Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоНајновијеРегионална лига

Наставља се регионална лига

Пред сусрет Светске ватерполо лиге између Хрватске и Србије који је одигран у уторак 12. марта у Сиску, одржана је и седница Управног одбора регионалног такмичења. Једина тема била су недавна дешавања у Сплиту пред сусрет између домаћег Морнара Бродоспас и наше Црвене звезде, као и договор о начину наставка такмичења.

Након састанка издато је кратко саопштење иза којег су стали представници сва четири ватерполо савеза региона (Србије, Хрватске, Црне Горе и Словеније):

– „Заједнички је закључак на основу жеља свих клубова учесника и сва четири наионална савеза да Регионална ватерполо лига наставља да постоји и да нормално одвија.“

Истовремено донета је одлука да се неодиграни сусрети Морнар Бродоспас:Црвена звезда (13. коло) и ОВК ПОШК:Црвена звезда (15. коло) ипак одиграју, а на клубовима је да се договоре о терминима одигравања мечева.

Наведени сусрети неће имати значајнијег утицаја на табелу регионалне А1 лиге. Од раније је познато да ће се за трофеј најбоље екипе региона борити хрватски клубови ХАВК Младост Загреб, Југ ЦО Дубровник и Јадран Сплит, као и црногорски представник ПВК Јадран Царине Херцег Нови. Екипа сплитског ОВК ПОШК-а наредне сезоне мораће да се такмичи у другом степену регионалног такмичења, док ће се у борби за опстанак у елити региона састати деветопласирани београдски Партизан и другопласирана екипа А2 лиге Соларис из Шибеника. Директан пласман у виши ранг из А2 лиге обезбедио је ВК Будва Будванска ривијера.

Што се нашег клуба тиче, пулени тренера Александра Филиповића могли би успесима у два сплитска дуела да се попну и до пете позиције на табели што би свакако био велики успех за наш клуб у овосезонском регионалном такмичењу. За сада је само познато да ће црвено-бели у последњем 18. колу А1 лиге гостовати 20. марта у Дубровнику против Југа ЦО.

Табела Регионалне А1 лиге

Повезане вести

Leave a Comment