Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Кошаркашице лигашки део окончале поразом

Кошаркашице Црвене звезде нису успеле да лигашки део Прве женске лиге Србије заврше без пораза. У последњем 22. колу наше девојке поражене су од екипе Радивој Кораћ.

ЖКК Радивој Кораћ : ККЖ Црвена звезда 72:71 (21:19, 20:11, 18:16, 13:25)

И поред чињенице да сусрет није имао резултатски значај, обе екипе су у меч ушле са жељом да тријумфују. Црвено-беле су давно обезбедиле лидерску позицију пред плеј-оф, али су желеле да лигашки идео окончају без пораза, док су играчице Радивој Кораћа победом у претходном колу и теоретски обезбедиле позицију број два, али је жеља да прве савладају званичног шампиона била велика. Прва четвртина протекла је у равноправној игри поен за поен. О томе говори и податак да нити једна екипа није успела да оствари значајнију резултатски предност. Домаће играчице су у неколико наврата имале четири поена предности, док су црвено-беле максимално достизале +2. У таквој игри дошло се и до резултата првог периода – 21:19.

У другој четвртини наше играчице три и по минута нису успевале да постигну поене, а домаће кошаркашице серијом 9:0 стичу прву осетнију предност. Максимална предност екипе Радивој Кораћ ишла је у овом периоду игре и до +13, а на полувреме се отишло предношћу домаћина 41:30.

Трећи период игре био је као пресликан првог дела. у игри поен за поен домаћин је одржао предност, па се у последњих десет минута игре ушло резултатом 59:46.

Тек у последњој четвртини наше кошаркашице су заиграле како знају. Двема серијама 7:0 и 8:0 црвено-беле су минут пре краја сусрета успеле да у потпуности преокрену резултат и поведу резултаом 69:68. Ушл осе у драматичну завршницу. Тридесет секунди пре краја меча Невена Вучковић враћа предност домаћину, да би поенима Снежане Богићевић у наредном нападу црвено-беле поново стекле минималну предност. Након неколико обостраних грешака, најефикаснија у нашим редовима Снежана Богићевић у последњој секунди меча прави прекршај и шаље Марију Стојиљковић на линију слободних бацања. Она је у оба покушаја била мирне руке и црвено-белим девојкама је остало свега пар десетинки да нешто учине. Покушала је Милина Мишељић дугим пасом нешто да учини, али су домаће пресекле лопту и времена више није било.

Најефикаснија на утакмици је била наша кошаркашица Снежана Богићевић са 24 постигнута поена, док су у домаћој екипи Љиљана Томашевић и МАрија Стојиљковић постигле по 16. Разлоге пораза наших кошаркашица треба тражити и у податку да су само четири играчице укупно постигле 61 поен.

Дворана: „Визура спорт“; Гледалаца: 200
ЖКК Радивој Кораћ: Љ. Томашевић 16, Н. Вучковић 13, Н. Вукосављевић 6, М. Стојиљковић 16, Т. Јелић 8, Н. Недељков 11, М. Филиповић, И. Ристић 2, Ј. Новковић, М. Палигорић. Тренер: Б. Ивановић
ККЖ Црвена звезда: М. Ђорђевић 14, И. Катанић 12, С. Богићевић 24, М. Бојовић 6, М. Мишељић 11, Н. Наумчев 4, Н. Тешић, Н. Деурић, К. Дешић, М. Зукановић, Т. Чубра, Ј. Вуловић. Тренер: Д. Вуковић

Повезане вести

Leave a Comment