Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Звезда рутински и без проблема до победе на Бањици!

РАД – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:3 (0:1)

Најтоплији и најсунчанији дан 2019. године дочекао је мали београдски дерби на Бањици, између домаћег Рада и наше Црвене звезде. Упорна и озбиљна јурњава Нишког Радничког за историјским успехом ни овај пут није оставила Звезди простора за калкулације, па је тренер Милојевић и данас напао са најјачим саставом којим располаже. Лишен помоћи Марина и Боаћија, грађевинарима се супротставио са младим Јовељићем и Миланом Павковим. Иза њих деловао је на позицији офанзивног везисте Ел Фарду Бен, коме су, иако нешто повученији, помагали Јованчић и Иванић. Највећи део дефанзивних задатака на средини терена, и овај пут припао је Јовичићу. Савић се вратио у последњу линију, а његов парњак био је Милуновић – са леве и десне стране деловали су Гајић и Стојковић.

Са друге стране, у протоколу екипе Рада нашла су се четворица наших бивших играча: Баиновић и Трифуновић као стартери, односно Касалица и Живковић који су шансу чекали са клупе.

Са једне стране, Рад не би имао ништа против да упише и шести реми у низу, док су очекивања Владана Милојевића била усмерена ка новој победи, на свом јубилеју – 100.-ој утакмици на клупи нашег тима.

Првих неколико минута протекло је у иницијативи домаћина, који су имали и један опасан напад преко десне стране. У четвртом минуту наш тим узвраћа, где се након центаршута Јованчића замало за лопту у опасној зони изборио Јовељић.

У првих 15 минута утакмице могли смо констатовати да се играло дисциплиновано са обе стране, углавном на средини терена. Осим неколико озбиљнијих атака у првих неколико минута, ништа вредно помена се није дешавало на стадиону Краљ Петар први. Никако није Звезда налазила пут до гола „грађевинара“.

У свом том почетном „одмеравању“ снага, наш тим уз мало среће долази и до поготка. Најпре је Бен два пута упутио центаршут са леве стране, на другом делу шеснаестерца лопту у средину је вратио чини се Јованчић, лопта се одбила до Јовичића који одлично хвата полу-волеј са неких 12-13 метара. Након рикошетирања о неколико играча обе екипе, лопта на крају долази до Јовељића, који је спроводи у мрежу за 0:1, у 20. минуту.

Желео је Рад да узварти пет минута касније, када је након центаршута Веселиновића главом покушао Трифуновић – лак плен за Борјана.

У 34. минуту пожутео је Борко Веселиновић, након старта над Стојковићем.

Тек у 43. минуту бележимо опасност по гол Рада. Одлично је Јованчић уочио Бена на десној страни, који је на исти онај начин на који је постигао гол против Партизана у дресу Олимпијакоса, покушао да матира и голмана Марковића. Нажалост, овај пут је лопта отишла преко пречке. Након тога лобом је покушао и Павков, након грешке одбране домаћих, али епилог је био исти. Два минута касније, покушао је још једном Бен са дистанце, али поред гола.

Све у свему, једно од најмршавијих полувремена које смо гледали ове полусезоне, припало је црвено-белима. Поготком Дејана Јовељића, који се одлично у шеснаестерцу домаћина снашао после правог карамбола, отишло се на одмор. Очекивало се да ће Рад у наставку појачати темпо у нади да ће стићи до бода. Било је покушаја, у првом делу сусрета, није да није, али углавном безопасних.. на обе стране.

Наш некадашњи играч, Душан Живковић, на терен је закорачио одмах у 46. минуту, уместо Илића.

У 50. минуту Стојковић је упутио центаршут ка свом колеги на десном боку, Гајићу, који из прве враћа лопту у 16м ка Павкову. Нажалост, није успео наш центарфор да захвати лопту из опасне позиције.

Иако се очекивало да Рад нападне у другом делу, Звезда је кренула још агресивније ка голу домаћих, са циљем да што пре реши меч. То јој се исплатило већ у 53. минуту. Након нове гужве у казненом простору, још једном се фантастично снашао Дејан Јовељић, преварио свог чувара, и искоса са леве стране послао лопту у супротан угао Марковићевог гола – 0:2.

Веома опасан продор Бена по левој страни у 60. минута на непрописан начин зауставио је Тановић, који је том приликом добио и жути картон.

Играо се 64. минут када је свој ударац из слободњака опробао Мирко Иванић – веома лоше. У том моменту, тренер Милојевић извршио је две измене: уместо Павкова и Јовичића, у игру су ушли Ебисилио, односно Вулић.

