Moja Crvena Zvezda
ИнтервјуиМлађе категоријеФудбал

Звездина школа – Звездина будућност 1. део

Будући да сте много пута до сад изразили жељу да прочитате више о најталентованијим клинцима из Звездине омладинске школе, одлучили смо да вам приредимо једно мало новогодишње изненађење. Кроз ове велике паралелне интервјуе који су припремани читав месец, представићемо вам младе црвено-беле наде из све три категорије.

Почећемо са најстаријима – омладинцима.

Стефан Михајловић
Стефан Михајловић

Стефан Михајловић, високи шпиц Звездине селекције 1994. годишта, није случајно почео да се бави фудбалом, јер је његов отац такође био фудбалер, а он му је и највећи узор (Радмило Михајловић, играо за Динамо, Бајерн, Шалке). Стефан је имао само шест година када је почео да игра, а када је дошао на пробу у Црвену звезду, регистрован је већ после пар утакмица. Напомиње да су му у досадашњем раду највећа подршка били породица, а потом пријатељи. Ове сезоне Стефанов најбитнији гол одлучио је победника у врло неизвесној утакмици на Маракани између црвено-белих и Јагодине, када је затресао мрежу противника у 90. минуту меча.

Стефан Чикић
Стефан Чикић

Стефан Чикић, Звездино крило убитачне левице, истиче се из утакмице у утакмицу невероватном брзином и одличном техником. Његови брзи продори по левој страни и квалитетни центаршутеви омогућавају добру реализацију контри, а одсуство са утакмице се и те како примећује. Његов отац је такође био професионалним фудбалер, па је и Чиле кренуо његовим стопама – прво у школи фудбала Мика Антић из Панчева, а од девете године и у дресу Црвене звезде. Много му значи безрезервна подршка породице – оца Зорана, мајке Биљане и сестре Иве.

Шта за вас двојицу значи Црвена звезда?

Михајловић: Овај клуб ми заиста значи много, уз њега сам одрастао 11 година, тако да гајим велико поштовање према Црвеној звезди. Част ми је да носим црвено-бели дрес, а највећи сан да као првотимац у дербију постигнем гол.
Чикић: За мене је Звезда светиња и највећа жеља ми је да једног дана заиграм за први тим и у црвено-белом дресу истрчим на главни терен пред пуним трибинама.

Обојици је иста утакмица омиљена.

Чикић: Има доста драгих, али рецимо нека буде она против Партизана из прошле сезоне када смо их на нашем терену савладали 3:0.
Михајловић: И мени је та најдража, јер сам постигао два гола.

Како се слажете међусобно? Мислите ли да је пријатељство битно за добре резултате?

Михајловић: Одлично се слажем са саиграчима и мислим да је другарство кључ успеха. Ако нема слагања, нема ни игре.
Чикић: Атмосфера у тиму је најважнија за добру игру и добре резултате. Са неким саиграчима се редовно дружим и ван фудбала.

Вредни су – не пропуштају тренинге, али не забушавају ни у школи.

Чикић: Раније ми је било напорно, јер нису сви професори имали разумевања за моје изостанке, али је много лакше сада када сам у трећој години прешао на ванредно, тако да не запостављам ни школу.
Михајловић: Школујем се ванредно, тако да немам никакав проблем да уклопим школу и тренинге – имам довољно времена и за једно и за друго.

Која је одговорност већа – носити на грудима Звездин грб или грб своје земље?

Михајловић: Не правим неку разлику, и једно и друго представљају велику одговорност коју се трудим да изнесем најбоље што могу.
Чикић: У Звезди сам осам година и тај клуб ми је као дом. Не бих могао да кажем шта ми се чини одговорније, подједнако су важна оба грба. До сада нисам имао званичне наступе за репрезентацију, само пријатељски, али надам се томе.

Завршили сте полусезону са само бодом заостатка за првом Војводином – како даље, шта треба мењати да би се дошло до титуле?

Чикић: Од прве утакмице смо били први и у последњој смо прокоцкали прво место. Један бод не значи ништа, имамо још целу полусезону и на нама је да сада на зимским припремама радимо још јаче и боље и верујем да ћемо сигурно бити први, баш као и у кадетској лиги прошле године.
Михајловић: Мислим да треба решити неке конфликте и за нијансу поправити однос у свлачионици, јер међу неким играчима постоје неслагања.

