Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаФудбал

Како ћемо гласати!

КАКО ЋЕМО ДА ГЛАСАМО У МАЈУ?

На основу одлуке Управног одбора нашег клуба 26., 27. и 28. маја 2012. године биће одржани избори за Скупштину и Председника ФК Црвена звезда. Све изборне радње почињу да теку од 1. фебруара 2012. године. Начин на који ће се одржати избори регулисан је Статутом ФК Црвена звезда, Правилником о изборима у ФК Црвена звезда и Правилником о чланству.

ЗАШТО СУ НАРЕДНИ ИЗБОРИ У НАШЕМ КЛУБУ ЈЕДИНСТВЕНИ?

На мајским изборима у нашем клубу први пут ће у историји српског спорта руководство клуба бирати – чланови. То значи да ће избори бити општи, демократски и слободни, да ће се водити изборна кампања и да ће на крају десетине хиљада чланова одлучивати коме ће дати поверење да у наредном периоду води Црвену звезду.

Црвена звезда тако показује да је једини спортски клуб у Србији и региону у коме се руководство не бира у уским кулоарима или међу интересним групама већ то чине они који су чланови клуба, плаћају чланарину и тако стичу право да бирају и буду бирани.

КО МОЖЕ ДА ГЛАСА НА ИЗБОРИМА?

На изборима могу да гласају пунолетни чланови Црвене звезде који су платили чланарину за 2011. годину. Уколико је члан клуба малолетан или уколико није платио чланарину за 2011. годину неће моћи да гласа. Списак тих чланова је бирачки списак у ФК Црвена звезда који је основа за све друге изборне радње. По почетку изборних радњи, сваки члан Клуба има право да изврши лични увид у бирачки списак до 48 сати пре почетка гласања.

КАКО ЋЕ ЧЛАНОВИ КЛУБА ДА ЗНАЈУ КОЈА СУ ИМ ПРАВА И ОБАВЕЗЕ?

Генерални секретар Клуба ће у року од пет дана по почетку изборних радњи свим члановима Клуба који испуњавају услове да гласају доставити Упутство о правилима кандидовањима. Упутство представља лаичко објашњење права и обавеза чланова у изборном циклусу, изборне процедуре као и начин на који може да се оствари изборно право.

Генерални секретар ће свим члановима доставити Одлуку о расписивању избора, а исту ће објавити на званичној интернет презентацији Клуба и у најмање два дневна листа. Тако се постиже да сви чланови буду упознати да се избори одржавају као и да буду упућени како могу да учествују на њима.

КО МОЖЕ ДА СЕ КАНДИДУЈЕ?

Кандидати за Председника Клуба и чланове Скупштине могу да буду само чланови ФК Црвена звезда који испуњавају услове предвиђене Статутом и Правилником о изборима. Кандидат за председника Клуба може да буде само члан који је најмање годину дана члан клуба, који има 500 потписа чланова Клуба, који није осуђиван за кривична дела за која је као најмања казна прописана казна од пет година затвора, да је угледан члан друштва и поштован у професији у којој ради и да је има искуства у руководјењу односно да је угледан спортиста или спортски радник. Сваки члан Клуба може да потпише кандидатуру само за једног кандидата за председника Клуба.

Канидат за члана Скупштине клуба може да буде сваки члан чију кандидатуру подржи најмање десет чланова Клуба или Управни одбор. Један члан може да подржи највише десет кандидатура за Скупштину клуба.

Кандидатуре се подносе Изборној комисији најкасније 20 дана пре одржавања избора. Кандидатура садрже име, презиме, занимање кандидата, годину рођења и годину учлањења у Клуб као и кратку биографију кандидата. По истеку рока за пријаву кандидата за председника, Изборна комисије објављује листу кандидата за председника. Редослед кандидата се утврђује азбучним редом по презимену. На листи се налази презиме и име кандидата и занимање.

КО СПРОВОДИ ИЗБОРЕ У КЛУБУ?

Изборе у нашем клубу спроводе Управни одбор, Изборна комисија и бирачки одбори. Управни одбор именује Изборну комисију која има највише 11 чланова. Изборну комисију чине угледни чланови Црвене звезде са ауторитетом у друштву и клубу. Сваки кандидат за председника има право да има свог члана Изборне комисије. Изборна комисија контролише све изборне радње, образује један или више бирачких одборе и именује председнике и чланове бирачких одбора и утврђује резултате избора.

КАКО ЋЕ ИЗГЛЕДАТИ СКУПШТИНА ФК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА?

Број чланова Скупштине је одређен Статутом. Нова Скупштина ФК Црвена звезда ће имати најмање 150 чланова. Према Статуту, овај број је одређен на основу броја чланова од 10 000. На сваких нових 10 000 чланова број чланова Скупштине се увећава за још 50 чланова. Колико ће нова Скупштина клуба имати чланова одлучиће Управни одбор после почетка изборних радњи.
Од укупног броја чланова Скупштине 50 се бира индиректно док се остали бирају на општим изборима чланства. Педесет чланова Скупштине се бира тако што по десет чланова бирају Спортско друштво ФК Црвена звезда и секција ветерана, по пет запослени у клубу и Клуб јавних личности а 20 званична удружења навијача из целог света.

Управни одбор Клуба одређује пропорције по којима се одређени број чланова Скупштине клуба бира у свакој изборној јединици које су: Београд, Војводина, Источна Србија, Западна Србија, Јужна Србија, Косово и Метохија, Црна Гора, Република Српска и дијаспора. Свака од ових изборних јединица даје онолико чланова Скупштине колико је сразмерно чланова Клуба из ње у односну са укупан број чланова који гласају. Тако се обезбеђује да сви региони буду заступљени у Скупштини клуба. Занимљиво је да члан Клуба из једног изборног региона може да гласа само за кандидате за чланове Скупштине из његовог региона. За кандидате за председника гласају сви чланови без обзира на регион.

КАКО ЋЕ ДА ИЗГЛЕДА ИЗБОРНА КАМПАЊА У НАШЕМ КЛУБУ?

