Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновијеРегионална лига

ВАБА лига: ККЖ Црвена звезда – ЖКК РМУ Бановићи

У последњој утакмици регионалне ВАБА лиге кошаркашице Црвене звезде и четвртак 7. марта дочекују екипу РМУ Бановићи. Након два узастопна пораза од екипе ЖКК Цинкарна Цеље и ЖКК Радивој Кораћ, наше девојке пред собом имају сусрет у којем победа обезбеђује другу позицију пред завршни турнир регионалног такмичења.

Претходног викенда црвено-беле су доживеле убедљив пораз у Цељу и тиме су изгубиле шансу да лигашки део окончају на првој позицији, а тиме су извесно у полуфиналу одабрале баш екипу Цинкарне Цеље за противника.

Екипе Црвене звезде и РМУ Бановића до сада су се само једном састале. У дуелу који је одигран у СКЦ „Бановићи“ 12. децембра претходне године наше копаркапице су оствариле убедљив тријумф 92:77. Најефикаснија у нашим редовима на том сусрету била је Мина Ђорђевић са 24 постигнута поена, а у домаћој екипи истакла се Николина Зубац која је уз 25 постигнутих поена забележила и 11 скокова.

Екипа из Бановића у досадашњем току шампионата остварила је скор од две победе и 11 пораза. Оба тријумфа су оствариле против екипе загребачке Трешњевке која у актуелној сезони регионалног такмичења не зна за успех.

Из свих наведених чињеница јасно је да су црвено-беле апсолутне фавориткиње у предстојећем сусрету, а сам меч мора се схватити и као добра припрема за најважнији део сезоне у којем следе завршнице како регионалне, тако и домаће Прве женске лиге Србије.

– Регионална ВАБА лига, 18. коло:
ККЖ Црвена звезда : ЖКК РМУ Бановићи
Дворана: „ФМП“
Датум: Четвртак, 7. март
Почетак: 17:30 часова

– Табела регионалне ВАБА лиге:
1. БЦ Берое Стара Загора (БУГ) 11-3 25
2. ККЖ Црвена звезда Београд (СРБ) 10-3 23
3. БЦ Монтана 2003 Монтана (БУГ) 9-5 23
4. ЖКК Цинкарна Цеље (СЛО) 9-4 22
5. Ж.К.К. Будућност Бемакс Подгорица (ЦГ) 8-4 20
6. ЖКК Триглав Крањ (СЛО) 3-10 16
7. ЖКК РМУ Бановићи (БИХ) 2-11 15
8. ЖКК Трешњевка 2009 Загреб (ХРВ) 0-12 12

(фото: waba-league.com)

Повезане вести

Leave a Comment