Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеРукомет

ИН МЕМОРИАМ: Мирко Бутулија (1976-2019)

У Београду је данас трагично настрадао Мирко Бутулија председник Рукометног клуба Црвена звезда и потпредседник Рукометног савеза Србије. Поред спортских функција Бутулија је био и председник АМСС-а.

Мирко Бутулија (43) убијен је у петак 22. фебруара око 14.40 сати у пуцњави која се догодила у згради Ауто-мото савеза Србије у Рузвелтовој улици. Према незваничним информацијама, генерални секретар АМСС-а Предраг Ђурђев (43) је испалио више хитаца ка Бутулији, а онда је дигао руку на себе и убио се. Председник АМСС-а погођен је са четири метка у груди и једним у главу. По доласку екипа Хитне помоћи Бутулија је давао знаке живота, али је касније подлегао повредама у Ургентном центру.

Мирко Бутулија је рођен 19. септембра 1976. године. Први је са Балкана постао члан Управног одбора ФИА Регије 1, једне од четири регије које чине Међународну аутомобилску федерацију (ФИА), која обухвата националне аутомобилске организације из земаља Европе, Африке и Блиског Истока. На место првог човека АМСС-а Мирко Бутулија је дошао 2014. године, а исте године постао је и председник Рукометног клуба Црвена звезда и потпредседник Рукометног савеза Србије. Са њим на челу РК Црвена звезда је 2017. освојила национални куп, као и Супер куп Србије.

За сада нису познати мотиви и разлози овог догађаја, а више информација ће бити познато након полицијске истраге.

Иза Бутулије остало је четворо деце.

Повезане вести

Leave a Comment