Сваки кандидат за председника има право да све чланове са правом гласа на пригодан начин обавести о својој кандидатури, свом програму и активностима. То може да чини путем писма, електронске поште, путем телефона или путем клупског гласила. Клуб је обавезан да о свом трошку сваком кандидату за председника пошаље на кућне адресе свих чланова два пута током кампање а најкасније седам дана до одржавања избора изборни материјал, по избору кандидата, формата А4 на који сме да има највише пет страница текста. На тај начин Клуб обезбеђује да сви чланови буду упознати са изборним програмима кандидата за Председника клуба. Кандидат за члана Скупштине клуба има право да чланове клуба из свог региона обавести о свом програму.
Вођење кампање преко јавних гласила је допуштено али је кандидатима забрањено да говоре о другим кандидатима без уважавања, да их јавно вређају и омаловажавају, да их дисквалификују као недостојне за обављање функције Председника Клуба као и да коментаришу друге кандидатуре на непристојан начин. Кандидати морају да се придржавају правила која важе за наступе у јавним гласилима и у изборним материјалима које шаљу члановима. Овакво понашање сматра се грубом повредом изборне процедуре и Управни одбор задржава право да дисквалификује таквог кандидата. На овај начин се обезбеђује да кампања за председника буде достојанствена као и да се кандидати у кампањи усресреде на оно што они имају да понуде Црвеној звезди а не на друге кандидате.

КАКО ЋЕ СЕ ГЛАСАТИ?

Гласање за председника Клуба и Скупштину клуба обавиће се 26., 27. и 28. маја. Гласаће се на бирачким местима и просторијама одређеним од стране Изборне комисије, путем електронске поште са e-mail адреса које су верификоване од стране Службе за чланство ФК Црвена звезда и путем поште уколико је глас члана оверен од стране надлежног државног органа (нотара, суда или општине).

Очекује са да највише чланова гласа лично мада ће бити и оних посебно из дијаспоре који ће своје право желети да испуне путем електронске поште. Чланови који гласају путем електронске поште добијају електронски гласачки листић који им доставља служба за чланство ФК Црвена звезда. Сви чланови који желе да гласају поштом добијају писани формулар за гласање поштом на коме се осим свих података из гласачког листића налазе и место за име и презиме и број чланске карте ФК Црвена звезда који гласа као и место за оверу гласачког листића од стране државног органа – нотара, општине или суда.

Очекује се да највећи број чланова гласа на Маракани. На нашем стадиону ће бити уређена бирачка места а могуће је да ће Изборна комисија одредити да се гласа и у неким другим градовима, зависно од броја чланова у том граду. На сваком бирачком месту биће чланови бирачког одбора а гласа се од 09 – 20 сати. У просторији у којој се гласа се сем чланова бирачког одбора могу налазити само чланови Изборне комисије и Надзорног одбора. Спискови кандидата мора бити истакнути на видном месту, а у просторији и околини не може бити други материјал који се односи на кандидате.

Сваки члан гласа лично. Приликом гласања на бирачким местима члан мора да има са собом чланску карту Клуба као и идентификациони документ са сликом (личну карту, пасош или возачку дозволу). Члан у току избора може да гласа само једном. Гласање је тајно.
За изборе на бирачком месту се користе провидна кутија на којој сме да буде залепљен само гласачки листић. Пре преузимања листића приликом гласања на бирачком месту, бирач саопштава бирачком одбору своје лично име и презиме. Идентитет доказује личном картом, пасошем или возачком дозволом. Бирач мора уз себе да има чланску карту ФК Црвена звезда. При преузимању листића бирач се потписује поред свог имена у бирачком списку, а члан бирачког одбора заокружује број испред имена.

ИЗБОРНИ РЕЗУЛТАТИ?

Избори су успешни без обзира на број чланова који изађу на њих. За председника и члана Скупштине је изабран кандидат који је добио највише гласова.
Уколико је више кандидата добило исти број гласова за председника или члана Скупштине, изабрани председник или члан Скупштине се одређује жребом на седници Управног одбора на којој присуствују кандидати за председника и члана Скупштине за које се врши жребање. Жребање врши најстарији изабрани члан Скупштине. Изборна комисија има 72 сата од тренутка затварања бирачких места да саопшти резултате избора за председника Клуба и Скупштину Клуба.

Резултати гласања на бирачким местима и електронском поштом утврђују се најкасније 24 сата по затварању бирачких места. Резултати гласања поштом утврђују се најкасније 72 сата по затварању бирачких места тако што се важећим гласовима сматрају они гласови који стигну у Изборну комисију до тог рока, а послати су до тренутка затварања бирачких места што се утврђује према печату поште. Гласови пристигли поштом после рока од 72 сата по затварању бирачких места сматраће се неважећим.

Гласови пристигли електронском поштом морају бити достављени на електронску адресу Клуба која је одређена за слање гласова најкасније до затварања бирачког места. Гласови који буду стигли на електронску адресу Клуба за гласање после затварања бирачког места сматраће се неважећим.

Резултати се утврђују тако што изборна комисија сабира гласове са бирачких места са гласовима који су пристигли електронском поштом и регуларном поштом.

Изборна комисија утврђује одлуком резултате избора за Скупштину и председника клуба. Одлука се објављује на званичном сајту и огласној табли Клуба.

НА НАШИМ ИЗБОРИМА – УВЕК ПОБЕЂУЈЕ ЗВЕЗДА!

Избори у нашем клубу су празник, доказ наше снаге и величине као и важности нашег клуба као националне институције. Црвена звезда је један од малобројних клубова у свету која је управљање препустила својим члановима, људима који воле клуб, плаћају годишњу чланарину и купују сезонске карте. Наш клуб је национална институција, са милионима присталица и избори у њему треба да се одвијају на уређен начин. Наши чланови треба да бирају између добрих кандидата и добрих програма и да тако одреде којим путем ће ићи клуб наредних пет година. Зато сви чланови треба да се активно укључе у изборе – да бирају и да буду бирани. Избори су прилика да се бира између различитих идеја, да се бира између кандидата и да се на демократски начин одлучи ко ће водити клуб. Само снажни и моћни клубови који имају милионе присталица могу да на овакав начин организују и спроведу изборе. Зато смо највећи чак и када немамо спортски резултат. Једноставно, ми смо Црвена звезда!

