је до „лудила“ доводио нападаче „Панцера“, сусрет је обележио нападач црвено-белих Милан Павков.

Играч који је у актуелној сезони скренуо пажњу европског фудбала на себе головима Ливерпулу у групној фази Лиге шампиона, синоћ је дебитова и у националном дресу. У 70. минуту сусрета Павков је ушао у игру заменивши Луку Јовића и била је приметна велика жеља код њега да покаже и докаже да је позив залужио. Није Павков успео да припрети голману Тер Штегену, али је за време које је провео на терену много претрчао, борио се са одбраном домаћина и на крају у превеликој жељи и претерао.

Играо се трећи минут надокнаде времена. Домаћин је свим силама покушавао да стигне и до другог поготка и потпуног резултатског преокрета и у покушају да прекине напад Немаца, Павков је оштро стартовао на Санеа. Јасно је да ту није било намере да се противник повреди, већ је у жару борбе дошло до несмотреног старта, па је шкотски судија Боби Меден оправдано показао нашем нападачу ранији пут у свлачионицу.

Јасно је да Милан Павков неће по добром памтити деби у дресу са грбом националног тима, али овај догађај свакако може бити добра школа за будуће мечеве како у клупским такмичењима, тако и репрезентативним акцијама, јер Павков заслужује да буде део националног тима.

Повезане вести

Leave a Comment