Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАтлетикаВажноНајновијеОстало

Србија Опен: Експлозија Страхиње Јованчевића!

Страхиња Јованчевић је експлодирао и поставио рекорд каријере са скоком 7,85! Уз Ивану Шпановић, Страхиња је обележио овогодишње издање престижног митинга.

Србија Опен, највећи атлетски догађај у нашој земљи, по четврти пут је одржан у Атлетској дворани у Београду, у среду 20.фебруара. Митинг је и карактеристичан по томе што је управо он отворио прву и за сад једину дворану у нашој земљи.

Међународни митинг је био последње такмичење за испуњење норми за дворанско првенство Европе, а 120 такмичара из 10 држава узело је учешће ове године, међу њима и највећа атлетска имена Србије.

Препуна Атлетска дворана на Бањици, свих 1.000 карата је распродато, као и ВИП ложа, могла је да ужива у највећем догађају.

Србију је представљало свих десет потенцијалних учесника Првенства Европе у Глазгову од 1. до 3. марта. Искористили су сви до максимума последњу велику пробу пред пут на највеће такмичење у највећем граду Шкотске.

Страхиња Јованчевић је експлодирао и поставио рекорд каријере са скоком 7,85!

Уз Ивану Шпановић, Страхиња је обележио овогодишње издање престижног митинга.

Пет година ми је лични рекорд био 7,64. Понела ме је сјајна публика. Захвалио бих се Горану Обрадовићу, врхунском познаваоцу ове дисциплине, који је мом оцу и тренеру Милораду и мени, помогао око технике. Серија показује да могу још боље. Рачунам на финале, улазак у осам најбољих у Шкотској, а онда је све могуће – изјавио је Страхиња након медаље.

Серија му је била изванредна: 7,78 м већ у првом налету, па је уследио преступ потом најбољих 7,85 метара, још један преступ, слабијих 7,64 и у завршници преступ који би био на 7,90 и боље да није било два центиметра трага на пластелину.

Милана Тирнанић је победила у својом дисциплини (60м) са 7,42 (на Балканијади 7,36) испред Ине Ефтимове из Бугарске.

Јасмин Халили је у скоку у вис са резултатом 2,16 освојио прво место, док је нападао 2,20м.

Ивана Петковић је освојила треће место са временом 8,36с у трци на 60м са препонама, док је Ања Лукић била пета – 8,62с. Пета је била и Сара Лукић у даљу са 5,92м.

Што се тиче млађих категорија, Стефан Каљуш се окитио новом златном медаљом у трци на 60м када су у питању млађи јуниори (У18) са временом 7,33с, Димитрије Васиљевић је заузео четврто место – 7,61с. У конкуренцији старијих пионирки (У16) у истој дисциплини Лена Стокић је заузела друго место – 7,94, само стотинку слабије од најсјајнијег одличја, Вања Дрча је била трећа са 8,11, док је Јована Мићић била четврта – 8,15с.

Мешовита штафета 4х200 у саставу Нађа Негић, Вања Дрча, Јован Поповић и Петар Андровић у укупном пласману освојила је друго место са постигнутим временом 1:48,04.

 

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment