Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоЖенски ватерполоНајновије

На старту Прве лиге Србије дерби са Палилулом

Након Купа Србије, Регионалне лиге и Дунав лиге, предстојећег викенда стартује и четврто такмичење за ватерполисткиње. Почиње Прва лига Србије.

Ватерполисткиње Црвене звезде које су у актуелној сезони већ освојиле трофеј у националном куп такмичењу крећу у одбрану шампионског звања, а као и у свим такмичењима до сада највећи противник биће екипа Палилуле. Овосезонско српско елитно такмичење за ватерполисткиње бројаће шест екипа. Поред наведених Црвене звезде и Палилуле, које ће сигурно и одлучивати о будућем шампиону, у такмичењу ће учествовати београдске екипе Таш 2000 и Врачар, новосадска Војводина и екипа Сента Јордо.

Већ у првом колу на програму је велики дерби женског ватерпола. На базену СЦ „Ташмајдан“ састаће се екипе Палилуле и Црвене звезде. Две екипе су се у актуелној сезони састале већ седам пута у свим такмичењима. Црвено-беле девојке су оствариле две победе, један меч је окончан без победника, а играчице Палилуле су славиле у четири меча. Током новембра 2018. године одиграна су два сусрета у групној фази Купа Србије. Црвена звезда је на базену „Ташмајдан“ славила резултатом 12:11, а на дорћолском базену Палилула је била боља резултатом 6:4. У финалу купа које је такође одиграно на Ташу 15. децембра црвено-беле су до трофеја стигле победом 5:4.

Након мечева у националном купу уследили су дуели у регионалним лигама. У оквиру регионалне А1 лиге Црвена звезда и Палилула су одиграле два меча 6:7 и 10:10, док су у оквиру Дунав лиге велике супарнице славиле у оба сусрета 6:14 и 5:7.

Остаје нам да видимо да ли ће наше девојке успети да надвисе велике противнице и у другом домаћем такмичењу и сачувају трофеј намењен најбољој женској ватерполо екипи у Србији.

– Прва лига Србије, 1. коло:
Палилула : ЖВК Црвена звезда
Базен: СЦ „Ташмајдан“
Датум: Субота, 16. март
Почетак: 21:30 часова

– Парови 1. кола Прве лиге Србије за ватерполисткиње:
Таш 2000 – Врачар
Сента Јордо – Војводина
Палилула – ЖВК Црвена звезда

Повезане вести

Leave a Comment