Наши избори подсећају на оне који се одржавају у државама али постоји једна важна и значајна разлика. У нашем клубу гласају људи који су истомишљеници односно Звезда им је изнад свега. Управо та чињеница одређује карактер наших избора. На изборима ће бити много кандидата, биће различитих програма и другачијег виђења будућности клуба али све те разлике остају у нашој кући. Када изаберемо неког и његов програм треба да станемо сви иза њега и да заједно подижемо и развијамо нашу Звезду. Зато на изборима у Звезди нема победника и побеђених. Побеђује само Звезда а они који добију највише гласова добијају част и привилегију да могу да је воде.

Звезда је живот – све друго су ситнице!

Повезане вести

45 comments

MILAN KG дец 20, 2011 at 00:54

kakvii crni izori namestice sve samo se vi zanosite sa prosineckimi lukicem nema nama boljitka a i da se promeni uprava nista oni nece moci da urade jer su izbori krajem maja a pripreme pocinju u junu treba dovesti pravog iskusnog trenera koji je postigso nesto u karijeri npr muslina,dujkovica,rajevca,stepanovica… a ne kao prosinecki,kristic,dostanic da se uce na zvezdi zato smo tu gde smo za presednika dzaja u uoravi jugovic,belodedic,stankovic,mihajlovic … a nae ovaj celavac iz sopota neka otvori pecenjaru srozao je zvezdu do kraja zvezda mora da ima sportski centar a ne da se bruka ima dva pomocna terena i hoce da razvija mlade igrace to ne ide stadion je ruglo zardjali krov prilaz stadionu katastrofa treba ga rekonstruisati i za to treba para ane demagogija i price lepo je jugovic rekao svako ko hoce da bude u upravnom odboru neka mora da ulozi u klub milion evra a ne ovaj uo je fantomska organizacija otkacili su dzaju sramota i sad ce da vode kampanju u sred sezone potkupili su vodje nije sever zvezda!!!!! zvezda su svi koji vole klub bilo da li su na istoku ili zapadu samo neka se nastavi sa ovima bicemo kao kosarkaski klub vesic je unistio kk a sada je na najboljem putu da unisti i fudbalski klub UPRAVA NAPOLJE!!!!!

Reply
MILAN KG дец 20, 2011 at 00:40

http://www.sportal.rs/news_category.php?category=19 djkovic je lepo rekao ovde mozete videti izjavu

Reply
veliki pravi Zvezdas дец 20, 2011 at 00:27

Odlazi Vesicu ,Lukicu i ostala upravo Crvene Zvezde jedino treba ostane Gasprom i Robi zelimo novu upravu na celu sa Jugovicem ,Dzajicem ,Dusanom Maravicem ,Surbatovicem ,Belodedicem ,Pancevom ,Ljupkom Petrovicem ,Mihajlovicem i Krupnikovica sa ovom upravom treba da dodju i novi sponzori da ova uprava saradjuje sa svim pravim zvezdasima poput Stojkovica koji je u Japanu ,pa onda sa Dujkovicem koji moze da dovede u Zvezdu igrace iz Afrike ,pa onda sa Rambom Petkovicem koji moze da dovede igraca iz Sjeverne i Juzne Amerike ,pa onda Zvezda treba da saradjuje malo vise sa Barsom ,Arsenalom i Bajernom jer bi to ojacalo i to treba da napravi nova uprava Crvene Zvezde

Reply
Smaug дец 19, 2011 at 08:23

Ja jedva cekam da dodju izbori da isteramo ugostiteljskog radnika iz sopota iz nase Crvene Zvezde,covek koji je sportski i moralno devastirao Zvezdu kao niko do sad.Nije nam valjao onaj americki konobar al nas e zato ugostiteljski radnik iz Sopota unistio

Reply
SaleSrbin дец 19, 2011 at 08:53

Pa zar ti nije jasno da je taj ugostiteljski radnik već sklopio dil sa vodjama navijača sa Severa? Zar ne vidiš da im se uvukao u b***, samo mu pertle vire… Sve je tu jasno, nažalost! Obezbedio im je 20 mesta u skupštini. Nećemo tu sedeti ti i ja, već vođe!
Odavno smatram da su i vođe jedne od najodgovornijih za trenutno stanje u našoj Zvezdi… Pa oni su i oterali Džaju, jer su imali dil sa sinom onog vlasnika pola Srbije i dovedoše Piksija…
Nažalost, ne očekujte mnogo na tim izborima… Do maja meseca će oni sebi već urediti da ugostitelj dobije novi mandat!

Reply
Smaug дец 19, 2011 at 11:13

oh da jasno je to meni jos odavno,al to ne znaci da ne mozemo da se nadamo da mi ostali mozemo da promenimo njihov dil???

Reply
Stefan дец 18, 2011 at 23:17

DZAJIC-JUGOVIC!!!!!!!!!II IDEALNO!!!!!!!

Reply
B RANISLAV дец 18, 2011 at 22:42

Delije bre podicemo mi zvezdu svi zajedno,samo malo strpljenja i puno ljubavi!!!Za tebe da sutra umrem ne bih zalio ponovo da se rodim isto bi radio,jer na ovom svetu nema vece radosti nego samo Zvezdo moja tebe voleti,tebe bodriti….svi zajedno!!! 🙂

Reply
van basten дец 18, 2011 at 21:44

sto se tice dzaje ne mora da se ceka maj i glasanje,sportski direktor moze sutra da se postavi a koliko sam shvatio iz izjava pomenute legende on bi pre bio S.D. a ne neka predsednicka funkcija.u tom sportskom delu se on i dokazao i tu je neprikosnoven u ovom delu evrope.svi znaju(i navijaci zvezde i neprijatelji zvezde) da njegovi fudbaleri odnosno oni koje on selektira vise kostaju jer na sebi imaju dzajinu etiketu.kod dzaje lazovic bi kostao ne 2 miliona nego 12 miliona,a posle samo nekoliko utakmica u evropi nas tim bi vredeo 50 mililona.poslednji koji su dobro prodati iz zvezde su bili njegovi igraci(pantelic,basta,jankovic,zigic,itd).posle njih slabe smo transfere imali.
sam dzaja je ustvari najbolji menadzer na ovim prostorima u poslednjih 20-30 godina i to je mnogima bilo trn u oku zato su i pokusali da ga sklone da bi drugi prodavali svoje igrace.treba pogledati transfere u poslednjih 20 godina i sve ce biti jasno.on je masina za nalazenje, stvaranje,dovodjenje igraca i njihov kasniji transfer. za to nam ne trebaju izbori,mesto S.D. ili generalnog menadzera(kako god se to zvalo) je slobodno.dzajo izvoli, za tebe glasanje nije potrebno.