Још један бивши Звездин играч ушао је у игру (у 69. минуту) – уместо Тановића, на терену се нашао Филип Касалица. Рад је кренуо у потпуну офанзиву.

Седамдесеттрећи минут се играо када је Милош Трифуновић безуспешно покушао да лобује голмана. Још један лак посао за нашег чувара мреже, тек да не остане неоцењен.

Веома оштар старт Тричковића над Јованчићем, кажњен је жутим картоном. У истом минуту (81), извршене су и последње измене у обе екипе: Вукановић је заменио Иванића, док је у редовима Рада терен напустио Веселиновић, уместо којег је ушао Буснић.

У 86. минуту Ел Фарду Бен ставља тачку на ову утакмицу постизањем трећег поготка за Црвену звезду. Искористио је фантастичан пас Ебисилија и рутински матирао Марковића.

Испоставило се да је и овај пут Црвена звезда помоћу учвршћивања средине терена без већих потешкоћа сачувала, па и повисила резултат са почетка другог дела игре. Враћање са 4-4-2 на 4-5-1 је нешто што смо виђали у претходним утакмицама, када наш тим стекне предност. Рад јесте своје линије померио унапред, покушавали су са дистанце, али без већих узбуђења по Борјанов гол. Један контранапад у последњих пола сата, пред сам крај меча био је довољан за нову убедљиву победу наше екипе.

Иако смо видели три поготка, не можемо рећи да је ово била претерано садржајна и занимљива утакмица, али наш тим остварио је циљ више него успешно. Савладан је Рад на Бањици, а бодовна разлика у односу на Раднички, враћена је на седам бодова. За свој јубилеј, тренер Милојевић од својих играча добио је најбољи могући поклон.

 

Београд – Стадион „Краљ Петар први“. Судија: Илија Брдар Помоћне судије: Дарко Савовић (Бачка Паланка), Драган Перановић (Шајкаш)  Жути картони: Веселиновић, Тановић, Тричковић (Рад) Црвени картони: – Стрелци: 0:1 Јовељић (20. минут); 0:2 Јовељић (53. минут); 0:3 Бен (86. минут)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Стојковић, Савић, Милуновић, Гајић, Јовичић (од 64. Вулић), Јованчић, Иванић (од 81. Вукановић), Бен, Јовељић, Павков (од 64. Ебисилио). Тренер: Владан Милојевић.

РАД: Марковић, Шипчић, Јовановић, Стевић, Тричковић, Баиновић, Тановић, Илић (од 46. Живковић), Петрофивћ, Трифуновић, Веселиновић (од 81. Буснић). Тренер: Звездан Милошевић

Повезане вести

13 comments

Hadži Dragan NBG мар 18, 2019 at 05:18

Što se Grafičara tiče imate moj izveštaj sa utakmice protiv Stepojevca na portalu SRBIJASPORT.NET

Reply
Hadži Dragan NBG мар 18, 2019 at 05:15

Pratim kadete, omladince i Grafičar, ali jedno je igrati te lige, a druga dimenzija je Super liga. Terzić je po meni najbolji levi bek, a hoće da ga prodaju. Utisak sa tribina juče je da je Ivanić vam forme, ali sam ga gledao na tv bar 7-8 puta u Bate i uživo protiv nas i dečko ubija. Polako ljudi moji, ne sudite posle par utakmica o nekome.

Reply
Dragan мар 18, 2019 at 10:46

Brate Hadzija sa Istoka, ti sad ko oni „drveni advokati“ koji pravdaju nekog košarkaša koji je promašio oba slobodna bacanja, pa kažu: nije se još uklopio u tim! Pa, kakve veze imaju slobodna bacanja sa uklapanjem u tim? Tako i Ivanic… Van forme je, fizički nespreman(a što?), ali kakve to veze ima što ne može da primi loptu u trku, što mu centaršut u punom trku izgleda kao nemoguća misija, i što ZA SADA lošije izgleda čak i od onog mučenika Mouče, koga smo „čekali 6 meseci da udje u formu“ i na kraju ga oterali… Ili Kafu, Rikardinjo, Meleg… Ivanić igra kao neki penzioner koji je nekada u mladosti igrao fudbal, a poslednjih 5 godina nije šutnuo loptu!!! Pišem sve ove, jer me posebno iritira Ivanićeva neborbenost, mekanost, nezainteresovanost!!! Neverovatno…

Reply
Hadži Dragan NBG мар 18, 2019 at 11:06

Po meni je jedini promašaj Vukanić iako sam sa obe ruke i obe noge bio za njegovo dovođenje. Dečko nezna gde bije, niti jednu akciju, gde i kad treba da se ubaci, ali opet kažem da ne treba suditi nakon par utakmica. Tako kaže i naš Miloje.

