Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Познати противници Црвене звезде мтс у Супер лиги Србије

Претходног викенда окончан је лигашки део регионалне АБА лиге. У борбу за трофеј и пласман у Евролигу улазе Црвена звезда мтс, Цедевита Загреб, Будућност ВОЛИ Подгорица и Партизан НИС, а полуфиналне серије започињу у суботу 23. односно понедељак 25. марта.

Истовремено окончана је и прва фаза такмичења у Кошаркашкој лиги Србије чиме је добијено осам клубова који ће у наставку сезоне наставити такмичење у Супер лиги Србије. Поред Црвене звезде мтс, Партизана НИС, Мега Бемакса и ФМП-а који су чланови регионалног такмичења, у борбу за титулу шампиона Србије из КЛС-а улазе Борац Чачак, ОКК Нови Пазар, Динамик ВИП ПЕЈ Београд, ОКК Београд, Златибор Чајетина, Тамиш Панчево, Слобода Ужице и Дунав Стари Бановци. Истовремено су екипе чачанског Бораца и ОКК Нови Пазар избориле пласман у регионалну АБА 2 лигу за сезону 2019/20.

Систем такмичења је такав да 12 клубова подељених у две групе играју двокружни бод систем након чега по две првопласиране екипе из сваке групе обезбеђују пласман у полуфинале плеј-офа домаћег такмиења. Распоред група утврђује се по кључу, односно на основу пласмана у лигашким такмичењима АБА лиге и КЛС-а. Већ сада је познато да ће кошаркаши Црвене звезде бити сврстани у групу „А“ заједно са екипама ФМП-а, Борца из Чачка, ОКК Београда, Златибора и Дунава.

– Распоред група Супер лиге Србије:
Група „А“: Црвена звезда мтс, ФМП, Борац Чачак, ОКК Београд, Златибор Чајетина, Дунав Стари Бановци.
Група „Б“: Партизан НИС, Мега Бемакс, Динамик ВИП ПЕЈ, ОКК Нови Пазар, Тамиш Панчево, Слобода Ужице

Супер лига Србије стартује 24. априла. Полуфиналне серије играју се на две победе, а шампион Србије постаје екипа која у финалној серији прва оствари три победе.

Повезане вести

Leave a Comment