Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоРагби

Женски рагби клуб Црвена звезда пише историју

Какав дан за женски рагби 13 у Србији.

Након тачно 65 година од одигравања прве рагби 13 утакмице у Србији, 17.03.2019 године две домаће женске екипе одиграле су прву званичну рагби лига утакмицу на Ади Циганлији. Младе рагбисткиње Црвене звезде подељене у два тима, Црвену звезду и Црвени Кенгур одиграле су своју прву тест утакмицу и то у рагбију 9 са пуним контактом. Интересантна утакмица која је трајала 2 пута по 20 минута, привукла је пажњу многима па је вечерас на Ади било око 100 знатижељника. Наравно да у оваквим сусретима резултат није у првом плану, али свакако не треба заборавити и поменути да је Црвена звезда тријумфовала са 46-16 (38-8).

На почетку утакмице, права енигма за одбрану “Кенгура” била је Хелена Хост која је својим соло продорима и пируетама збуњивала противнице. Ипак, како је време пролазило, одбрана око ње је постајала све гушћа, тако да у другом делу утакмице Хелена готово да није имала прилике за овакве продоре.

Црвена звезда – Црвени кенгур 46-16

Београд 17.03.2019. Почетак 19:15. Игралиште: Сада Циганлија. Гледалаца:100. Судија: Стефан Стаменић (Београд).

Црвена звезда: Марија Бајић, Марија Златковић, Жељана Митровић, Јелена Стојиљковић, Ања Петровић, Јелена Лазић, Драгана Жежељ, Љиљана Бајић, Хелена Хост.

Црвени кенгур: Ника Бајић, Милица Красић, Тамара Бошњак, Ивана Артиновић, Наташа Ковачевић, Сара Трифковић, Џеки Хорне, Каролина Близанац, Анђела Николић, Ана Марија Шкиљо.

(извор/фото: ragbiligesrbije.rs)

Повезане вести

Leave a Comment