Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаМлађе категоријеНајновије

АНГТ ’’Марко Ивковић’’: Рекли су о нама

Турнир АНГТ 2019 ’’Марко Ивковић’’ организован је у режији Црвене звезде мтс и ове сезоне веома успешно. О томе најбоље сведоче гости турнира који су у суперлативима говорили о организацији.

АНГТ ’’Марко Ивковић’’ који се одржава у Београду представља дугогодишњу традицију коју КК Црвена звезда мтс негује и сваке године даје све од себе да надмаши већ високо постављену лествицу по питању организације.

С тога, велики изазов је био пред менаџментом Црвене звезде, али је и он успешно савладан. Екипе из разних делова Европе, другачијих култура и са различитим захтевима, али и истим циљем да покажу свој раскошни кошаркашки таленат, стигле су у Београд. Грчки великан Олимпијакос, турски Фенербахче, Умана Рејер из Венеције, загребачка Цедевита, Унион Олимпија из Љубљане, Сарајево Спарс и Мега Бемакс били су гости Црвене звезде.

У дворани у Железнику виђен је истински спектакл. За то су се побринули талентовани кошаркаши, али и менаџмент Црвене звезде мтс који је уз помоћ фантастичних волонтера организовао тродневно надметање најбољих јуниора Европе.

Како би што боље дочарали како је то изгледало, остављамо вас уз утиске представника екипа Умана Рејер, Олимпијакоса, Цедевите, али и колумнисте ФИБА.

Пре свега истакао бих да је организација била фантастична. Имали смо прилику да гледамо највеће таленте 2001. и 2002. годишта у Европи. Била је част да играмо на оваквом, највишем, нивоу у овом узрасту. Можемо да очекујемо да ћемо бити бољи након оваквог искуства. Осврнуо бих се још једном на организацију, све је било савршено. Почевши од хотела, а затим и дворане. Моји играчи имали су прилике да виде како изгледа професионална кошарка и због тога бих се захвалио организатору. Имам четворогодишње искуство као асистент и главни тренер, учествовао сам на много интернационалних турнира и могу да кажем да турнир у Београду спада у категорију најбољих – тренер екипе Умана Рејер Венеција Алберто Буфо.

Играли смо против најбољих тимова Европе и стекли велико искуство. Дошли смо до полуфинала, борили смо се до последњег момента против Црвене звезде, али нисмо успели да победимо. Организација је била сјајна, без и једног пропуста. Само бих заменио музику која се пушта током загревања, ова није баш по мом укусу – рекао је кроз шалу Томас Зевгарас јуниор Олимпијакоса.

Пре свега бих одао велико признање Црвеној звезди као организатору. Све је било савршено и по мом мишљењу ништа не би могло да буде боље од онога што смо добили од организатора. Били смо добри у групној фази, а мислим да ћемо следећи пут бити спремни и за корак више. Учесници турнира су били феноменални, пре свих бих истакао Црвену звезду, Мегу и нашу екипу јер смо чини ми се да смо показали највише. Као што сам рекао, све је било сјајно организовано и заиста се надам да се видимо и следеће године – Димитриос Цалдарис, тренер Олимпијакоса.

Организатори турнира су прави професионалци и они толико година уназад чине сјајне ствари како би овај турнир овако добро изгледао. Ово ми је трећа година како сам овде и никада нисам имао ни најмањи проблем. Црвена звезда организује толико догађаја у оквиру Евролиге и Еврокупа. Менаџмент клуба има много искуства и то показују и на овом турниру – истакао је Дејвид Хејн новинар, скаут и колумниста ФИБА.

Организација је била на врхунском нивоу и сматрам да је ово један од најбољих турнира у Европи. Немам никакве примедбе, осим можда формата такмичења, али то је већ до Евролиге. Било би можда боље да се турнир продужи један дан јер би се онда играла једна утакмица дневно – Марко Тринини тренер Цедевите.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment