Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоХокеј

Звездини хокејаши шампиони Србије. Првенство није ни почело, а већ је окончано

СКХЛ Црвена звезда јуче је одиграла реванш меч четвртфинала плеј-офа ИХЛ такмичења, а након очекиване победе у Новом Саду, хокејашка јавност је добила и неочекивану информацију. О овом догађају, али и свему што се у нашем хокеју на леду догађа месецима, па и годинама писале су колеге са портала „czbgtv.com“, а зарад информисања звездашке јавности и свих љубитеља најбрже колективне игре на свету преносимо њихов текст у целости:

Црвена звезда је шампион државе!?!?

Седми пут у својој историји хокејаши Црвене звезде постали су прваци државе. Ипак, овај пут прваци су фантомског првенства којег дословно није ни било. Фарса је могла да буде и већа јер смо данас добили најаву да пехара неће бити (јер није спреман), али су се челници Савеза ипак некако снашли и обезбедили пехар како не би пукла невиђена брука.

Наиме, као што смо током целе сезоне писали, Савез за хокеј на леду Србије није ове сезоне успео да обезбеди нормлне услове да се одигра Државно првенство Србије. Недостатак кворума од 4 екипе довео је до тога да се покушало укључити две ветеранске екипе које су требале своје полуфиналне утакмице одиграти са Звездом и Војводином, али је и тај покушај пропао.

А онда је као гром из ведра неба, 5. марта, одјекнула вест на порталу ХК Војводине да се у среду (6. марта) игра утакмица за првака државе. Прво смо контактирали људе из Звезде, али дословно нико од њих није ништа знао. Сви су били у чуду јер до њих није дошла никаква званична вест ни од званичника Савеза, ни од људи из Војводине. После тога смо контактирали људе из Савеза од којих смо добили информацију да ни они ништа не знају о овоме, али да је то једино могуће решење. У том разговору смо сазнали да ће председник Савеза, Марко Миловановић, бити у Новом Саду, али да пехара неће бити (пехар, као што већ написасмо је ипак некако био обезбеђен у међувремену).

Поставља се питање ко овде у домаћем хокеју доноси одлуке и како. Ми смо стекли утисак да се данас и вечерас, негде на путу ка Новом Саду, одлучује дефинитивно шта ће да се деси и да ли ће Звезда бити, или не, првак државе. Која лакрдија, драги наши љубитељи хокеја и навијачи Црвене звезде. И онда се после овакве фарсе неко још и пита зашто смо сво ово време писали (а били смо дословно једини) о стању у хокеју и потребама да дође до промена и то радикалних. Сетите се да смо у томе имали подршку скоро свих бивших и садашњих играча и функционера који су иоле нормално, здравим умом и бистром главом, размишљали. Није се ту нико делио на Звездаше, Партизановце, Спартаковце, итд. Скоро сви су, од реда, стали насупрот онога како Савез ради.

Да завршимо о овој лакрдији. Поштовани Савезе и сви ви који у љему радите, нико нема ништа лично против вас. Ваше људске карактеристике не можемо и нећемо да процењујемо, али оно што радите и како радите, то хоћемо и то нам је дужност. Могуће је да смо у неким стварима и грешили, али када само узмемо у обзир колико је бивших и садашњих играча и функционера (што јавно, што тајно) стало уз нас и наше коментаре око свега што се дешава у хокеју на леду у држави Србији, онда знамо да смо били и остали на правом путу и да смо писали ствари које су се дотицале саме сржи. То што други нису имали петље да пишу, нека иде на њихову душу. Овим вечерас сте показали да више није ни пет, ни минут до дванаест, него да је дванаест сати већ одавно прошло!

(извор/фото: czbgtv.com)

Повезане вести

Leave a Comment