Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Звезда „конза“, „Мунзе“ претрпео тежак пораз на нашем стадиону.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЗЕМУН 4:0 (2:0)

Срећан рођендан, Црвена звездо! По 74. пут! Рођенданско славље које је започето још у Лучанима, настављено је вечерас на нашем највећем стадиону, пред нешто више од 21 хиљаде гледалаца. Улаз за све трибине нашег стадиона коштао је симболичних 100 динара, док је сав приход намењен у хуманитарне сврхе. А доле на терену, тренер Милојевић наставио је да уиграва формацију 4-4-2, којом је завршио вечити дерби, те започео меч против Младости. Места уз аут линију поново су заузели Гајић и Стојковић (и овај пут као леви бек), између којих су штоперски пар чинили Савић и Бабић. Испомоћ одбрани био је Бранко Јовичић, испред којег су на средини деловали Јованчић и Иванић. Офанзивни трио чинили су Марин, као и нешто истуренији Дејан Јовељић и Милан Павков. Екипа Земуна дошла је да се надиграва, свесна чињенице да не може зауставити црвено-бели поход ка рекорду који је до данас држала чета Славољуба Муслина.

Утакмица је започела фештом на северу, хиљаде папирних ролни одлетело је на атлетску стазу, а све је то „испратила“ црвена димна завеса и неколицина бакљи.

Прву прилику на мечу имали су гости већ у другом минуту. Након одличне комбинације, сам испред Борјана изашао је Нешовић, међутим самом себи је дао прејак фор, па није било опасности по наш тим.

Неколико десетина секунди касније, луцидан покушај Милана Павкова завршио је поред гола. Као што се примећује из овог текста, сам почетак утакмице био је пропраћен обостраним спуштањем гардова, на обе стране су севали опасни напади.

Сјајну прилику наш тим имао је у 11. минуту. Одличну лопту од стране Иванића повлачи Марин, прослеђује је десно ка Павкову, који је нешто лошије прима, па самим тим није имао довољно времена да се намести на квалитетнији шут од оног који је упутио. Расположени за игру су били Марин и Иванић у првој трећини полувремена, имали су неколико одличних проигравања и замисли, па дефанзивни део везног реда Земуна није знао ког ће пре да покрива од њих двојице.

Притискала је Звезда, у потпуности преузела иницијативу већ након десетог минута, али све до 20. минута није било неких посебних опасности по гол Земуна. У 20. минуту бележимо и покушај Вујадина Савића главом, након центаршута Стојковића – преко пречке. Минут касније полуконтру покреће Марин, Јовељић трчи и прати невероватном брзином, Марко му пушта лопту ка десној страни, али млади Јовељић ипак губи доста снаге па његов слабашан покушај хвата Милошевић. Аплаузе је добио звездин вундеркинд због пожртвованог трка.

У 25. минуту одличну контру имали су и Земунци: дуго је вукао лопту Нешовић, упослио Кукуличића на десном крилу који се стуштио према казненом простору Звезде, шутирао, али Борјан „пантерским“ скоком избија лопту у корнер.

Фантастичан лоб пас Марина према Јовељићу видели смо у 28. минуту. Ипак, ни овај пут млади нападач из изгледне позиције (лош пријем) не користи асистенцију фудбалског велемајстора, Марка Марина. Ретко шта је ишло „од ноге“ нашем младом центарфору у уводних пола сата игре, али његове кретње, осећај за простор и велика жеља били су за сваку похвалу.

У 30. минуту пенал за Звезду! Након дуплог паса Марина и Гајића, у жељи да интервенише, играч са бројем 15, Аземовић, неопрезно стартује над нашим десним беком и обара га. У одстуству Бена, одговорност је преузео Марин и рутински послао лопту иза Милошевићевих леђа, за 1:0.

Нису вечерас дефанзивци Земуна били такмац Милану Павкову, Звездина деветка је дословно све ваздушне дуеле добила, па су неретко дуге лопте ишле баш на њега.

Тридесетшести минут се играо, када је на сцену поново ступио тандем Марин-Јовељић. Немац је упослио младог Јовељића, овај је добро примио лопту на десетак метара од гола, шутирао, али је погодио само дефанзивца Земуна. Након тога, на изненађење гледалаца, Марина је на терену заменуо Ебисилио. Како незванично сазнајемо, добио је Марин ударац, па струка Звезде није желела ра ризикује повреду нашег најбољег играча.

У 38. минуту одличан центаршут Стојковића са леве стране, тачно на волеј Гајићу, који и није био „ухваћен“ по жељи новопридошлице из Бордоа. Још једна прилика која је отишла у неповрат.

Од 42. минута на семафору је стајало 2:0, а исписано је било име Дејана Јовељића. Покушали су Земунци да изнесу лопту, али их је лукаво у томе спречио Иванић, који лопту избија до Ебисилија. Ебисилио одмах кратко ка Павкову; имао је миљеник наше публике времена и да шутира и да погледа распоред саиграча, па се на послетку одлучио да несебично упосли Дејана Јовељића на десној страни. Млади нападач неометано, рутински вара Милошевића и дуплира Звездину предност. Јасно је било да ће се кад-тад исплатити труд нашег бисера.