Reply
ariljac дец 18, 2011 at 21:28

Ovako smo nekad radili:Dovedemo sve sto valja iz nase lige a glodarima ostavimo otpatke…Svaka cast Robiju a i upravi sto se trudi da mu ispuni zelje…

Reply
ariljac дец 18, 2011 at 21:11 Reply
Aca VA дец 18, 2011 at 20:09

Zato smo i tu gde jesmo,zato sto smo digli ruke od nasih legendi kao sto je Dzaja,a klub je poceo da propada onog trenutka kada je Dzaja najuren odnosno kada ga je oterala mafija,Piksi jeste osvojio dve duple krune i igrao u Evropi,ali je takodje i rasprodao tim koji je Dzaja godinama stvarao,prvi je doveo strance i to loseg kvaliteta osim Kastilja i Moline,onda je dosao Toplica i amercki konobar i sad Lukic o cijoj vladavini svi znamo kakva je i dokle smo pod njihovom vladavinom dosli.

Reply
kid frankie дец 18, 2011 at 19:42

Још само ово од мене, надам се да ћете престати да дрвите о глупостима

ВЕЛИКЕ СТВАРИ СЕ НЕ ДЕШАВАЈУ ПРЕКО НОЋИ!
Једна француска се од дана када је срушена бастиља опорављала више од педесет година!

Оставите ствари да иду својим током… чак и из тона ове џајине изјаве се може наслутити да он има неки озбиљнији план…

Reply
Aca VA дец 18, 2011 at 18:40

http://sport.blic.rs/crvena-zvezda/vesti/207451/Dzajic-Hteo-sam-da-se-vratim-u-Zvezdu-ali-me-nisu-ni-zvali . Bruka i sramota,mafiji ocigledno ne odgovara povratak Dzaje u klub a to verovatno koci Vesic koji je okoreli grobar i unisttitelj celog SD Crvena Zvezda i on verovatno vuce konce iz senke.Lukicu pitam se kako tebe nije sramota da tako postupas sa covekom zahvaljujuci kome si uopste i igrao u Zvezdi zato je najbolje da odes Dzdaja je za tebe gospodin covek i to na kub.

Reply
milos дец 18, 2011 at 19:37

pa to je sramota,mada iskren da budem,ja nemogu zamisliti zvezdu u kojoj je onaj mamlaz lukic sef dzaji,to je malo besmisleno,ipak u zadnjoj recenici se sve krije,dzaja ce sasvim sigurno preuzeti svoju funkciju i to jedinu mogucu a to je predsednik kluba///

Reply
Звезда - Србија дец 18, 2011 at 16:55

Е мој Звездашу, ово си налепио из новости. http://www.novosti.rs/vesti/sport.294.html:357857-Lukic-mora-da-ode-iz-Zvezde Одмах сам те провалио. Што ниси налепио линк ако си стварно прочитао на сајту делија па да и ми видимо? Већ си на једној страни поставио коментар и добио минусе, сад га поново постављаш. Твој коментар нема никакву логику.

Reply
gagi дец 18, 2011 at 17:12

OVO SAM PROCITAO NA SAJTU DELIJA http://www.delije.net forum navijacke price-Sticky: 2011/2012 na strani 50 potrazi ovaj komentar -Generalštab
Stara garda
Joined: 21 Sep 2004
Posts: 5585 Posted: 17 Dec 2011 11:40 Post subject:
________________________________________
“A gledaj sad ironiju!Ni Delije kao grupa nisu bili za Lukića,tj. nisu hteli da mu daju podršku i samo slučajno se desilo da nam jedan član ne bude u sali kada je bilo glasanje i on je tako pobedio! “ NISAM MISLIO NA CEO TEKST vec na ovaj komentar kojim sam hteo da pokazem kako su to delije clanovi skupstine indirektno pomogle Lukicu da bude izabran. Jel smo mi u romingu uopste ?? Ovde svako prica i tumaci komentare drugih izmisljajuci nesto sto ne postoji. E sad me pitaj kao jedan klinac na drugoj vesti otkud to da “general“pise latinicom ?? ( ne pise on latinicom jer su to “veliki“ Srbi ali je moj komentar pisan latinicom i tako je i taj deo komentara “generala“ cime sam dokazivao svoje tvrdnje automatski prebacen na latinicu )Uzas ja ne verujem da ima ovoliko nepismenih koji za Zvezdu navijaju,mene je sramota od takvih. I reci sta to nije logicno u komentaru ?? Probudi se covece i misli svojom glavom i nemoj po svoje misljenje da ides kod vodja u reviju. Nadam se da si shvatio,pozdrav i samo nastavite da lupate minuse bar je jasnije da sa takvima kao sto si ti i tebi slicni Zvezdi nema spasa.

Reply
DNL дец 18, 2011 at 17:21

Изузетно ме нервираш .
Види ситуацију . Оде Лукић, већ 19.12.2011. , а дође неки нови председник без гласања..
Хоће нам одмах бити боље ?!
Сутрадан тај нови председник доведе неког Јаневског , прода нам све , распусти младу селекцију..
И ШТА ОНДА ?!
Овако брате , гласаш за неког и после АКО тај засере, ти дигнеш руки и кажеш “ Ја сам гласао за њега, крив сам подједнако“ …
Ти си данас за то да дође Џајић , а сутра ћеш урлати УПРАВА НАПОЉЕ , ако пукнемо дерби или не уђемо у Лигу Европе !!!!!! Такво мишљење нас је највише коштало… „МИ СМО ПРВАЦИ СВЕТА !! Морамо да будемо ОДМАХ у ЛШ иако немамо ни тим ни паре … „

Reply
DNL дец 18, 2011 at 17:28

Џајић мора доћи у клуб , треба на изборима да му дамо ЛЕГИТИМНОСТ да одлучује за нас о нашој светињи !
АКО ДОЂЕ МИМО ИЗБОРА , ако не буде моментално резултата , има да кукате да је неки Делија ишао у WC и тиме га подржао..
Пљуваћете и вође и цео поредак најбоље трибине у овом делу Европе…
Стани именом иза свог кандидата , тиме ћемо избећи овакве расправе у наредним годинама …

Reply
Stefan дец 18, 2011 at 18:42

Jel ti Džaju svrstavaš u ‚‚bilo koje‚‚ predsednike?Ne valja ti Džaja?Dok je on bio ova Zvezda je bila pojam za ove miševe a u Evropi smo itekako bili neugodan rival za najbolje evro klubove a sad?Ako toliko voliš lukića,vesića,adžića,božovića i ostale mafioze koje guraju svoje pulene u tim i time planski i sistematski unštavaju pre svega omladinsku školu,osnovu Zvezdinog postojanjai uspeha kroz decenije, i time gomilu talenata dovode u situaciju da navijaju za Zvezdu…..