Још увек су Звездини клинци мислима далеко од најјачих светских лига, али их то не спречава да маштају о Енглеској или Шпанији… Свакако, пре свега тога, пружиће свој максимум како би оставили трага у највећем српском клубу, чије су величине доказали да су свесни.

Повезане вести

43 comments

Nada авг 17, 2012 at 23:35

Slazem se sa vecinom da je Zvezdina skola fudbala prava stvar i da je to veliki korak ka kapredku kako Zvezde kao kluba tako i velika sansa talentovanoj deci da uspeju u onome sto zaista vole.Uz ovaj komentar imam i pitanje.Postoi li u okviru skole i skolica za mlade polaznike,tacnije moje dete je 2003 godiste,aktivno vec dve godine trenira fudbal i za zvezdom je Lud odavno.Pa bih vas molila za odgovor sa podacima o upisu.Unapred hvala.

Reply
Optimist дец 21, 2011 at 11:45

E ovako,kao neko ko prati utakmice omladinaca i kadeta,i prvog tima naravno,smatram da ovi gore navedeni decaci svako zasluzuju priliku,i jos mnogo njih kao Simic,Mihajlovic,Sakic,Piscevic,i jos dosta takvih kadeta,takvi decaci nam trebaju,oni koji igraju srcem,zato sto vole to,zato sto zive za klub,naravno tu su i omladinci,ima tu dosta i tatinih sinova,koji ne zasluzuju ni da zaduze opremu,a ne da igraju za zvezdu….
Najveci evropski klubovi konstantno rade na svojim omladinskim skolama,na to se treba oslanjati,a ne na ove mangupe iz prvog tima koji izigravaju manekene…

Reply
Alex Krycek дец 20, 2011 at 23:22

Pohvale za tekst, siguran sam da će biti još ovakvih (:
Dobro je da budemo informisani o Zvezdinoj deci pre nego što dobiju šansu u prvom timu i da se, eventualno, preko video klipova svi uverimo u njihov talenat.
Čuo sam za Čikića da je mnogo dobar igrač, bilo bi lepo kad bi dobio šansu, barem na leto. Za Mihajlovića moram da priznam da nisam čuo.

Reply
Стефана МЦЗ дец 21, 2011 at 00:17

A i na utakmice se ulazi besplatno, pa možete i da svratite da se uverite uživo ; )

Reply
Alex Krycek дец 21, 2011 at 00:25

Ma ne bi bio problem ni da se plaća, ali neki smo stvarno previše zauzeti, koliko god to idiotski zvučalo :/ neki ne stignemo ni kafu sa Stefanom (ž) da popijemo :/

Reply
Стефана МЦЗ дец 21, 2011 at 00:35

Ma to je samo sat i po jednom nedeljno, očekujem vas od marta na tribini : )

Reply
Piksi CZBG дец 20, 2011 at 16:15

Обоје су добри играчи. Међутим ово што је Михајловић на крају рекао,то је тачно.Никаква је атмосфера у тиму.Он сам није добио шансу од тренера,још од почетка првенства.Да би овај тим имао боље резултате треба под хитно најурити тренера и његовог асистента, и остале играче који су дошли преко везе.Не треба гурати у први тим било какве омладинце,него само оне праве.

Reply
Alex Krycek дец 20, 2011 at 21:49

A ko mu je trener?

Reply
Стефана МЦЗ дец 21, 2011 at 00:18

Trener omladinaca je Nikola Radmanović…

Reply
dejan дец 20, 2011 at 11:31

Kirovski, Stojkovic, Cosic, Maksimovic,Mladenovic, Mijailovic,Evandro, Milivojevic,Djurickovic, Lazovic, Ozegovic

Reply
bobo дец 20, 2011 at 14:02

Stefan Mihajlović nije sin Radmila Mihajlovića i jasam misleo pasam konktatiro stefan i on mi je potvrdijo da nije sin od pomenutok gospodina.a li stefan je ondlčan napadač nije igro ove jeseni zado što je ušo u sukob sa delegatom na jednoj utakmici a kasnije i sa trenerom radmanovićem pa je bijo kažnjen od strane kluba lično mije reko daće smiriti svoj terpament i okrenuti se fudbalu. Napadač koji igra u prostoe jako dobar igra glavom jak u duelima ima i brzinu sve za jednok napadača modernok sada je nanjemu da to dokaže…

