Moja Crvena Zvezda
FeaturedКошаркаНајновије

Звезда тражи одличну увертиру пред плеј-оф

У последњем колу лигашког дела АБА лиге, Црвена звезда ће се састати са екипом Мега Бемакса. У последњем дуелу ових двеју екипа Звезда је однела победу у полуфиналу Купа Радивоја Кораћа резултатом 92-73. Такође, у првом делу сезоне Звезда је још једном била боља од екипе тренера Дејана Милојевића, с тим што је том приликом Звезда добила утакмицу нешто мањом разликом (78-68).

Иако овај меч нема никакав резулатски значај, тренер црвено-белих Милан Томић је нагласио да ће шампион Србије и у овој утакмици ићи на победу како би у најбољој могућој форми дочекали плеј-оф АБА лиге. Мега се такође једно време налазила у самом врху АБА лиге, међутим то се променило након одласка Битадзе у Будућност на позајмицу. Након тога је уследио пад на табели, али су неки други играчи дошли до изражаја попут Атића и Мишковића.

Може се рећи да је Мега и ове сезоне испунила своје зацртане планове у АБА лиги. Што је најбитније, и следеће сезоне ће учествовати у овом такмичењу, док су притом успели да разиграју неколико младих играча које очекује светла кошаркашка будућност. Као и претходних сезона екипа Меге Бемакса игра у најбржом ритму, што не треба да чуди када се узме у обзир изузетно млад састав екипе. Међутим, због тога губе доста лопти, скоро 15 по утакмици и по тему се налазе у врху АБА лиге. Поред тога имају и проблема са шутем из игре — 41,89%.

Упркос чињеници да Звезда има осигурано прво место на табели, још једна победа пред плеј-оф АБА лиге ће сигурно донети додатно самопоуздање екипи са Малог Калемегдана.

Црвена звезда – Мега Бемакс

Субота 16.3.2019. почетак у 19:00

дворана „Александар Николић“, пренос на Арени Спорт 1

Повезане вести

1 comment

MILOS RANKOVIC мар 15, 2019 at 19:55

Nema tu puno filozofije,mi cemo osvojiti aba ligu ako bude posteno sudjenje, a nece biti,kad vidim ko je iskljucio Pesica u prvom minutu utakmice ustasa radovic tesko nam se pise,mislim da mi navijaci moramo sto posto stati uz ekipu protiv groblja i posle ko dodje,a doce crnogorci zna se sta milo narkoman radi sa sudijama,vreme je braco Delije da se krece pocinje plej of sledeceg vikenda i sutra da podrzimo igrace protiv mege

Reply

Leave a Comment