Nemoj da psujes! Admin

Stefan дец 18, 2011 at 22:10

Nisi mogao da vidiš sve što sam ti rekao,tako da onaj moj komentar ovakav ispresecan i nema nekog smilsa…

kid frankie дец 18, 2011 at 18:10

Браво днл!
Ја стварно не могу да разумем ове пљуваче… јбт, лукић је дошао кад нико није хтео, кад смо били пред катанцем! Како немате бар мало поштовања за њега? Он можда није свестан своје функције, можда јој није ни дорастао, али је човек искрен (бар ја тако мислим)… чак и ако људима којима се окружио није звезда на првом месту, не верујем да је то његов циљ… не кажем да је неурачунљив, већ само да ради најбоље што може… једино је питање да ли је то довољно за институцију каква је звезда…
У сваком случају, не заслужује третман какав има у јавности, а ако се кандидује, вероватно је то знак да бољег тренутно немамо…

Reply
kid frankie дец 18, 2011 at 19:16

И још нешто, офтопик

Људи као овај гаги ‘који мисле својом главом’ треба мало да шљакају у неком руднику док не дођу себи! То је она сорта која размишља од данас до сутра… нема плана, нема предлога… све се заснива на јефтиним, краткорочним интересима… тај ће сутра да гласа за тому јер му не ваљају демократе, па му ни тома после неће ваљати, па ће гласати за дачића, па опет за демократе… и тако у круг… зато нам се друштво и распада! И сви ти тадићи, томе, чеде, веље и сличне компаније ће опстати, биће им до јаја, а ми остали ћемо бити у курцу због таквих који ‘размишљају својом главом’…

DNL дец 18, 2011 at 20:48

@ Stefan
Ајде да ти разјасним , а да те не испрозивам, јер смо сви на овом сајту јер волимо Звезду..
Погрешно си протумачио мој текст..
Причам ове ствари због људи који нагонски размишљају , због оних који данас Џају величају као бога (што је реално и заслужио) , а сутра урлају „ЏАЈО ОДЛАЗИ !“ због неизбореног пласмана у ЛШ..
Исти случај са Робијем ..
Ми смо такав народ , данас си херој , сутра ћеш да висиш ако не испуниш сва (за садашње услове) нереална очекивања..
– Дакле , ја сам за гласање, јер се њим добија легитимност.
Да не буде
„Гаспром нам довео председника“ , или вођа који је отишао на пишање.
-Ја ћу гласати за ДРАГАНА ЏАЈИЋА , трећу Звездину звезду , једног од твораца свог успеха нашег клуба и свега на шта се данас позивамо.
(уз наду да ће он хтети да се кандидује)

Reply
DNL дец 18, 2011 at 20:59

А ти мало размисли на ову тему :
Да ли је боље да :

-Одмах дође Џајић , добије место у управи са људима који се нису показали у послу.. Онда се они крију иза њега , као иза Просинечког.. за све неуспехе.
И воде главну реч у клубу

или да

-Делије изгласају Драгана Џајића на изборима.
Он доведе свој тим људи , изнесе свој план и стратегију за опоравак клуба..

Звезда - Србија дец 18, 2011 at 19:20

А што ниси пренео и наставак текта где генерал каже следеће: „Ипак,кроз рад ове управе смо стекли одређено поверење,које се,веруј ми не стиче тако лако код нас…и немам(о) проблем да то кажемо и када су сви накострешени јер нас не покреће „јавно мњење“,нити бес…већ оно што нас је увек покретало…и кад је долазио и сад кад полако одлази…НАШ СТАВ И НАЧИН ГЛЕДАЊА НА СТВАРИ!
Што ти кажеш,кад оду видеће се право стање ствари…али и сада већ можеш да га наслутиш ако све пратиш.Довољно је што знам да је ова управа подигла вредност клуба за 25 милиона,мало ли је?Да нису чепркали по папирима ми би вредели још увек 11!“

Reply
terbasin дец 18, 2011 at 16:44

@gagi odakle si prekopirao vise od polovine ovog teksta,kurir,press,ruznal.Izbori ce u maju pa imas sansu da sam odlucis,a nemoj ovde nama gurati poznatu pricu takozvnaih“novinara“

Reply
gagi дец 18, 2011 at 16:49

Koju to poznatu pricu ?? Sta nije tacno u komentaru ?? Argumentuj dokazima ono sto govoris i probudi se ti i tebi slicni dok je vreme inace nema nista od Zvezde,ona je sada na izdisaju. PROBUDI SE CRVENO BELA SRBIJO, LUKICU ODLAZI, UPRAVA NAPOLJE ODMAH !!!

Reply
DNL дец 18, 2011 at 17:05

@gagi
Брате , не постоји апсолутна истина !
Тако РЕВОЛУЦИОНАРНО ништа не можемо променити.. Такво је друштво , окружење .
Дају ти шансу да бираш свог председника, искористи је ..
Ови су очајни , али
Шта су ти пружиле претходне управе ?
Ниси ни пратио Звезду док су они били у клубу..
Осим оних 2-3,000 Делија у копу на северу , сви су заборавили на наш највећи клуб!
Износиш информације копиране из новина..
Срећом, јер се новинари крију иза компаније..
Да си их ти сам изнео именом и презименом, било би основа да те тужи тај Мајами и остали које си означио као лопове.
НОВА УПРАВА може да уради ревизију сваког уговора који је закључила она претходна, па и на суду да добије спор и исели тај кафић на Западу.
ЈОШ ЈЕДНОМ : ИСКОРИСТИ СВОЈ ГЛАС И НЕ ДИЖИ ПРАШИНУ БЕЗ ОСНОВА , ВЕЋ ДОНЕСИ БОЉУ БУДУЋНОСТ !