Reply
bobo дец 20, 2011 at 14:13

Stefan Čikić odavno nije bilo takvok igrača u omladinskoj školi takvoh profila još mu treba snage da se nosi sa protivničkim bekovima.Stefane nadam se daćeš nastaviti prestavljanje i ostalih omladinaca pa kadeta i pijonira i mlađih kadeta.radoću svakog od njih opisati dosta svog vremena posvećujem ovim momcima iz omladinske škole.Netreba zaboraviti ni Sopot i te momke treba jednok po jednok prestaviti da znamo koji su igrači i tamo….

Reply
Стефана МЦЗ дец 20, 2011 at 18:25

Prvo, StefanA, a drugo, nastaviću, za koji dan će biti intervju sa dvojicom kadeta.

Reply
azy дец 20, 2011 at 14:18

Stefan jeste sin Radmila Mihajlovica!

Reply
Стефана МЦЗ дец 20, 2011 at 18:23

Stefan jeste sin Radmila Mihajlovića, rekao je sam u intervjuu.

Reply
Cvija дец 20, 2011 at 10:05

Odlična analiza upravo o ovoj temi. Zvezdina deca…

http://www.mozzartsport.com/vesti/10146/mozzart-analizza–decja-igra—/

Reply
Бранимир дец 20, 2011 at 08:35

Имао сам прилику да гледам Михајловића, … одличан је. Подсјећа ме на Ван Бастена. Изненадио сам се што је у овој причи о Звездиним омладинцима Ожеговић као центарфор добио предност. Нисам стекао утисак да је то прави одраз њихових снага на терену.

Reply
Nenad дец 20, 2011 at 04:40

Pa ovoj dvojici se i na slici vidi da su klasa od igraca, samo ce im trebati srece i pameti da se afirmisu i postanu veliki igraci…

Reply
Бане дец 20, 2011 at 00:36

Да ли неко случајно зна да ли постоје гробари у нашој Звезди и ако постоје ко су? Али молим вас за провјерене информације.

Reply
superstar дец 20, 2011 at 01:08

ne treba se opterecivati time.. sigurno je bilo grobara, pre nego sto su dosli u zvezdu, ali su sada svakako zvezdasi.. kirovski, lazovic, dimitrijevic i kaludjerovic (znam da je otisao) su imena koja se najcesce pominju..
uostalom, i na drugoj strani ima zvezdasa (bivsih, verovatno)- tomic, volkov, onaj sto brani, i ko zna jos koliko..

Reply
Бане дец 20, 2011 at 02:17

Ма и ја тако размишљам, него чисто онако питам, у случају да неко сигурно зна. Хвала на одговору у сваком случају.

Reply
Стефана МЦЗ дец 20, 2011 at 08:43

Onaj što brani xD Kralju!

Reply
Djolle дец 20, 2011 at 11:04

I Jovančić je ciganštura ali sad je otišao…

Reply
Djolle дец 20, 2011 at 11:12

Ja znam da je Lazović sigurno grobar jer sam se lično uverio u to, pa i Čava zbog oca verovatno, Kirovski isto grobar čuo sam iz mnogo izvora, a priča se i za Vešovića i Kaluđerpvića ali ne bih tome verovao jer su informacije od onih navijača, a čak sam čuo da nam je i novo pojačanje Mladenović grobar a to su već gluposti, on i Laza su moji Čačani i za njih bar niko ne može da mi priča, laza je nažalost provereno grobar ali je zato Filip veliki Zvezdaš.

Reply
Alex Krycek дец 20, 2011 at 21:51

Laza je BIO grobar! Ogromna razlika.

Reply
dex дец 20, 2011 at 23:44

vesovic je zvezdas 100 posto kao ikaludjerovic za ostale ne znam

Reply
Aleksandar дец 19, 2011 at 23:44

Ljudi nama treba C. Ronaldo da bi bili sampioni…hahaha mala sala…lepo je ovo kad imas buducnost u mladjim kategorijama, ali nama treba sada nekoliko iskusnih igraca, koji su prosli zvezdinu skolu, da pokazu ovim klincima neke stvari kao Marko Perovic. Micko je nas buduci kapiten, decko ima 18 god a vec je najpouzdaniji nas fudbaler, trebace nam vise takvih.