Црвена звезда је апсолутно контролисала игру у првом делу сусрета, постигла два поготка, а објективно могла и још толико. Екипа Земуна није дошла да се брани, имали су и они неколико опасних напада ка нашем голу, али, на срећу без праве завршнице. Фудбалери нашег тима заслуженим аплаузом испраћени су на одмор, а нова поставка играча на терену од стране нашег тима, и овај пут уродила је плодом. Доминантно прво полувреме одиграо је наш везни ред, предвођен пре свих Марином и Иванићем, који су огромну подршку имали у виду Душана Јованчића. Бивши капитен Војводине „не бира“ противника, против свих игра максимално ангажовано и пожртвовано. Иза њих, Бранко Јовичић се својски трудио да одбрану нашег тима остави неоцењеном. Павков је разгртао противничку одбрану, упошљавао саиграче, чак и организовао нападе, док се у приликама налазио понајвише Дејан Јовељић. Потребно је било неколико прилика нашем шпицу да „уђе у штос“, што је на крају и резултирало постизањем поготка.

На полувремену је извршена измена у редовима Земуна – уместо Синђића ушао је Тошески. Агресивније и офанзивније је почео Земун други део сусрета, имао је управо Тошески један солидан покушај (преко гола) са дистанце у 50. минуту.

У 52. минуту нови једанаестерац за наш тим: украо је лопту Јованчић на средини терена, повукао контру, застао и вратио лопту ка Гајићу. Овај прослеђује лопту ка Јовељићу чији покушај дуплог паса са Ебисилиом бива спречен повлачењем у 16 метара од стране Вучића. Лопту на белу тачку ставља Милан Павков, који вечерашњој асистенцији придружује и погодак за 3:0. Од 31. минута, црвено бели су на сваких 11 минута игре постизали погодак.

Од 56. минута заиграо је Вукановић уласком уместо Павкова, који је пропраћен громогласним аплаузом. На другој страни ушао је Томић уместо Кукуличића. Два минута касније, лавовски се борио Дејан Јовељић са одбраном и голманом Земуна. Одбијену лопту од стране Милошевића, који је први стигао до ње, прихвата Ебисилио, али његов опасан покушај био је изблокиран. Одлично је и Холанђанин користио своје минуте.

Само минут након тога, нови зицер за Јовељића. Фантастично је Вукановић прошао по левој страни ослободивши се свог чувара, идеално упослио свог младог колегу, чији ударац са неких 6-7 метара одлази неколико метара поред стативе гола Земуна. Некад велика жеља просто надвлада концентрацију.

У 64. оборен је био агилни Вукановић на неких 25 метара од гола гостију, искоса са десне стране. Добра позиција за Иванића који солидно шутира, али који метар преко гола.

Само три минута касније, четврти погодак за наш тим (67. минут). Након фантастичне комбинације Ебисилија и Стојковића, наш бек шаље још један идеалан центаршут у петерац гостију, тамо је неопрезан био Златковић који у намери да интервенише испред Иванића, шаље лопту у гол свог тима за убедљивих 4:0.
Последњу измену наш стратег је извршио у 70. минуту. Још један миљеник Звездине публике, Душан Јованчић напушта терен, а уместо њега прилику добија Милош Вулућ. Као да је Милојевић вечерас слушао жеље звездашког аудиторијума, па смо вечерас имали прилику да на сасвим солидном временском узорку видимо Јовељића, Вукановића, Иванића, Ебисилија и Вулића, момке које нисмо имали прилике често да гледамо на терену од почетка другог дела сезоне.

У част рођендана Црвене звезде, Делије су бакљама направиле сјајну кореографију на северу (исписан број 74, баш у том минуту), пропраћену ватрометом.

Црвено-бели су, на шта смо већ навикли, у потпуности умирили игру након четвртог поготка, па тако и није било већих узбуђења све до 87. минута. Одлична акција Иванића и Стојковића по левој страни, још један одличан Жулетов центаршут ка Јовељићу, чији ударац главом са неких седам метара, зауставља Милошевић. Страшан осећај за игру приказао је вечерас наш млади нападач, а реализација ће већ доћи у надолазећим годинама, у то нема сумње.

У 89. минуту још један добар центаршут Стојковића према Јовељићу, којег је надскочио Аземовић, али је лопту послао само до Вукановића. Алекса је налетео на лопту, незгодно шутирао, а Милошевић крајњим напором спречава најгори сценарио по свој тим. То је уједно била и последња прилика на мечу.

Црвена звезда је овом победом успешно прославила 74. рођендан, учврстила се на првом месту Суперлиге, а уједно и оборила сопствени рекорд непоражености који је држао тим Славољуба Муслина. Од старта утакмице црвено-бели су ставили до знања да вечерас ништа друго осим победе није долазило у обзир, имали смо неколико веома расположених појединаца, у неким моментима мало и среће, неколико пута чак и мањак концентрације у завршници, па кад се све то сабере и одузме и не чуди убедљива победа. Екипа Земуна ће бодове у борби за опстанак морати да тражи на другим мечевима.

 

Београд – Стадион Рајко Митић. Судија: Јован Шегрт Помоћници: Бојан Бановић, Горан Станојевић. Жути картони: Мијаиловић (Земун) Црвени картони: – Стрелци: 1:0 Марин (31. минут); 2:0 Јовељић (42. минут); 3:0 Павков (53. минут); 4:0 Златковић (аутогол, 67. минут)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Стојковић, Савић, Бабић, Гајић, Јовичић, Јованчић (од 70. Вулић), Марин (од 37. Ебисилио), Иванић, Јовељић, Павков (од 56. Вукановић). Тренер: Владан Милојевић.

Земун: Милошевић, Вучић, Аземовић, Златковић, Мијаиловић, Кисо, Кукуличић (од 56. Томић), Синђић (од 46. Тошески), Нешовић, Илић (од 73. Мркаић), Видић. Тренер: Дејан Ђурђевић.

Повезане вести

1 comment

Hadži Dragan NBG мар 10, 2019 at 07:21

Lepo je što su se gledaoci ovog proleća vratili na stadion. Čestitke igračima i str. štabu na rekordu.

Reply

Leave a Comment