Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоХокеј

XVIII. Међународни турнир у хокеју на леду „Миодраг Шишић-Шиле“

У суботу 16. и недељу 17. марта, одржаће се 18. по реду традиционални дечији међународни турнир у хокеју на леду “Миодраг Шишић – Шиле 2019”. Ове године учествује 16 клубова (29 екипе) из Хрватске, Босне и Херцеговине, Бугарске и Србије, а преко 400 дечака и девојчица, дружиће се, смејаће се и наравно играти најбржу колективну игру на свету у леденој дворани хале Пионир.

Турнир почиње у суботу 16. марта у 8 часова, а церемонија отварања спортске манифестације заказана је за 12 часова. Први такмичарски дан завршава се у 19 часова.

– Клубови учесници су:

КХЛ Медвешчак Загреб (ХРВ)
КХЛ Витезови Сисак (ХРВ)
ХЦ НСА Софија (БУГ)
ХК Сербиан гирлс (СРБ)
ХК Спартак Суботица (СРБ)
СКХЛ Црвена звезда Београд (СРБ)
ХК Партизан Београд (СРБ)
ХК Ред Теам Београд (СРБ)
ХК НС Старс Нови Сад (СРБ)
ХК Војводина Нови Сад (СРБ)
ХЦ Славиа Софија (БУГ)
КХЛ Младост Загреб (ХРВ)
ХЦ Ирбис Скате Софиа (БУГ)
ХЦ Спартак Софија (БУГ)
ХК Вукови Сарајево (БИХ)
ХК Марбо Београд (СРБ)

Турнир се завршава у недељу дефилеом свих учесника турнира и доделом медаља и поклона која је на програму од 15:50 часова.

У деценијама које су за нама, историју клуба су писали многи велики играчи, али се један од њих издвајао по јединственом споју велике хокејашке вештине, људских квалитета и посвећености овом прелепом спорту – Миодраг Шишић – Шиле. У знак сећања и поштовања, као и у жељи да тај јединствен спортски дух пренесе на нове генерације младих играча, СКХЛ Црвена звезда је установила традиционални меморијални турнир који носи име Миодрага Шишића, а на коме наступају најмлађи такмичари узраста до осам и десет година.

На турниру биће одиграно укупно 135 утакмица у два дана. Биће одржано такмичење у вештини брзог клизања а најспретнијим и најбржим такмичарима, додељиваће се посебне награде.

За осамнаест година колико се турнир одржава, хокеј клуб Црвена звезда је угостила преко 3000 малих хокејаша из седам земаља и 30 различита клуба. Многи од њих сазрели су у значајне играче и репрезентативце. Посебно смо поносни на чињеницу да ћемо четвтрту годину за редом гледати и девојчице (њих чак 22) како се равноправно боре са дечацима у хокеју на леду бранећи боје тима “Сербиан гирлс”

Позивамо све мале суграђане да са својим родитељима посете ледену дворану Хале Пионир, и буду део веселе и позитивне атмосфере коју организује хокејашки клуб Црвена звезда и Секретаријат за спорт и омладину града Београда.

ИЗАБЕРИ СВОЈ СПОРТ! Хокеј је један од спортова који се почиње у најранијем узрасту и идеалан је за децу која су динамична, имају добар моторички потенцијал и уживају у такмичењу. Можда Вас управо доживљено искуство за викенд определи да изаберете хокеј на леду за свој спорт.

Захваљујемо се свим компанијама који су помогли и допринели да овај турнир буде препознатљив по доброј организацији.

(извор/фото: czbgtv.com)

Повезане вести

Leave a Comment