Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоНајновијеРегионална лига

Црвено-бели поражени у Дубровнику

Ватерполисти Црвене звезде доживели су убедљив пораз у 18. колу регионалне А1 лиге. Бољи од наших ватерполиста био је дубровачки Југ ЦО.

Југ ЦО : Црвена звезда 19:5 (5:0, 4:0, 5:1, 5:4)

И даље се сви добро сећамо дуела две екипе половином јануара месеца када су црвено-бели на базену „Милан Гале Мушкатировић“ приредили прворазредну сензацију савладавши Дубровчане. Овога пута, знатно ослабљени неиграњем Краља, Максимовића, Бурсаћа, Васића и Поповића, знатно подмађени тим није могао да се супростави екипи која спада у ред фаворита не само у регионалном такмичењу, већ и у ЛЕН Лиги шампиона.

Од самог старта меча наш голман стефан Тодоровски био је изложен „рафалној паљби“ домаћих ватерполиста. Већ у првих пет минута сусрета Бенић, Јоковић, Лончар и Папанастасију торпедовали су црвено-бели брод. И у другом периоду игре домаћин је показао сву супериорност, а незаустављивом Мару Јоковићу придружили су се Меркулов и Мацан, па се на велики одмор отишло са великих 9:0 у корист домаће екипе.

Тек у четвртом минуту трећег приода игре Вељко Танкосић успева да матира голмана Дубровчана Антониа Вукојевића и успева да резултат смањи на 1:11, али домаћин до паузе пред последњу четвртину стиже и до превеликих +13 (14:1).

Домаћин је тек у последњој деоници сусрета „скинуо ногу са гаса“, па је овај период окончан резултатом 5:4 у корист Југа и тиме се сусрет окончао резултатом 19:5. У овој деоници мрежу домачина тресли су Стефан Илић, Кристијан Шулц два пута и још једном Вељко Танкосић.

Дубровник – Базен: „Груж“. Играч више: Југ 6(4), Црвена звезда 5(1). Петерци: Југ 1(0).

ЈУГ ЦО: Попадић, Мацан 1, Фатовић 1, Лончар 2, Јоковић 3, Стахор, Лозина, Маркулов 3, Чулина 2, Жувела 2, Бенић 1, Папанастасиу 2, Вукојевић, Љепава 2. Тренер: Вјекослав Кобешчак.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Тодоровски, Танкосић 2, Мартиновић, Милојевић, Перковић, М. Жежељ, Битадзе, Ђ. Жежељ, Илић 1, Ковачевић, Шулц 2, Радовић, Мишовић, Љубеновић. Тренер: Александар Филиповић.

Овим сусретом окончан је лигашки део регионалне А1 лиге, барем када је дубровачка екипа у питању. Они ће се заједно са екипама ХАВК Младост Загреб, ПВК Јадран Царине Херцег Нови и Јадрана из Сплита борити за наслов регионалног шампионата у сезони 2018/19. Ватерполисти тренера Александра Филиповића тренутно заузимају седму позицију на табели са 17 освојених бодова, али остаје велико питање шта ће се догодити са сусретима нашег клуба са екипама Морнара Бродоспас и ОВК ПОШК које су требале да се одиграју на сплитском базену „Пољуд“. С`обзиром да наведени мечеви немају значајнијег утицаја на коначан пласман (плеј-оф, плеј-аут и испадање из лиге) мали су изгледи да ти мечеви буду и одиграни.

– Табела регионалне А1 лиге:
1. ХАВК Младост Загреб (ХРВ) 49
2. ПВК Јадран Царине Херцег Нови (ЦГ) 45
3. Југ ЦО Дубровник (ХРВ) 44
4. Јадран Сплит (ХРВ) 37
5. ВК Шабав (СРБ) 21
6. Морнар Бродоспас Сплит (ХРВ) 19 /-1 меч/
7. БВК Црвена звезда Београд (СРБ) 17 /-2 меча/
8. Приморац Котор (ЦГ) 13
9. Партизан Београд (СРБ) 11
10. ОВК ПОШК Сплит (ХРВ) 3 /-1 меч/

Као што је већ речено прве четири екипе бориће се за титулу регионалног шампиона. Последњепласирана екипа сплитског ОВК ПОШК сели се у нижи ранг регионалног ватерпола, док ће екипа Партизана наступити у плеј-ауту против Солариса из Шибеника у борби за опстанак у А1 лиги.
Нови члан регионалне ватерполо елите за сезону 2019/20 је екипа ВК Будва Будванкса Ривијера.

Српски представници у регионалној елити Црвена звезда, Шабац и Партизан, као и чланови регионалне А2 лиге Раднички Крагујевац, Наис из Ниша, Војводина и Ваљево Горење настављају сезону у домаћој Супер ватерполо лиги Србије у којој ће им се придружити екипе Замун Босал, Стари Град и Београд.

Повезане вести

Leave a Comment