Reply
terbasin дец 18, 2011 at 17:08

otvorio si mi oci TI veliki „prosvetitelju“.Izvini pola tvog kometara je prekopirano iz „alo“,a ne citav.takvi kao TI sve znaju najbolje.prosvetli nas veliki ucitelju,probudi nas iz zimskog sna.
p.s.Sa ovim je moja „rasprava“ sa tobom sa moje strane gotova(uclani se imas jos 10 dana da bi mogao da glasas).

Reply
Pera дец 18, 2011 at 16:51

Gagi je prekopirao tekst sa delije.net to jeste napisao generalstab i to je stvarno tako bilo ko zna zna ko ne zna nije ni binto. poz

Reply
Dražen дец 18, 2011 at 16:56

Tekst koji je on postavio je sa sajta novosti.

Reply
terbasin дец 18, 2011 at 17:10

Prekopirao je onu izjavu sto se tice glasanja sa delije.net.
to je istina,a sve ostalo novosti ,alo, press.

Reply
Raka Delija дец 18, 2011 at 16:35

Džaja,Kiril,Juga

Reply
escort дец 18, 2011 at 16:26

GLAS ZA LUKICA! Da nam se ne ponove neke Dan Tane, Kozici, Miskovici, Savici, Krivokuce, Toplice, Micovici….PUNA PODRSKA LUKICU!

Reply
Vladimir дец 18, 2011 at 16:23

Nije problem, kako cemo glasati, vec za koga cemo glasati!

Reply
Borivoje дец 19, 2011 at 02:08

Tako ce i biti,Rus predsednik,Dzaja zaduzen za sportski sektor i saradnja sa Juginom menadzerskom agencijom.

Reply
gagi дец 18, 2011 at 16:01

Ovo je cisto zamajavanje I bacanje prasine u oci milionima navijaca Zvezde I kupovina vremena od strane Lukica I njegovih nesposobnih saradnika I sve to u stilu one narodne izreke ‘’SELO GORI A BABA SE CESLJA’’. Hajde da pogledamo istini u oci i da imamo onu stvar i kazemo ono sto je svima poznato i ne moze se negirati. Vladan Lukic je pobedio na izborima sa samo jednim glasom prednosti I TO SA SUMNJIVIM KVORUMOM JER NIJE IMAO PROTIVKANDIDATA sto je I zabelezeno kamerama nekih tv stanica..Navijaci koji su clanovi skupstine ( uglavnom vodje ) kazu kako Lukic nije dobio njihovu podrsku I tacno je da ga nisu podrzali direktno ali su to uradili indirektno jer je u trenutku glasanja jedan od navijaca ‘’slucajno’’ izasao iz sale o cemu govori I komentar na sajtu Delije.net jednog od vodja a potpisanog kao ‘’generalstab’’ pa ako koza laze rog ne laze a evo I dokaza –

Генералштаб
Стара гарда

Joined: 21 Sep 2004
Posts: 5585 Posted: 17 Dec 2011 11:40 Post subject:

________________________________________

А гледај сад иронију!Ни Делије као група нису били за Лукића,тј. нису хтели да му дају подршку и само случајно се десило да нам један члан не буде у сали када је било гласање и он је тако победио!