Reply
Dragan мар 18, 2019 at 11:14

Hajd… nek bude tako… Ali… smeta mi, kako i Josif dole napisa, to što je Ivanić nekako odsutan. Kao da je po kazni došao u ZVEZDU, kao da ne oseća pripadnost klubu…. Ono kada je bila frka sa Grobarima, svi igrači i klupe oba tima bili u guranju i klinču, a Ivanić stajao na centru terena i gledao nešto u nebo i po tribinama!!!?

Reply
Hadži Dragan NBG мар 18, 2019 at 11:49

Vojvođanin kao i Meleg, sve im ravno. E da je moj Šumadinac preskakao bi ogradu.

krvavi zvezdas-DE мар 17, 2019 at 20:53

rutinska pobeda..ivanić nije ni za opštinsku ligu..nivo melega,jevtovica,vulica i ostalih promasaja..žule na nivou veterana,milunovic novi fibel…sve u svemu debeli promasaj sa pojacanjima a bačene velike pare..treba nam skoro cela odbrana sa ovom smo jako slabi za evropu

Reply
Darko мар 18, 2019 at 00:55

Brate Krvavi, mnogo si kritičan…Ali za Miluna I Ivanića si apsolutno u pravu! Šta su oni i kako igrali u Bate Borisovom – tek sad mi nije jasno!!?? Pa oni su tanki i za ovu našu šugavu Ligu!!!Bukvalno pojma nemaju! Ali, bukvalno!! Auuu…kako smo tu bacili pare u bunar!!!

Reply
Josif мар 17, 2019 at 19:28

Прво да честитам момцима на победи.Јовељиќ је потезом код другог гола показао да може да израсте у озбиљног гол-играча док је Ебисилио бај-пасом којим је спојио Бена за 3:0 показао да једини поред Марина уме са лоптом и даје незаслужено у другом плану.Мирко Иваниќ нови Мелег,сувише мекан и отсутан али има времена да несудимо на основу пар утакмица.позз

Reply
Dragan мар 18, 2019 at 00:47

Meni je ovo bila dobra utakmica i fina pobeda. Sa te strane je super…A sad ako cemo da ‘idemo u crevca“ – moram da se zapitam: na osnovu čega neko, neutralan, moze da zaključi da je Ivanić kvalitetan igrač. Ja sam bio izuzetno srećan kada smo konačno doveli njega, zamišljao ga kao idealnog u romb-sistemu sa Marinom! Znam da nekom novopridošlom igraču treba mozda više vremena da se uklopi u igru, i da neko igra slabije u tom periodu aklimatizacije, ali kako neko prima loptu, kako je predaje – vidiš da je kvalitet iako mozda igra slabije.A sta moze da se vidi kod Ivanića? Ništa! Onaj Ebisilio sa 7, 8 kg viška je doktor fudbala za Ivanića! Hadzija prati Grafičar, i verovatno moze najbolje da kaze da li bi onaj naš klinac Gojko Nikolić odigrao išta slabije od Ivanića. Na Istoku se priča da bi Nikolić energetski, brzinom, igrom u oba pravca mogao „Ivanića da pojede za doručak“.A klinac igra za stpendijski ugovor, a Ivanič za enormno velike pare za srpske uslove.

Reply
Hadži Dragan NBG мар 18, 2019 at 16:04

Klinac Veljko Nikolić igra za stipendijski ugovor od samo 4000 evra mesečno!!! A može jedino da donosi vodu Ivaniću i društvu iz srednjeg reda. Zelen je on za prvi tim, svi ti klinci u Grafičaru, osim Jovelje i Terze koji su odskočili.

Reply
Hadži Dragan NBG мар 18, 2019 at 12:02

Makedonac, Joveljića pratim unazad 5 godina od kadeta, preko omladinaca, do seniora. Rođeni ubica, Gerd Miler broj 2.

Reply
josif мар 19, 2019 at 08:39

Daj boze,iz tvoja usta u bozje usi!Ako ga ovi ne utope negde u junu obrazljozenjem da dugujemo postenskoj ili neznam vec kojoj banci.pozz

Reply

Leave a Comment