Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Јовељић неумољив као стартер

Дејан Јовељић је са два поготка потписао победу Црвене звезде над Радом, али и додатно поправио сјајан учинак на домаћој позорници.

Млади нападач уписао се у стрелце на свакоју утакмици ове сезоне у којој је био стартер и потврдио голгетерску класу. Талентовани офанзивац већ на суперлигашкој премијери против Динама добио је поверење Владана Милојевића од првог минута и одужио се поготком.

Наредна утакмица у којој се деветнаестогодишњи нападач нашао међу стартерима била је против Земуна, а Јовељић ни у Угриновачкој није пропустио прилику да затресе мрежу.

Управо Динамо и Земун били су ривали и у наредне две утакмице у којима је Звездин бисер био стартер, а већ по устаљеном правилу, на обе је постигао по погодак.

Дуел са зелено-плавима показао је да је Јовељић у одличној форми дочекао пролећну полусезону, што је потврдио и нови градски сусрет. Два гола против Рада донела су, уз погодак Бена, тријумф шампиону Србије пред репрезентативну паузу.

Јовељићев учинак је још импресивнији кад се сагледају и дуели у којима је био стартер претходне сезоне. Нападач црвено-белих почео је сусрете са Спартаком, Војводином и Вождовцем, уписавши на њима три гола (два Спартаку, један Вождовцу).

Кад се сабере минутажа у дуелима у којима је био стартер Јовељић је на тереу провео 604 минута, а кад се то време подели са девет постигнутих погодака, стижемо до импресивног податка да Јовељић, у утакмицама кад је стартер, постиже погодак на сваких 67 минута.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment