Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Никад офанзивнија Звезда уграбила важна три бода у Лучанима!

МЛАДОСТ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:3 (0:2)

У оквиру ванредног, 25. кола Суперлиге Србије, наш тим отпутовао је у Лучане, на мегдан екипи Младости. Утакмица која је окарактерисана и као најтежа за Црвену звезду у преосталом делу такмичења (пред плејоф), што због чврстине и дисциплине у игри домаћина која не одговара много Звезди, што због чињенице да овај меч долази свега четири дана након вечитог дербија. Екипа Младости била је значајно ослабљена неиграњем капитена Милошевића, те првог нападача Обијоре Одите. Са друге стране, као резултат блажих повреда, као нешто веће суботње потрошње, за нашу екипу нису наступили Јовичић и Борјан (уз Родића и Гобељића који вуку повреду већ дужи временски период).

Баш у саставу и формацији којом је завршио вечити дерби, на исти начин наставља наш стратег и у Лучанима, што јасно указује на промену формације нашег тима из 4-5-1 у „ромбоидни“ 4-4-2. Оно што су наши навијачи потајно и прижељкивали, остварило им се данас – наш тим је наступио са два класична шпица, иза којих су деловала три прилично офанзивна везна играча (Бен, Марин и Иванић), потпомогнути Душаном Јованчићем. У овом тренутку, свакако најофанзивнији састав у којем је наш тим могао да изађе. Такође, дошло је и рокаде наших бекова: Стојковић је прешао на леву страну, док је Гајић заузео његово место уз десну аут линију.

Што се временских услова тиче, били су приближно идеалним – 17 степени и сунчано време. Стадион „Младост“ био је одлично попуњен.

Већ у првом минуту видели смо одличан напад наше екипе, идеалну лопту у простор Бена није искористио Ричмонд Боаћи, који из добре позиције шутира лоше, поред гола. Занимљиво је да је у уводним минутима меча нашу игру највише организовао задњи везни играч – Душан Јованчић. Четири веома креативна играча имали смо на средини терена, не зна се од ког је потенцијално претила највећа опасност.

У 9. минуту феноменалну лопту од Бабића добија Марин на левом крилу, Немац упућује центаршут на другу стативу, лопту прихвата Павков и из готово немогуће ситуације опасно шутира ка голу Росића, који одбија лопту ка својим играчима.

Три минута касније, видели смо велику прилику за Ричмонда Боаћија. Све је урадио Марко Марин, одлично упослио нашег нападача, али овај није имао довољно концентрације у завршици, па је Росић успео да интервенише.

Играо се 14. минут када је Радивојевић (добио и жути картон) веома неопрезно стартовао над нашим капитеном Стојковићем у шеснаестерцу домаћина, а судија Ђорђић се није двоумио и досудио је једанаестерац за црвено-беле. Лопту на белу тачку ставља Ел Фарду Бен, шаље голмана у једну страну, а рутински погађа другу. 0:1. Одлична игра наше екипе у првој трећини полувремена крунисана је поготком.

У наредних десетак минута Звезда је контролисала игру, није било већих узбуђења осим жутог картона за Пејовића због старта над Марином. Била је то уједно и прилика да Немац изведе „скраћени корнер“. Определио се за шут ка голу, који је лако укротио голман Росић. То су била дешавања из 27. минута.

Два минута касније (29. минут), долазимо до предности од 2:0! Након слободног ударца, Марин је уочио Гајића на десној страни који центрира према Павкову. Овај веома тешку лопту прихвата грудима, и полу-волејем погађа супротан угао Росићевог гола. Још један леп гол љубимца Звездиних навијача!

Тек у 30. минуту први озбиљнији шут екипе Младости – Радивојевић шутира мало преко гола. У 34. минуту поништен нам је погодак. Наизглед идеалан пас Јованчића користи Боаћи, који заобилази Росића и погађа празан гол. Ипак, подигнута је заставица, па се гол није признао. Мора се признати, прилично дискутабилна ситуација.

Морао је тренер Ненад Миловановић нешто да мења у игри, па у 34. минуту извршава прву измену: уместо Синђића у игру је ушао Бојовић.

Само минут касније други једанаестерац на мечу, овај пут за домаћина. Желео је Иванић да дође до лопте, па је уз минималан контакт оборио Пешића с леђа.По судији Ђорђићу, довољно за најстрожу казну – „лак“ је главни арбитар био вечерас на пеналима. Бојовић шутира лоше, по средини гола, што зауставља сјајни Поповић! Пропушта Младост идеалну прилику да се врати у меч. Отреситије је кренула Младост од 30. минута, па смо забележили још један шут поред гола Пејовића.

Одговара наш тим у 39. минуту фантастичном акцијом. Павков прихвата лопту и спушта је ка Боаћију, који фудбалски, из прве идеално упошљава Бена. Стрелац првог поготка је ипак искомпликовао ствари, покушао да дрибла уместо да шутира, па је Звезда добила само корнер.

Играо се 45. минут када нам је поништен још један погодак, и овај пут веома дискутабилно. Фантастичан пас Мирка Иванића користи Марин, али је и овај пут подигнута заставица која је сигнализирала недозвољену позицију Звездиног везисте. Нако једног минута продужетка, судија Ђорђић упутио је играче ка свлачионицама на петнаестоминутну паузу.

У првом полувремену видели смо нову Звезду – Звезду која је изашла у невероватно офанзивном саставу, са два нападача и неколико офанзивно оријентисаних везиста. Видели смо такође и два поготка, два једанаестерца, два поништена гола, као и још неколико покушаја оба тима, па и велику прилику Боаћија – све у свему, прилично садржајно прво полувреме, лако се дало закључити. Када се подвуче црта, Црвена звезда је на задовољство свих наших присталица, одлично играла у првом делу сусрета, а храбра одлука тренера Милојевића у многоме се исплатила. Играчи у црвено-белом испоштовали су договор из свлачионице и сасвим заслужено дошли до солидне залихе пред наставак меча.

Током паузе између два полувремена, уместо Пешића у игру је ушао Лазар Јовановић. Тада је и тренер Миловановић кренуо офанзивније, на све или ништа.

Умало аутогол Бојовића у 48. минуту – након одлично изведеног прекида од стране Марина, Бојовић је са жељом да отклони опасност, умало погодио сопстевну мрежу након интервенције главом.

Запретила је Младост у 54. минуту: Пејовић је шутирао са дистанце, лопта је закачила Бабића, али је Поповић још једном био на висини задатка и избацио лопту у корнер. Ипак, само минут касније спаса није било. Након корнера лопта се одбија до Павловића, који уместо да шутира упућује идеалан центаршут ка Бојићу, који испред Гајића погађа мрежу Поповића, из непосредне близине. Од 55. минута на семафору је стајало 1:2. Након поготка, још офанзивније је кренула Младост ка нашем голу, што је, уједно оставило и више простора за наше контранападе. Стога, Милојевић се одлучује да у игру уведе брзоногог Ерика Јирку. Он је у 59. минуту у игру ушао уместо Боаћија, који је био видно незадовољан изласком из игре. Звезда је била приморана да се врати на 4-5-1, односно 4-2-3-1.

Оно што мора да се констатује, јесте да смо доста мекше ушли у друго полувреме, за 20-ак минута игре у наставку ништа офанзивно нисмо урадили. Младост се није предавала, појачала је темпо у наставку, кренула са више опција у нападу, за шта нисмо имали адектватан одговор. У 68. минуту „пожутео“ је Предраг Павловић због повлачења Марина с леђа. Такође, жути картон добио је и Ерик Јирка.

А након тог прекршаја над Марином и слободног ударца са неких 27-28 метара, искусни Немац нашег порекла упућује фантастичан ударац ка голу домаћина! Права мајсторија! Лопта је погодила леву, па десну стативу и на крају завршила иза гол линије за 1:3. Играо се 70. минут, коначно су мало могли да одахну момци у црвено-белом. Успео је велемајстор фудбалске игре да мало покрене Звезду и исправи лош утисак о нашој игри из другог полувремена.

Ипак, пад концентрације последње линије умало нас је коштала новог примљеног гола у 76. минуту. Зицер за домаћина пропушта Бојовић, који неометан, са пет метара главом поклања лопту Поповићу. Три минута након тога, коначно смо видели добру акцију нашег тима. Јирка је одузео лопту на средини терена, повукао је према казненом простору, упослио Павкова који одиграва дупли пас са Беном, али је његов шут искоса, са десне стране био прилично непрецизан. У 80. минуту Јованчић добија жути картон због приговора.