Lukic je formirao sadasnju upravu i doveo Vesica i ostale sumnjive tipove u klub ( nisu valjda iskocili iz aviona,rasirili padobrane i pravac u upravu Zvezde ) Lukic je imenovao svog kuma Adzica za sportskog direktora iako i ptice na grani znaju da pomenuti nije sposoban i nema kvalitet i znanje za taj odgovoran posao. Vladan Lukic je doveo i nekakvog Stevu zvanog “majami“ menadzera koji je otvorio kafic na zapadnoj tribini ( to nije mogao sam da uradi vec mu je to omogucila uprava na celu sa Lukicem ) a sada ispada ( kako to kazu vodje ) da je taj isti Steva zajedno sa Vesicem ( koga je uzgred sada imenovao za svog savetnika I time nije ispostovao zahteve navijaca da taj lik vise ne sme imati nikakvu funkciju u Zvezdi ) najveci problem prenebregavajuci cinjenicu da ih je u klub doveo niko drugi nego Vladan Lukic koji uprkos Zvezdinom posrtanju i kolapsu ima i dalje veliki kredit kod tih istih vodja koji uzgred receno manipulisu uglavnom klincima ( na zalost ima i starijih likova ) koji dolaze na severnu tribinu.Ako su Steva “majami“ i Vesic Zvezdin najveci problem onda je to lako resiti i Zvezda onda izlazi iz zivog peska i provalije.Mislimo svojom glavom i recimo da su glavni krivci Lukic,nesposobna uprava koju je on formirao,nestrucan sujetni trener i nekvalitetni igraci ( odgovoran iskljucivo Lukic i saradnici ) jer za neke od njih nema mesta ni u fk palilulac,realno. I gle cuda sada Lukic hoce da se raspisu izbori,ali naravno za tri meseca na kojima ce clanovi kluba dati svoju rec ( tako ce lakse da namesti izbore u svoju korist ) dok ce za to vreme Zvezda biti u jos vecem kolapsu ( mozda i nema veceg od ovog ) nego sto je danas. On samo kupuje vreme, a evo sta je sve “dobro“uradio za vreme njegove dosadasnje vladavine – pricao je na sva usta da je dug smanjen,a u stvari je povecan i to drasticno ( samo je to dovoljan razlog da ode ) smenjivao trenere kao na traci, a sada to isto ne zeli da uradi sa tyrnerom koji je dosao u Zvezdu da tu uci svoj trenerski zanat, formirao upravu mozda najgoru u Zvezdinoj istoriji ( ne racunajuci toplicu i dan tanu ) dovodio u klub nekvalitetne i fudbalski neobrazovane igrace,izgubili smo 5 derbija i to skoro svaki na istu foru,za tri godine osvojen je samo jedan trofej kupa. I on sada hoce izbore ?? Kakvi crni izbori,kupi prnje i odlazi sa sve uprtavom i trenerom koje si TI Luk,icu doveo,jer vremena za gubljenje Zvezda vise nema. Kaze ko ponudi 30 milona eura on ce mu rado ustupiti mesto ?? Sta je on ponudio kada je dolazio sem laznih obecanja ?? K o je kriv sto je na derbiju u nasem timu bilo samo jedno Zvezdino dete I sto nam talewntovanu decu odvode razni tzv menadzeri ?? Kriv je Lukic I uprava koju je ponavljam on LICNO FORMIRAO. Napravio je lazni dil sa vodjama i sada zajedno obmanjuju nekoliko miliona navijaca Zvezde !! Spanska sapunica ili cirkus medrano ?? Prosudite sami.Evo I razloga zbog kojih Lukic I kompletna njegova uprava moraju da odu – 1. ZATO što je Zvezda treću godinu njegovog mandata bez titule i osvojila je samo jedan kup.
2. ZATO što je Zvezda od njegovog dolaska izgubila tri derbija na “Marakani”, a pet ukupno, uz samo jednu Pirovu pobedu u kupu.
3. ZATO što je dominacija Partizana izražena i smanjivanjem razlike u broju titula – od 25:21 iz 2009. do 25:24 koliko će iznositi u maju.
4. ZATO što je prilikom dolaska rekao da će Zvezda u trećoj godini njegovog mandata biti prvak i siguran učesnik Lige Evrope, a ni jedno ni drugo se nije ostvarilo.
5. ZATO što je u sve tri sezone Zvezda ispadala iz Evrope u prvom ili drugom kolu kvalifikacija.
6. ZATO što je njegova uprava smenila trojicu trenera, od kojih je Vladimir Petrović, legenda kluba, oteran kada je bio prvi na tabeli.
7. ZATO što je kao krivca za katastrofalne rezultate ove jeseni obeležio sportskog direktora Adžića, iako uvek najveću odgovornost snosi trener.
8. ZATO što je doveo 34 igrača, među kojima su mnogi bili nedorasli klubu, a zauzimali su mesto Zvezdinoj deci na koju je Lukić 2009. najavljivao da će se oslanjati.
9. ZATO što su za njegovog mandata iz kluba maltene bez naknade pušteni Kleo, Oumaru i Tričkovski. Klea je Partizan prodao za četiri miliona, Tričkovski vredi više od tri miliona, a Oumaru se procenjuje na 2.000.000 evra.
10. ZATO što dugovanja Crvene zvezde nisu umanjena, već prema procenama iznose više od 30 miliona evra.
11. ZATO što od novembra prošle godine nije podneo izveštaj Skupštini kluba iako je to po statutu morao da uradi.
12. ZATO što su konce u klubu često vukli neki ljudi iz senke koji su se skrivali iza njegovog imena.
13. ZATO što na “Marakanu” dolazi sve manje legendi kluba: na proslavi 20 godina od Tokija iz šampionskog tima prisustvovao je samo Goran Vasilijević, inače zaposlen u klubu.
14. ZATO što su za njegovog mandata izuzetno narušeni odnosi sa FSS, Partizanom i ostalim klubovima, pri čemu se on često služio retorikom neprimerenom predsedniku najvećeg srpskog kluba.
15. ZATO što je izgubio poverenje većeg dela Zvezdine milionske armije navijača, a prvi put posle derbija je i “sever” skandirao “Uprava napolje”.

Za kraj, Lukić više ne uživa ni poverenje sponzora, pa je svaku narednu komunikaciju sa “Gaspromom” preuzeo predsednik Sportskog društva Petar Škundrić. Sve to, više je nego dovoljno da se Lukić povuče i vođenje kluba prepusti drugima, bez sakrivanja iza izlizanih fraza da “ne želi da ostavi Zvezdu obezglavljenu”. Ne, Zvezda neće ostati obezglavljena, jer statut koji je svojeručno potpisao u novembru 2010. jasno određuje sledeće:

Član 30. “U slučaju prestanka mandata predsednika Kluba, funkciju obavlja predsednik Skupštine kao vršilac dužnosti predsednika. Vršilac dužnosti ne može da obavlja funkciju duže od godinu dana”.

Dakle, ako Lukić ode, v.d. predsednika biće Svetozar Mijailović, koji je bio predsednik i slavne 1991, a za godinu dana koliko ima pravo da bude na poziciji, izborna procedura može da se sprovede makar tri puta!