Reply
StefanZuce дец 19, 2011 at 22:55

Pozdrav Delije!
Ljudi zna li iko pouzdano sta se zbiva u nasem klubu?? Jes da ne treba verovati novinama ali puno puno se diglo prasine sada oko Dzaje, rukovodstva, pojacanja (odakle sad tolke pare nisu ovo jeftini igraci koje smo doveli a gasprom nije dao kinte), Lukica.. Bogme, iskreno se plasim kud vodi sve ovo.. Ako neko zna pouzdano sta se zbiva nek napise da i mi smrtnici imamo uvid u to..

Reply
timmy дец 19, 2011 at 23:18

Nisu ni davali pare za njih, nego ce od sljedece prodaje ici procenat stojicu i ostalim zavisi gdje se kupovalo 🙂

Reply
alerim дец 19, 2011 at 22:28

da li neko gleda ovu smejuriju na SOS kanalu?!? Total Soccer mislim… Ljudi treba da zabrane da ovi jadni novinari i ovi lazni zvezdasi uzimaju u usta Crvenu Zvezdu! Jako se nerviram sad!!!

Reply
bane дец 19, 2011 at 22:46

sos- SVE OSIM SPORTA ….

Reply
Uscanac дец 19, 2011 at 22:12

a bre jesmo pravi Srbi! samo iz krajnosti u krajnost. ne tako davno culi smo pricu- u Srbiji nema kvalitetnih igrca, resenja moraju da se nadju u inostranstvu. Sad slusamo drugu pricu, takodje krajnost- stranci veze nemaju, samo nasa deca. Necemo tako nigde da doguramo. Mora biti da englezi nemaju talente pa im zato u svim najacim ekipama da kazemo minimum vise od pola stranci. mora da se nadje BALANS! najbolje iz Srbije ostatak stranci kojima treba dati vremena da se prilagode sistemu. Dace Bog da 2 klinca od svih ovih koji sad potpisuju urade nesto.

Reply
superstar дец 20, 2011 at 01:02

ja verujem da ce sva trojica uspeti..

Reply
Aleksandar дец 19, 2011 at 22:00

Haha 😀 Ovo bi bila stvarno dobra stvar… Ali budemo realni… Secate se prosle godine, iste price a niko nije doso…

Reply
DNL дец 20, 2011 at 01:00

Нисам сигуран да би било који од њихових играча хтео да пређе овамо . Ови играчи су свесни да у први тим Барселоне неће никада доспети , па позајмицу већина њих гледа као простор за доказивање и унапређивање игре.
ИПАК , играње у нашој лиги им не би обезбедило никакав напредак, а и било би примећено само од стране неког, за један степеник боље рангираног клуба од нас . С друге стране , ни Гвардиола није власник Барселоне, па да тако дели играче својим пријатељима.. Чини ми се да је ово класична медијска патка , као што сте поменули : средство за дизање тиража….

Reply
Jovan дец 20, 2011 at 00:06

Bez uzbudjivnja ovo je bilo i prosle godine otisao covek malo da se odmori a ovi nasi odmah pisu kako bi nabili iraz.

Reply
rille83 дец 19, 2011 at 20:19

bravo bravo nego poslednja recenica koju izjavljuje Mihajlovic mi bas ne prija i svaka mu cast sto je to izjavio a i sto ste vi to preneli a sigurno je da ima onih maminih i tatinih koji prave losu atmosveru.
TO TREBA STO PRE ISKORENITI!

Reply
ZVEZDAS дец 19, 2011 at 20:42

Drugarski odnos je postalo gotovo nepomljivo u danasnjem fudbalu.

Trening centar je prioritet.

Reply
severna_strana дец 19, 2011 at 21:17

e upravo to… mislim da nam je trening centar neophodan, imam osecaj da se tu stavra atmosfera zajednistava…

Reply
Стефана МЦЗ дец 19, 2011 at 21:27

Приметило се то по паду у игри на средини полусезоне, али колико сам стекла утисак до сада, сви су велики другари и решиће то врло брзо…

Reply
Mile дец 20, 2011 at 02:04

E ova devojka sa slike nedelje ista ti 😀

Sveta Predić дец 19, 2011 at 20:07

Bravo za ideju i realizaciju!

Reply

Leave a Comment