Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуНајновијеТрансфериФудбал

Грујић и Јовић доносе Звезди око 3 милиона евра

Некадашњи фудбалери Црвене звезде Марко Грујић и Лука Јовић блистају ове сезоне у немачкој Бундес лиги. Обојица су незаменљиви чланови берлинске Херте, односно Ајнтрахта из Франкфурта па не чуде све чешће приче да ће наредног лета обојица да се вину у европску фудбалску орбиту и постану чланови фудбалских великана.

Захваљујући томе и ФК Црвена звезда ће имати приличне финансијске користи.

Лука Јовић је и даље званично играч лисабонске Бенфике на позајмици у Ајнтрахту, али је јасно да ће по слову уговора немачки клуб откупити права на Луку Јовића у трансферу вредном 7.000.000 евра. Већ од тог трансфера црвено-белима ће на основу УЕФА солидарности припасти 150.000 евра, али то је само део онога што следи. Млади нападач сигурно неће и наредне сезоне боравити у Франкфурту, а како се ствари тренутно одвијају најближа потпису са Јовићем је шпанска Барселона. Медији у Немачкој калкулишу сумом од око 60 милиона колико ће припасти Ајнтрахту, а од те суме немачки клуб ће морати 1.500.000 евра да уплати на рачун црвено-белих.

Са друге стране, Марко Грујић који игра у Херти као позајмљен играч од стране Ливерпула, скренуо је пажњу на себе, па се помиње могућност да од лета понесе дрес минхенског гиганта екипе Бајерна. С`обзиром да је приликом трансфера Грујића на „Енфилд“ постигнут договор да Црвеној звезди припадне 10% наредног трансфера, очекује се да ће наш клуб инкасирати додатних 1.300.000 евра приликом одласка Грујића из Ливерпула.

Уколико до наведених трансфера дође, а извесно је да хоће, Црвена звезда би предстојећег лета на основу трансфера некадашњих играча могла да инкасира готово 3 милиона европских новчаница.

(извор: maxbetsport.rs)

Повезане вести

2 comments

Nenad мар 20, 2019 at 08:05

Lep novac, taman da se ne prodaje Joveljic za sicu. Decko je potpisao novi ugovor sa klubom i treba ga pustiti da ostavi dublji igracki trag u Zvezdi. Tih 5 miliona, ako ne i vise, uvek mogu da uzmu za njega ako se bude pravilno razvijao i davala mu se sansa.

Reply
Goran137 мар 21, 2019 at 04:38

Kakvih 5 druze 4-5 miliona mu se sada procenjuje vrednost,ako ostane jos neko vreme minimum 12 miliona kao za Radonjica da se uzme…On bi mogao da nas izvuce kompletno iz dugova a posle nema vise prodaje mladih igraca za sicu nego kao Dinamo zacepis cifru pa ko voli nek izvoli a ne da ih prodajemo za nekoliko stotina hiljada a ti kluovi posle zgrcu milione na njima a mi da opet idemo u dugove i jedva prezivljavamo,ako su pametni u FK nikada vise to da se ne dozvoli…

Reply

Leave a Comment