Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

ПЖЛС: ЖКК Радивој Кораћ – ККЖ Црвена звезда

Кошаркашице Црвене звезде пре само два дана доживеле су тежак пораз у претпоследњем сусрету регионалне ВАБА лиге у Цељу, а већ у суботу 2. марта очекује их нови изазов. У последњем 22. колу Прве женске лиге Србије црвено-беле гостују највећем ривалу у борби за трофеј националног шампиона, екипи Радивоја Кораћа.

Са резултатског аспекта предстојећи сусрет нема резултатски значај. Наше кошаркашице су давно избориле прву позицију пред старт плеј-офа, док су играчице Радивоја Кораћа обезбедиле позицију „два“. Без обзира на ту чињеницу, дерби српске женске кошарке увек има својих дражи, а црвено-беле имају обавезу да у овом мечу да је дебакл из Цеља био само слаб дан.

У првом делу шампионата две екипе су се састале 6. децембра у дворани ФМП-а у Железнику и наше девојке су оствариле убедљив тријумф 86:61 (23:20, 24:11, 30:14, 9:16). Меч су обележиле Снежана Богићевић са 18 и Александра Катанић са 13 постигнутих поена, док је Милица Бојовић забележила 11 скокова, од којих чак осам офанзивних. Најефикаснија у екипи Радивоја Кораћ била је Јелена Максимовић Јевђенијевић са 11 поена.

Кошаркашице Црвене звезде у предстојећи дуел улазе као апсолутне фавориткиње не само због резултата остварених у досадашњем току шампионата, већ и због чињенице да је у последњих десет сусрета две екипе Црвена звезда славила у чак девет. Последњи тријумф Радивој Кораћ је у дуелу са црвено-белим девојкама остварио 1. априла 2017. геодине када је на домаћем паркету славио резултатом 59:47.

– Прва женска лига Србије, 22. коло:
ЖКК Радивој Кораћ – ККЖ Црвена звезда
Дворана: „Визура спорт“, Београд
Датум: Субота, 2. март
Почетак: 18 часова

Табела Прве женске лиге Србије

Повезане вести

Leave a Comment