Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Славље одбојкашица у Суботици

У оквиру 6. кола Мини лиге за одбојкашице црвено-беле девојке гостовале су у Суботици и оствариле веома важну победу.

Спартак Суботица – ЖОК Црвена звезда 1:3 (25:23, 21:25, 18:25, 19:25)

Суботичанке су са три везана поена повеле са 10:7 на почетку меча, али је Звезда узвратила истом мером и након блока Божице Марковић изједначила на 11:11. На сервис Јелене Трнић домаће су поново дошле до предности, овога пута од четири поена (16:12). Црвено-беле су пришле на минус један (17:16), а онда се играло поен за поен. Звездине даме су у завршници преко Анастасије Секулић дошле до изједначења (22:22), међутим Спартак је освојио наредна два поена и дошао до сет лопти. Искористиле су домаће другу и повеле – 25:23.

Након уводног вођства Спартака на почетку другог периода игре, Звезда је серијом од 1:6 преокренула резултат у своју корист – 8:11. Са нова три везана поена, уз блок Миле Ђорђевић, наша екипа је повисила на 9:14. Предвођене Саром Вучићевић и одличним сервисима Секулићеве црвено-беле су стекле убедљиву предност у завршници сета (17:23), а потом су преко Милке Стијепић изједначиле резултат у сетовима – 21:25.

Наше одбојкашице су наставиле са одличном игром и на почетку трећег сета. Направиле су серију од 1:8 и после ас сервиса Секулићеве дошле до вођства од осам поена (5:13). Са два везана блока Божице Марковић црвено-беле су имале двоцифрену предност (6:16). Наредна четири поена припала су Суботичанкама, али је Звезда успела да сачува убедљиво вођство и поеном Стијепићеве преокрене резултат на 1:2 – 18:25.

Одлични сервиси Божице Марковић (1 ас) на почетку четвртог периода игре, а потом и Милке Стијепић (1 ас) донели су Звездиним дамама шест поена предности на техничком тајм ауту (6:12). Домаће су прво смањиле заостатак, а онда и са четири везана поена су дошле до изједначења (16:16). Црвено-беле узвраћају, освајају наредна четири поена и поново долазе до опипљиве предности у завршници. Ас сервисом Милке Стијепић Звезда долази до пет везаних меч лопти, а већ прву користи Сара Вучићевић и блоком доноси нашем тиму вредан тријумф – 19:25.

Најефикаснија у нашем тиму била је Милка Стијепић са 18 освојених поена. Анастасија Секулић је забележила 16, а Сара Вучићевић 11 поена.

Наредног викенда на програму је финале Купа Србије у којем се одбојкашице Црвене звезде састају са Железничаром у Лајковцу.

Суботица – Дворана: ХС Дудова шума. Гледалаца: 300. Судије: Саво Ковачевић и Ђорђе Зеленовић. Трајање меча: 98 минута.

СПАРТАК: Пачеко 2, Трнић 16, Марић 5, Илић (либеро), Батинић 9, Дрчић, Мађаревић, Рајлић 26, Момковић, Живановић 5.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Таубнер, Секулић 16, Стијепић 18, Т. Марковић (либеро), Б. Марковић 8, Јакшић 1, Милуновић, Ђорђевић 7, Тасић 9, Вучићевић 11, Степановић (либеро). Није играла: Делић. Тренер: Александар Владисављев.

Повезане вести

Leave a Comment