Велике аплаузе целог стадиона добио је Марко Марин приликом изласка из игре у 86. минуту. На терен је ушао Бранко Јовичић, како би затворио све прилазе нашем голу. Три минута касније, шансу (рекло би се недовољну) добија и млади Јовељић. У 92. Мирко Иванић пропушта велику прилику да донесе Звезди и четврти погодак. Након одличног убачаја Ерика Јирке са леве стране, по земљи, Иванић погађа само стативу са ивице петерца. Минут касније лавовски посао одрадио је Бранко Јовичић, имали смо 3 на 1, упућен је пас ка Јовељићу који се спетљао, није правовремено ни шутирао, ни покушао да упосли Иванића на десној страни, па је и та шанса отишла у неповрат. То је уједно била и последња прилика на мечу.

Једно одлично полувреме, уз правовремену реакцију у другом полувремену, након смањивања заостатка од стране домаћина, били су довољни да Звездина експедиција задовољно напусти Лучане и однесе три веома важна бода за Београд. Наш тим је кренуо несвакидашње офанзивно, и просто прегазио противничку екипу у првих 45 минута. Након реакција и добрих измена тренера Миловановића, Младост успева да преокрене стање на терену у своју корист и смањи нашу предонст на 1:2. У јеку покушаја да се изједначи резултат, севнуо је савршен ударац Марка Марина из слободног ударца, којим је и решен овај сусрет. Ипак, и након тога је Младост имала велику прилику да преко Бојовића поново уведе меч у неизвесну завршницу. Након тог пропуста, потпуно су пали домаћи, па је Звезда могла у неколико наврата да стигне и до још убедљивије победе. Да ли би друго полувреме било слабије да је Звезди признат бар један од два дискутабилно поништена поготка, остаје за дискусију, а овако, имали смо момената и када смо стрепели за три бода. Резервни чувар мреже, Поповић, још једном је показао да и на њега мора најозбиљније да се рачуна, феноменално брани кад год добије прилику. Такође, требало би истаћи и одличне партије наших играча из поља – Душана Јованчића, Марка Марина и Милана Павкова, који су правили јасну разлику на терену и искројили нову Звездину победу.

 

Лучани – Стадион „Младост“. Судија: Милош Ђорђић  Жути картони: Радивојевић, Пејовић, Павловић (Младост); Јирка, Јованчић (Црвена звезда) Црвени картони: – Стрелци: 0:1 Бен (14. минут), 0:2 Павков (29. минут); 1:2 Бојић (55. минут); 1:3 Марин (70. минут)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Поповић, Стојковић, Бабић, Милуновић, Гајић, Јованчић, Бен (од 89. Јовељић), Иванић, Марин (од 86. Јовичић), Боаћи (од 59. Јирка), Павков. Тренер: Владан Милојевић.

МЛАДОСТ: Росић, Лековић, Шатара, Андрић, Пешић (од 46. Јовановић), Тумбасевић,  Пејовић, Радивојевић, Павловић, Бојић, Синђић (од 34. Бојовић). Тренер: Ненад Миловановић

Повезане вести

5 comments

Србин са Космета мар 6, 2019 at 19:02

Рутинска победа!
Поповић одличан,Марин најбољи,Павков стандардно добар,Бабић и Милуновић сигурни,Јованчић одрадио оно што је требало,Гајић је асистирао Павкову,све у свему лагано смо добили.

Reply
Darko мар 6, 2019 at 21:54

Gajica kod njihovog gola bio kratak na nabacenu loptu jedno pola metra!!! Stalno ispadao na njihovom dupliranju po njihovoj levoj strani!!!!

Reply
Josif мар 6, 2019 at 18:53

Све је то добро али требало је против оних јадника у дербију дасе игра офанзивно.Они су бре за средину табеле.Ено води им Раднички на њиховом пашњаку па узели Лалату да вреѓају фамилију.позз

Reply
Hadži Dragan NBG мар 6, 2019 at 18:39

Bravo za tri boda u uvek neugodnim Lučanima, a sada u subotu svi na Maru.

Reply
Dragan мар 6, 2019 at 18:32

Vrlo dobro. Bitna pobeda. Marin car, odličan Pavkov, prijatno iznenadjenje Žule Stojković na levom beku i Babić… Gajić i Ivanić veze nemaju…

Reply

Leave a Comment