O Robiju je suvisno trositi reci kada Zvezda igra dekandentan fudbal,kada su ga svi procitali,kada nema svoje ja,autoritet i znanje koji su neophodni za rad u jednom tako velikom klubu kao sto je Zvezda !! .Da ima i malo postenja i iskrenosti prema sebi i nama Robi bi vec otisao,jer je rekao kako bi sigurno podneo ostavku da smo izgubili od rada. A zasto je to rekao posle utakmice kada se znao rezultat iste a ne pre njenog pocinjanja ? Zasto nije podneo ostavku posle poraza od vojvodine kada je ocito da nema autoritet i da ga pojedini igraci buse i bojkotuju ??Lagao je kompletnu javnost da ima odlican tim koji ce vratiti titulu na Marakanu, a sada vise od pola tima stavlja na transfer listu ?? Pa to su valjda isti igraci koje je on hvalio i kleo se u njih ?? Da li on misli da smo mi ludi ili coravi pa da ne vidimo koji igraci ne bi mogli da budu ni portiri na stadionu ?Zasto nam nije rekao da on uopste ali uopste ne sastavlja tim sto se videlo na primeru Vilotica ( navodno je zbog interesa kluba vratio istog u tim ) ??Pristao je da igra kako mu svira ova losa uprava jer mu je ovo zivotna sansa i odskocna daska za dalji nastavak trenerske karijere, svestan je da sa ovim malim znanjem ne bi mogao nikog da trenira ( nijedan ozbiljan klub ) jer je trener pocetnik i bez licence,a to mu je omogucio Lukic i uprava.Da li veliki klub kao sto je Zvezda sme sebi da dozvoli takav blam da je vodi trener koji do tada nije imao ni sekundu staza kao sef strucnog staba bilo gde i bilo kad.Nema morala da podnese ostavku zbog losih rezultata jer svuda zbog toga trener prvi snosi posledice,jer kakvi god da su igraci on ih je vodio i pricao na sva usta kako imaju kvalitet za Zvezdu. Previse je sujetan,forsira formaciju 4-3-3 i od nje nece odustati po cenu da Zvezda ispadne iz lige. Takvu formaciju moze da igra samo sa mnogo kvalitetnim igracima koje na zalost Zvezda danas nema. Zasto se Evandro raspada ? Zasto Borha i Dimitrijevic nisu na transfer listi kada obektivno ne zasluzuju Zvezdin dres ? Da li je on zaista napravio tu transfer listu ili je kao mnogo puta do sada u njegovo ime to ucinio neko drugi ?? Zasto Bajkovic nije na transfer listi ? Njegov ljubimac ili nesto drugo ? Setite se samo primljenog gola protiv radnickog glavom i to iz peterca gde bi svaka lopta trebala biti golmanova, ili nebuloznih istrcavanja protiv partizana i vojvodine gde je iskljuciv krivac za golove koje smo primili (ima toga jos puno ). Hajde da se ne lazemo on je seoski golman koji jednostavno vise NE SME da brani Zvezdin gol.Zasto je njegova naopaka taktika procitana ( za vreme utakmice njegova sujeta mu ne dozvoljava da promeni nesto u nacinu igre ) i zasto se Zvezda sem ruku na srce dve tri utakmice zestoko mucila da osvoji bodove i dodje do pobede ? Zasto mu odbrambeni igraci ne izlaze u blok i zasto svi igraci Zvezde daleko stoje od protivnickih ? Zasto na treninzima ne vezba prekide kada se iz aviona vidi da iz istih primamo najvise golova ? Zasto kada jurimo rezultat menja spica i uvodi spica,umesto da sa dva napadaca pokusamo da damo gol i razbijemo bunker protivnika ? Zasto ne dozvoljava igracima da ispucaju loptu ( samo pasom mogu da je iznesu,a igra sa jednim zadnjim veznim igracem )kada nasu zadnju liniju bukvalno stisnu da pojedinci ne znaju sta ce sa loptom i tako stvaraju gol sansu za protivnika ? Dokle ce da nas zamajava o nekakvoj dominaciji u polju i posedom lopte ? Koga to interesuje ? Time moze da se hvali gvardiola koji ima uz posed lopte i rezultat sto nas “gvardiola“ NEMA ! Zasto mu Borha igra po desnoj strani ( stalno okrenut ledjima protivnickom golu ) i time gusi Mikica i Lazovica da probijaju po toj strani jer borha nema nikakav proboj i igru jedan na jedan ?? Zasto su igraci fizicki TOTALNO NESPREMNI ?? Svaka njemu cast kao igracu I hvala mu na svemu sto je uradio kao igrac za Zvezdu, ali jednostavno on nije trener za najtrofejniji Srpski klub. Zna se takodje da je I drzavni vrh stao iza njihovog projekta poznatijeg kao jsd mali partisan, da sve cine u saradnji sa toletom,fss I ostalim grobarskim slugama I satrapima da se srusi I ugasi najveci Srpski brend CRVENA ZVEZDA, ali hajde da prvo pocistimo nase dvoriste. Pitam se samo sta to Lukic,njegova nesposobna uprava I trener pocetnik treba jos lose da urade po nasu Zvezdu da bi spakovali svoje kofere I otisli iz SVETINJE ?? I zato neka cuju glas crveno bele Srbije I miliona navijaca Zvezde, JER VREMENA ZA GUBLJENJE VISE NEMA – UPRAVA NAPOLJE,LUKICU ODLAZI,ZVEZDA IZNAD SVIH !!!

Reply
Luka дец 18, 2011 at 16:13

Pa dobro neka onda glasaju protiv njega. Delije jesu glavne na severu, ali je biranje predsednika i skupstine sada ostavljeno svima da biraju. Svaciji glas vredi podjednako.

Reply
Uscanac дец 18, 2011 at 16:34

Moram da ti kazem nesto, ovaj tekst nije pisao nijedan vodja Delija, to je bar suvise ocigledno. Ispade da covek pljuje sam sebe ako je stvarno vodja 😀

Reply
Теша_Делија!!! дец 18, 2011 at 22:15

Pise „Uglavnom vodje“

Reply
Storm дец 18, 2011 at 16:34

Haha al si ti prso , vrati se par godina unazad i procitaj tadasnje novine da osvezis pamcenje pa onda lupaj po forumima.Neznas ni kada je ko otisao iz kluba i iz kojih razloga.Mnogo si bre brate neobavesten 😀

A to sto trazis ces i dobiti jer ako nisi primetio raspisani su izbori zato soske nervoza cugni jedno vopi i spremaj kandidaturu jer vidim da si spreman da preuzmes klub.

Reply
DNL дец 18, 2011 at 16:52

Овај говор ти је револуционаран , острашћен , а можда ни те ствари нису тачне..
– Ми знамо за тог Мајамија из чаршијских прича, аброва . Зашто нека група не иступи са доказима и кривичном пријавом против тог човека ?
Зашто неко не пошаље допис и неке важније детаље неком новинару истраживачу (пун их В92) , ако сам не сме лично.
-Делије.
Делије су ~подржале~ Лукића јер другог избора није било, јер је познат као неко коме је Звезда у срцу, ко не би гледао само свој интерес ..
Лукић много простора оставља навијачким групама , по том питању је „одличан“ .. Уноси се пиротехника , као никада до сада и још доста ствари (које су опет у домену непровереног)… СВИ навијачи , почев од вођа су за то да се врати Џајић , јер смо тада имали и добре резултате , али и навијачи коректан однос са управом (за разлику од Пиксија).
-ЛУКИЋА
окружују неспособни људи, који су нам уништили КК , а он нема баш неке способности за овако велики клуб , па многе ствари одобрава , јер не види да постоје и прорачунати људи који гледају искључиво интерес, а крију се иза њега..
-ОВА УПРАВА
Је у сваком случају далеко боља од претходних , али треба је мењати..
-НА ИЗБОРИМА
се надам да ће бити изабрана она права опција наших ЛЕГЕНДИ и СТРУЧЊАКА .Добро је што неће бити изигравања воље бирача (коалиције) , већ је систем строго већински..
Глупо је у напред осуђивати нешто што се по први пут јавља на овим просторима.
Превентивно ништа нећеш моћи да урадиш , већ само да рушиш атмосферу и наду људи да гласом могу врате наш клуб на колосек.

Reply

Leave a Comment