Moja Crvena Zvezda
Архива

Robert Prosinečki novi trener FK Crvena zvezda?

Povratak na Marakanu - Robert Prosinečki

Kako se nezvanično saznaje iz krugova bliskih rukovodstvu FK Crvena zvezda, u sredu 8. decembra biće zahvaljeno na saradnji dosadašnjem treneru Aleksandru Kristiću. Za njegov odlazak sa klupe crveno-belih nije bio presudan samo remi sa Vojvodinom u poslednjem jesenjem kolu, već je opšte mišljenje da klub u ovom momentu ne može ostvariti planirane ciljeve sa Kristićem u ulozi šefa stručnog štaba.

Iako se već više meseci vrši licitacija oko toga ko će na crveno-belu klupu, sve smo bliži tome da ekipu preuzme neko ko se do sada nije ni pominjao kao kandidat. Sasvim jasno je da to neće biti ni Grof Božović, ni Slavoljub Muslin, ,,, , klupi Crvene zvezde vrlo je blizu Robert Prosinečki !!!

Fudbaler koji je u redove našeg kluba stigao krajem 80-tih iz zagrebačkog Dinama kao „netalentovan“ fudbaler i 1991. bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje Kupa evropskih šampiona. Nakon crveno-belog nosio je dreseve Real Madrida, Ovijeda, Barselone, Sevilje, Hrvatskog dragovoljca, Standarda, Portsmuta, Olimpije iz Ljubljane, Zagreba i Kroacije.

U dresu reprezentacije Jugoslavije nastupio je 15 puta i postigao 4 gola, dok je za hrvatsku reprezentaciju nastupio 49 puta i postigao 10 golova.

Trenutno je u stručnom štabu reprezentacije Hrvatske kao pomoćnik selektora Slavena Bilića.

U maju 2010. postao je i Šesta Zvezdina zvezda kao član trofejne generacije iz 1991.

O gostovanju na utakmici poslednjeg 15. kola JSL-a, Prosinečki kaže:

‘Tačno je da sam bio na utakmici Zvezda – Vojvodina, ali razlog mog dolaska bila je poseta prijateljima u klubu, kako onima u Upravi, tako i onima koji trenutno nisu u Zvezdi, ali sa kojima sam osvojio Kup šampiona u Bariju. Nije bilo razgovora o preuzimanju trenerske funkcije, bili su to samo drugarski kontakti“.

Ipak, Robi ne odbija apriori mogućnost povratka na Marakanu:

„Čak i kad bi me ozbiljno zvali, morao bih da konsultujem selektora Hrvatske Slavena Bilića, obzirom da sam radnik Hrvatskog nogometnog saveza“

Повезане вести

3 comments

Comments are closed.