Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Пораз одбојкашица у Старој Пазови

У дербију 7. кола Мини лиге одбојкашице Црвене звезде гостовале су у Старој Пазови екипи Јединства. Меч који је одлучивао о лидерској позицији пред старт плеј-офа припао је домаћим играчицама.

Јединство Стара Пазова : ЖОК Црвена звезда 3:1 (25:13, 16:25, 26:24, 25:22)

Црвено-беле нису успеле да се опораве од пораза у финалу Купа Србије, па су доживеле нови неуспех у дерби мечу Мини лиге против лидера шампионата Јединства.

После уводних 9:9 домаће су направиле серију од 7:1 и стекле су опипљиву предност. При вођству Јединства од 19:12, Владисаљев је искористио и други тајм аут, али није успео да пробуди своје изабранице које су до краја сета освојиле још само један поен – 25:13.

Звездине даме су коначно у другом сету заиграле на очекиваном нивоу, па је након два везана блока Катарине Чанак било 8:11 што је натерало тренера домаћих да затражи тајм аут, али је и наредни поен припао црвено-белима после аса Анастасије Секулић. На сервис Милке Стијепић Звезда је нанизала пет поена и дошла до предности од плус осам (10:18). Наше одбојкашице мирно приводе сет крају и блоком Милице Тасић долазе до изједначења – 16:25.

Црвено-беле су наставиле са добром игром и на почетку трећег периода игре. Блоковима Саре Вучићевић и Милке Стијепић било је 2:6 за наш тим. Домаће су смањиле, али је Звезда одмах узвратила са четири поена у серији и блоком Вучићевићеве дошла до плус пет (6:11). Јединство је смањило на 11:13, а Стијепићева је неухватљивим сервисом повисила на 13:17. Ипак, домаће се нису предавале, стигле су на само поен заостатка (18:19), а убрзо и до изједначења – 20:20. Са три поена у низу Пазовчанке преокрећу и долазе до две сет лопте, али црвено-беле неутралишу обе и долазе до изједначења поенима Тасићеве и Вучићевићеве. Ипак, домаће освајају наредна два поена и поново долазе до вођства – 26:24.

Одбојкашице Јединства су до половине четвртог сета стекле вођство од 12:9, а онда са два аса Лекићеве су стигле и

Милка Стијепић-најефикаснија на утакмици
до 15:10. Звезда је одговорила са два блока Вучићевићеве, а онда су уследиле и две везане грешке домаћих, па је наша екипа смањила на 17:15. Црвено-беле су пришле на 18:17, а Милка Стијепић доноси изједначње 19:19. Домаће онда везују четири поена и долазе до три меч лопте, користе другу и славе са 3:1 – 25:22.

Најефикаснија на мечу била је Милка Стијепић са 25 поена, док је Сара Вучићевић освојила 11.

Следећег викенда на програму је 8. коло Мини лиге у којем Црвена звезда дочекује Визуру.

Стара Пазова – Хала спортова. Гледалаца: 200. Судије: Ђорђе Стевановић и Владимир Стојанац. Трајање меча: 102 минута.

ЈЕДИНСТВО: Вујиновић 5, Коцкаревић 2, Лекић 22, Копривица 15, Глушац 4, Антанасијевић 6, Четник, Миросављевић 14, Павлашевић (либеро), Ђокић. Није играла: Радишић. Тренер: Јово Цаковић.

ЖОК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Таубнер 1, Секулић 3, Чанак 8, Стијепић 25, Б. Марковић 1, Јакшић 3, Милуновић 2, Ђорђевић 1, Тасић 6, Вучићевић 11, Степановић (либеро). Нису играле: Т. Марковић, Делић. Тренер: Александар Владисављев.

Повезане вести

Leave a Comment