Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновијеРегионална лига

Завршен лигашки део ВАБА лиге. Против Будућности за финале

Утакмицом у Загребу између ЖКК Трешњевка 2009 и Ж.К.К. Будућност Бемакс (49:113) окончан је лигашки део регионалне ВАБА лиге. Четири најбоље екипе овосезонског такмичења избориле су се за завршни турнир на којем ћемо добити новог владара регионалне женске кошарке.

Од самог старта овогодишњег такмичења ВАБА лига се суочила са многобројним проблема. Првобитно је лига требала да буде одиграна са 12 клубова подељених у две групе, али је након жреба такмичења дошло до неколико одустајања па су из такмичења иступиле екипе Истанбулског Универзитета, сарајевског Плеј-Оф Ултра, Рагуше из Дубровника и Сплита, а још раније је од такмичења одустао загребачки Медвешчак. Када се на то дода да екипе које су кроз национална такмичења обезбедиле учешће у регионалном такмичењу Партизан 1953, Краљево, Радивој Кораћ (Србија), Бадел 1862 (Северна Македонија) и Аксон Илирија (Словенија) нису ни аплицирале за такмичење, јасно је да се целокупна ВАБА лига налази у великој кризи.

На крају је некако склопљено такмичења од осам клубова, одиграно је 14 рунди такмичења и закључно са јучерашњим даном регион је добио четири екипе које ће се борити за трофеј. Завршни турнир одржаће се у словеначком Цељу 23. и 24. марта. Првог дана одржаће се полуфинални мечеви, а дан касније следи меч за 3. место и велико финале овосезонске ВАБА лиге. Црвена зведа ће се првог дана у дворани Гимназије Центар у Цељу са почетком од 15 часова састати са браниоцем титуле екипом подгоричке Будучности, док ће истог дана од 19 часова снаге одмерити Берое и домаћа екипа Цинкарне. Велико финале заказано је за 24. март од 18 часова.

Табела регионалне ВАБА лиге

– Регионална ВАБА лига, полуфинале:
ККЖ Црвена звезда Комбанк – Ж.К.К. Будућност Бемакс (23. март, 15 часова)
БЦ Берое Стара Загора – ЖКК Цинкарна Цеље (23. март, 19 часова)
ККЖ Црвена звезда-Будућност Бемакс 61:51 (24.10.2018.)

Повезане вести

Leave a Comment